Filme de Craciun

by - decembrie 17, 2013

Hey, ma gandeam ca daca tot suntem in perioada asta a sarbatorilor, sa postez cateva recomandari de filme pentru Craciun. Pe unele le-am vazut si eu (poate si celelalte admine), iar pe altele planuiesc sa le vad in vacanta. :)

Buuuunn, sa incepem cu uimitoarele filme din seria Home Alone pe care, spre rusinea mea, nu le-am vazut inca, DAR pe care planuiesc sa le vad in vacanta :D

HOME ALONE (1990)


"Numerosul familion McCallister al micuţului Kevin de 8 ani - părinţi, unchi, fraţi, surori şi veri -  pornesc cu mic cu mare să petreacă sărbătorile Craciunului în străinătate, la Paris, uitându-l acasă pe băieţel.
Cu toate astea, micuţul nu se plictiseşte deloc, mai ales că doi hoţi plănuiesc să jefuiască locuinţa, crezând-o nelocuită. Curajosul şi inteligentul Kevin recurge la tot felul de capcane pentru a-şi apăra casa...

<<Singur acasă este unul dintre cele mai bune scenarii din câte am citit vreodata, iar Singur acasă 2 intră şi el în această categorie. Dacă n-ar fi existat, le-aş fi făcut eu>> - mărturisea Chris Columbus, care le-a regizat pe amândouă, dovedind şi în filmele ulterioare acelaşi talent extraordinar pentru comedie, ca în "Mrs. Doubtfire" şi "Nine Months".

Datorita lui Columbus, Macauley Culkin, care, până în 1990, doar în filmul Uncle Buck arătase ceva deosebit, a devenit cel mai celebru actor-copil al tuturor timpurilor, o supervedetă plătită cu zeci şi zeci de milioane de dolari pentru fiecare rol.
Ambele comedii continuă să figureze la locuri de cinste pe lista filmelor cu cele mai mari încasari în box-office-ul mondial, iar micuţul erou, Kevin McCallister, este adorat de toţi copiii din lume

<<Aceste filme sunt despre răii care o încasează de la un puşti>> - spune Joe Pesci, interpretul banditului Harry. <<Toţi copiii vor să fie Mack şi să ne facă praf pe Daniel şi pe mine. Mi se întâmplă deseori ca puştii pe care-i întâlnesc să-mi dea adresele ca să le jefuiesc casele şi ca ei să mă poată pune cu botul pe labe.>>

Celalalt hoţ, Marv, e jucat de Daniel Stern, care povesteste: <<Eu sunt banditul mai blând şi mai milos, cam tare de cap, e-adevărat, dar dornic de revanşă.>>"

HOME ALONE 2: LOST IN NEW YORK (1992)


În "Singur acasă 2: Pierdut în New York", Kevin McCallister (Macaulay Culkin) revine, de această dată având întreg oraşul New York drept teren de joacă. Dar nu va fi singur multă vreme. Bandiţii de doi bani, Harry şi Marv (Joe Pesci şi Daniel Stern) despre care s-a dus vestea, au mirosit şi ei că e rost de ceva şi, lingându-şi încă rănile de la ultima întâlnire cu Kevin, pun la cale o escrocherie pe scară mare.

Twentieth Century Fox prezintă urmarea la comedia care s-a bucurat de un mare succes, filmul care se situează pe locul trei din punct de vedere al încasărilor din întreaga istorie a filmului artistic.




HOME ALONE 3 (1997)


"Patru spioni versati si hoti de tehnologie industriala de ultima ora, cu inalta calificare in bransa lor, Beaupre, Alice, Jernigan si Unger, fura un cip ultrasecret de la Air Force. 
Ca sa se asigure ca trec cu bine de paza aeroportului din Chicago, iscusitii spargatori ai celor mai sofisticate sisteme de securitate ascund microcipul intr-o masinuta de jucarie. Numai ca, in harababura de la aeroport, jucaria in care este ascunsa o avere de sute de milioane de dolari ajunge din greseala la morocanoasa doamna Hess care are o slabiciune pentru vecinul ei de numai opt ani, nazdravanul Alex Pruitt. In disperare de cauza, cei patru hoti iau decizia de a sparge toate casele de pe strada doamnei Hess pentru a gasi cipul, desi incep sa creada ca exista mari sanse ca obiectul ratacit sa se afle in casa familiei Pruitt. 
Alex isi anunta familia ca a vazut periculosii infractori pe strada lor, dar pentru ca are o imaginatie bogata, nimeni nu crede ca este adevarat. Asadar este lasat singur acasa, in timp ce toti membrii familiei sunt plecati cu treburi. Dar Alex nu este deloc vulnerabil daca nu are familia alaturi. Dimpotriva chiar, desi are numai opt ani, abia cand este lasat singur devine un pericol real pentru cine ii incalca proprietatea. 

Asadar cei patru infractori au de ce sa se teama: Alex s-a pregatit pentru vizita lor. 
Ce poate face un pusti cu putina vopsea si cateva obiecte casnice, atunci cand cineva vrea sa-i ia jucaria preferata, poate pune in dificultate chiar si marina americana..."

HOME ALONE 4 (2002)


"Mike Weinberg, copia fidela a lui Macaulay Culkin, ii paseste acestuia pe urme in rolul lui Kevin McAllister, nazdravanul pusti plin de resurse, in acest sequel facut pentru televiziune al imens de popularei trilogii “Home Alone”. De data aceasta, Kevin se trezeste prizonier intr-o casa sigura, computerizata, a carei proprietara e Natalie, noua prietena a tatalui sau, recent divortat. Combinand tehnologia din casa cu spiritul sau de improvizatie, Kevin se inhama la a salva un mostenitor regal de un trio de rapitori, unul dintre ei nefiind altcineva decat vechiul sau nemesis, spargatorul Marv Merchants. Nu mai e nevoie sa spunem, Kevin gaseste timp sa se imprieteneasca cu un adult proscris si sa-si impace parintii."

You May Also Like

0 comments