În curând la Editurile LEDA & CORINT!

by - octombrie 18, 2016


UN MIT ÎNTUNECAT A Ț INUT- O ASCUNSĂ.
DAR ACUM SECRETUL A IEȘ IT LA IVEALĂ.

De optsprezece ani, o fată fără nume − o aripi-roș ii − trăieș te ascunsă într-un pod, într-un oraș străjuit de marele vulcan Mol, în timp ce sora ei geamănă, Jey, este în ochii lumii singurul copil al familiei. Tatăl lor sperase că fata ascunsă va deveni în timp o ființă omenească normală, nu creatura monstruoasă prevestită de mitologie, aș a ca îi cruțase viața.
Numai că într-o zi cele două surori fac schimb de identități, iar fata fără nume este atacată în drum spre casă. Astfel, este nevoită să cheme în ajutor forțele focului și să elibereze puterile ascunse în corpul ei ș i totodată să- și dezvăluie secretul bine păstrat. Însă când Jey dispare ș i oraș ul este pe cale de a fi nimicit de foc, fata aripi-ro șii trebuie să- și aleagă un nume ș i un drum și să tragă o linie între mit și istorie, pentru a dovedi că nu este un monstru ș i pentru a- și salva sora ș i oraș ul.

Scriind la persoana întâi, Adi Rule folose ște un limbaj pătrunzător ș i însuflețit pentru a descrie o cultură cu propriii zei ș i mon ștri, îmbinând lumile vechi cu noile tehnologii... Autoarea oferă o aventură amuzantă ș i captivantă cititorilor care s-au plictisit de eroinele cu ochi de căprioară care leș ină în fața eroilor chipeș i.” - Kirkus Reviews
Adi Rule și-a obținut diploma de Master in Fine Arts la Vermont College of Fine Arts. Scrie cărți young-adult, povești amuzante și proze scurte. Îi place să editeze - de la lucrări de ficțiune, lucrări academice, jocuri video sau chiar și un manual de antropologie. Locuiește în New Hampton cu cele trei pisici ale ei care se urăsc una pe cealaltă.* God bless! Au păstrat coperta originală *.* <3 *
Torben Kuhlmann s-a născut în 1982, în Sulingen, Germania. Este ilustrator și de când se știe a fost „artistul” despre care se vorbea la școală. Mereu a fost captivat de avioane mici, mașinării ciudate și trenuri cu aburi, ceea ce l-au ajutat mai târziu în lucrările sale. În 2005 și-a început studiile la University of Applied Sciences Hamburg. Preferă folosească pixul sau acuarela, însă lucrează și cu acrilice, vopseluri în ulei sau programe digitale. Prima sa carte, „Lindbergh. Povestea unui şoricel zburător” a devenit repede un bestseller datorită inventivității lui Torben și a entuziasmului său pentru invenții mecanice neobișnuite.
Hans de Beer s-a născut în 1957 în Olanda. A studiat ilustrația la Rietveld Academy of Art în Amsterdam. Prima sa carte, „Little Polar Bear”, a devenit foarte populară în întreaga lume, fiind deja tradusă în 18 țări. Cărțile sale au primit multe premii internaționale.

Colecția Corint Istorie vă aduce un nou volum construit în jurul motivelor care atrag fascinația tinerilor adepți ai organizației ISIS. Cartea ISIS. Jocul morții de Mark Bourrie este o lectură pentru cititorii adulți.

ISIS − Jocul morții analizează fascinația exercitată de mișcarea islamistă radicală – convingerile sale religioase, propaganda sofisticată, rețelele de socializare –, oferind răspunsuri unor întrebări dificile: de ce ar alege tinerii să lupte în războaiele altora, alături de oameni atât de sângeroși și de cruzi precum cei din ISIS? Cum de a devenit Statul Islamic atât de eficient în ademenirea luptătorilor străini? Oferă ISIS răspunsuri tinerilor frământați de probleme? Constituie delictele acestui stat – sclavia, crima, violul, represiunea și distrugerea siturilor arheologice – o atracție atât de mare? Ce facem cu cei care se întorc acasă, dupa ce au luptat alături de ISIS?

Autorul excelează atunci când insistă asupra metodelor de îndoctrinare folosite de ISIS. Mark Bourrie cercetează modul în care violența conduce la «jurăminte de cruzime», prin separarea celor înregimentați în grupările islamiste (îndeosebi a celor din Occident) de țările de origine, de familii și de propriul trecut. Volumul avertizează asupra vieților pierdute și a costurilor tragice generate de radicalizarea unor tineri nerăbdători să adopte ideologia Statului Islamic.” PUBLISHERS WEEKLY

Bourrie se dovedește un autor curios, eclectic și curajos, care nu se ferește să abordeze chestiuni delicate precum propaganda, war porn și globalizarea. Sinteza sa despre istoria valurilor succesive de violență urbană, care au afectat America de Nord și Europa în ultimii 150 de ani, sugerează ideea că trăim vremuri fără precedent.” www.quillandquire.com


MARK BOURRIE s-a născut în 1957, la Toronto. De-a lungul prodigioasei sale cariere în presă, a colaborat la publicațiileThe Hamilton Spectator, The London Free Press, The Globe and Mail, The Toronto Sun, Toronto Star, Law Times, InterPressService. I s-au decernat diverse premii, dintre care amintim: National Magazine Award – categoria „probleme sociale” (1999), Canadian Archaeological Association public writing award (1989), Ontario Newspaper Awards (în mai multe rânduri), Ontario Community Canadian Newspaper Award – editorialistul anului (2008). De asemenea, Mark Bourrie a desfășurat o intensă activitate didactică, predând jurnalismul și istoria la Universitățile din Carleton, Ottawa, Concordia și la School of Public Affairs. Este autorul a 11 volume, printre care: True Canadian Stories of the Great Lakes (2005), Many a Midnight Ship (2005), The Fog of War (2011),Fighting Words: Canada’s Best War Reporting (2012), Kill the Messengers: Stephen Harper’s Assault on Your Right to Know (inclus de Globe and Mail pe lista celor mai valoroase 100 de cărți ale anului 2015).
You May Also Like

0 comments