Recenzie "PE JUMATATE MOARTA" de Kim Harrison

by - aprilie 27, 2015




Editura: Corint Junior
Data aparitiei: Noiembrie 2011
Traducator: Laura Blebea
Tip coperta: Cartonata
Format: 130x200


Puteti comanda cartea aici.








Despre autoare:

Kim Harrison, autoare bestseller New York Times, s-a născut şi a crescut în Vestul Mijlociu al SUA, dar, între timp, s-a mutat în sud, ca să scape de zăpadă. Îşi petrece timpul având grijă de orhidee, gătind împreună cu un tip îmbrăcat cu o geacă de piele şi dresându-şi câinele. Printre actualele ei vicii se numără ciocolata de calitate şi excelentul sushi. Kim este şi autoarea seriei bestseller Hollows şi a contribuit la colecţia de romane paranormale Prom Nights From Hell (alături de Stephenie Meyer, Meg Cabot ş.a.). 


Pe scurt:

"O LUME MISTERIOASĂ, UN CARATER FEMININ PUTERNIC, UMOR, SUSPANS ŞI UN STROP DE ROMANCE.


Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.

Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.

Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.

Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e  îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.

Asta dacă ea crede în asemenea lucruri."

Parerea mea:


Aveam cartea asta in biblioteca de mult timp si deja se pusese prea mult praf pe ea. Am decis sa ma apuc s-o citesc, dar inca nu stiu care a fost motivul pentru care am cumparat cartea. Poate din cauza copertii...

Totul incepe cu un mic prolog in care Madison ne spune cum de a ajuns sa moara in noaptea balului, dar sa fie inca in viata datorita unei amulete. Era la bal cu Josh si tocmai aflase ca tatii lor - colegi de serviciu - pusesera totul la cale - pentru ca Madison se mutase de curand cu tatal ei si nu (prea) avea prieteni. Atunci a fost momentul in care Madison a fugit de la bal cu un alt baiat, care s-a dovedit a fi... un spintecator al intunericului?! In acea noapte groaznica in care a avut accidentul de masina, spintecatorul a omorat-o, dar Madison a reusit sa-i ia amuleta si astfel, sa creeze iluzia unui corp. In timp ce fortele binelui si ale raului sunt impartite in doua tabere: spintecatorii luminii si cei ai intunericului, Madison este un caz exceptional cu care Chronos - sau Ron -, seful spintecatorilor luminii, are de-a face. El il pune pe Barnabas sa aiba grija de Madison si sa incerce - in zadar - sa o invete tainele spintecatorilor luminii. 

Atunci cand Ron decide sa-l ia pe Barnabas de langa Madison pentru o perioada de timp, dandu-i in loc un inger pazitor, toate problemele par sa-si faca loc in viata fetei. Fostul partener la bal, Josh, pare ca a sters totul cu buretele si inca o mai crede pe Madison amica lui, bicicleta lui Madison a facut pana, un stol - pentru ca au infatisarea unor ciori - de aripi negre sunt pe urmele fetei, o spintecatoare a intunericului - Nakita - o vrea moarta... de-a binelea - sau cel putin seful ei, Kairos, din cauza amuletei furate. Toate acestea tocmai cand Barnabas si-a luat "vacanta".

Madison se vede nevoita sa-i dezvaluie lui Josh adevarul, iar asta nu face altceva decat sa inrautateasca situatia. Acum Josh e pe lista spintecatorilor intunericului, iar noua abilitate a lui Madison ii baga si mai mult in belele la care ingerul pazitor nu prea face fata.

Revin la ideea de mai devreme - ce m-o fi facut, oare, sa cumpar cartea seria? Adica poveste, in mare, e destul de interesanta, dar parca n-a avut acel ceva care sa ma surprinda sau sa ma faca sa aflu mai mult. E greu sa te acomodezi cu personajele si cu sitatia in sine, deoarece carte intra direct in mijlocul povestii ca si cum cititorul ar fi trebuit sa stie situatia dinainte - si nu, n-am citit din greseala volumul doi! M-am documentat si se pare ca autoare a scos si o carte "zero" a trilogiei - "Prom Nights from Hell". E o culegere de texte printre care se pare ca se afla si povestea introductiva in lumea lui Madison Avery. Acolo aflam ce se intampla la bal si cum de ajunge Madison unde este in primul volum al trilogiei. Mda... cartea n-a fost tradusa si la noi... Lansand asta de-a parte, au fost si cateva pasaje descriptive care mi s-au parut destul de lungi si cam plictisitoare. Nu stiu, pur si simplu voiam sa se termine mai repede si sa ajung la ceva actiune.

Nu pot spune ca mi-a placut extraordinar de mult, dar nici ca am citit cartea in sila. Ce mi-a placut a fost finalul unde toate personajele se reunesc pe holul liceului si pare asa ca o intalnire post-apocaliptico-yey-am-scapat-cu-viata-dar-urmeaza-lupta-vietii-noastre. Intelegeti voi :))

Ce se va intampla cu Madison dupa ce-si descopera noua abilitate? Dupa ce ajunge la spital, oare Josh o sa mai iasa de acolo in viata dupa atacul aripilor negre? Cand Kairos si Madison se intalnesc, ajung la o intelegere? Cum reactioneaza Ron si Barnabas dupa toate acestea? Cine moare si cine traieste in final? O carte despre ingeri, fortele binelui si ale raului, despre prietenie si despre cum sa scapi cu viata. O lectura care merita citita din curiozitate!


Nota:

INTERESANT/A!






Trailer (o mica discutie cu autoarea in loc :D):


- Diana

You May Also Like

1 comments

  1. Am citit cartea e foarte interesanta si mai ales e super deoarece sunt ingeri ai eu ador ingeri ..

    RăspundețiȘtergere