Nou la Editura RAO!

by - iunie 17, 2016

Vă spuneam în postul trecut că sunt câteva cărticele care abia ce au apărut la Bookfest, dar despre care nimeni nu știa pentru că nu figurau pe site și nici nu a postat editura pe undeva ceva legat de ele. Acum revin cu detalii despre acele cărticele + încă câteva ;)

Am să încep cu o carte ce e în curs de publicare. Restul sunt apărute deja.


Primit cu aplauze atât de critica americană, cât şi de cea europeană, romanul de debut al lui Maggie Mitchell câştigă un pariu dublu: este nu doar un thriller remarcabil, ci şi o investigaţie profundă a psihologiei adolescenţei, o analiză a sfârşitului copilăriei. Două fete sunt răpite şi duse într-o cabană din pădure unde stau alături de răpitorul lor charismatic, închegând o ambiguă relaţie de iubire şi ură. Aproape douăzeci de ani mai târziu, una din ele, devenită profesor de engleză la un colegiu, îşi retrăieşte drama în paginile unui roman. Cea de-a doua, devenită actriţă în Los Angeles, descoperă citind scenariul filmului care urma să-i relanseze cariera o poveste terifiant de cunoscută. Cele două se reîntâlnesc, luptându-se cu amintirile lor tenebroase, dar şi cu un nou pericol născut din romanul conţinut în roman.




Bazată pe relatări exclusive direct de la sursă, „13 ore” descrie pentru prima dată sângerosul atac, pierderile tragice şi faptele eroice de la Sediul Misiunii Speciale a Departamentului de Stat al SUA şi de la baza CIA din apropiere, numită Anexa, din Benghazi, Libia. Lucrarea relatează o poveste adevărată, nespusă până în prezent, despre ceea ce s-a întâmplat în cele 13 ore ale acestui atac mârşav.




Când Win, prietenul lui Ari, moare, ea îşi cumpără o vrajă care îi şterge amintirile despre el. Dar vrăjile au preţul lor. Uneori se dezlănţuie un adevărat vârtej de conexiuni ascunse şi primejdioase. Aşa se întâmplă cu Ari şi prietenii ei. Spusă din patru perspective diferite, povestea din romanul acesta tulburător împleteşte trecutul şi prezentul într-un suspans narativ care dezvăluie adevărul din spatele unei teribile tragedii.





Un doctor pregăteşte o poţiune din flori de ciumăfaie, cu scopul de a-i otrăvi pe soldaţii din garnizoana franceză din Saigon. Bazat pe povestea reală a Conspiraţiei Otrăvirii din Hanoi, din 1908, romanul prezintă întâmplări care traversează tot peisajul vietnamez. Poveştile din roman - poveştile familiei lui Yasuko Thanh - promit o abordare poetică, fantastică, plină de umor negru a preţului plătit pentru răzvrătire, precum şi a încurcăturilor iubirii într-o perioadă în care condiţiile istorice nu fac decât să complice dragostea. Intriga este presărată cu evenimente istorice care fac mai mult decât să contureze personaje individuale, iar epoca în sine devine o metaforă pentru călătoria de autocunoaştere a personajelor. Explorând ramificaţiile dominaţiei coloniale, romanul lui Yasuko Thanh analizează o căsnicie ale cărei procese dovedesc ce înseamnă să fii om într-o perioadă în care dorinţele sunt persecutate şi idealismul îşi urmează cursul doar pe aleile din spate.



La puţin timp după izbucnirea Primului Război Mondial, un trimis al ţarului, prinţul Orlov, soseşte la Londra cu misiunea de a întări alianţa dintre Rusia şi Regatul Unit. Însă odată cu el ajunge în capitala engleză şi Felix, un anarhist evadat din Siberia, hotărât să-l ucidă pentru a schimba cursul istoriei. Plănuirea unei crime, pasiuni romantice şi suspans implacabil, iată ce ne oferă Follett, maestrul thrillerului de spionaj, într-un captivant cocteil romanesc.





Când Alice Salmon moare cu un an în urmă, undele tragediei ating presa, internetul şi, bineînţeles, zguduie inimile celor dragi. Accident, crimă sau sinucidere? Profesorul de antropologie Jeremy Cooke, cel care o cunoaşte mai bine decât toţi, este hotărât să stabilească adevărul şi să refacă imaginea lui Alice cu ajutorul jurnalelor lăsate de ea, al mesajelor rămase pe telefonul mobil, al prezenţei online, al extraselor din interogatoriile poliţiei. Cooke nu ştie însă unde îl va duce această încercare...




După ce i-a eliberat accidental pe zei din captivitatea lor de pe Muntele Olimp, Helen Hamilton împreună cu prietenii ei trebuie să stingă setea de sânge şi de război a acestora, care amenință să cuprindă întreaga lume. Însă furia zeilor este dezlănțuită, iar timpul se scurge în defavoarea muritorilor. Cum viața băiatului pe care îl iubeşte, Lucas Delos, atârnă de un fir de păr, iar grupul ei de prieteni cunoaşte o scindare neaşteptată, Helen se vede nevoită să facă față de una singură acestei confruntări şi, de asemenea, să decidă cui îi va oferi inima ei - lui Lucas sau unui eventual Tiran, Orion.

Primele două volume:



Oriunde mergea Eureka, era şi el acolo: Ander, un băiat blond şi misterios care îi spunea că e în pericol. Acesta ştia lucruri despre Eureka pe care fata încă nu le cunoştea, dar nu şi cel mai întunecat secret al ei: din clipa în care îşi pierduse mama în urma unui accident ciudat, Eureka îşi dorea să fi murit la rândul ei. Avea puţine lucruri la care ţinea cu adevărat: doar pe prietenul ei, Brooks, şi nişte amintiri de familie - un medalion, o piatră misterioasă şi o carte veche despre o fată care a avut inima frântă şi a plâns atât de mult, încât a scufundat un întreg continent sub apa mării. Dar şi Ander avea secretele lui. Povestea devine de-a dreptul obsedantă, iar viaţa Eurekăi, mai întunecată decât şi-ar fi închipuit vreodată.


Feyre a crescut într-o lume în care magia există doar în legende. Dar dacă această lume ar fi reală şi, mai mult decât atât, ar ameninţa să arunce lumea muritorilor într-un război întunecat? Mânată de promisiunea de a-şi apăra familia, făcută mamei ei, Feyre va afla că în lumea zânelor totul este posibil, chiar şi să te îndrăgosteşi de un Mare Lord al spiriduşilor. O ameninţare pluteşte, însă, asupra acestui tărâm magic, iar Feyre este singura care poate salva de la pieire regatul zânelor şi lumea oamenilor.

Nu știu cine se ocupă de coperți, dar pe bune că nu-i prea iese :/ ! Cum se presupune că cineva își dă seama că toate trei formează o serie dacă ele arată în halul ăsta? Adică le-ați văzut pe cele originale? Aruncați o privire aici. Mi se par muuuult mai frumoase și mai atractive decât ce avem noi :P 

Apoi mai e „Lacrima” unde pe bune c-aș fi preferat de 1000 de ori coperta originală - cea de aici.

Oh, și „Ce-a lăsat în urmă” are o copertă genială *.* (mă refer la original, ofc) - aci.

De restul nu mai zic. God bless că la ultima au păstrat originalul și să sperăm că or să continue tot așa! 

Sunt cărți bune care merită citite (chiar dacă coperțile arată cum arată) și mi-am pus deja câteva pe wishlist. Voi ce ziceți de ele? :)



You May Also Like

0 comments