sâmbătă, 13 februarie 2016

Recenzie "THE AMAZING SPIDER-MAN" #3

Pe scurt:

Din cauza lui Spider-Man, Felicia Hardy a pierdut totul. Acum, Black Cat s-a întors și nu o intereseazã scuzele... vrea doar sã se RÃZBUNE. - În plus: Spidey face echipã cu un erou adevãrat, pompierul Pedro Olivera... care întâmplarea face sã fie actualul iubit al unei domnișoare pe nume Mary Jane Watson. - și... aflãm lucruri noi despre știți voi cine din prima scenã a primului numãr ASM. Știți despre cine vorbim. Da, exact. Ați face bine sã nu ratați acest episod!

Multumesc Lex Comics pentru acest numar ^.^ - il puteti comanda de aici.
Parerea mea:


Nu, nu-s copilaroasa daca inca ma mai uit la desene - selectiv, nu la orice porcarie. Pe bune, decat sa vad stupizeniile de stiri "bomba" de la tv, mai bine ma uit la o animatie buna. Cum ar fi "Uimitorul Om-Paianjen" (Disney). Asa ca atunci cand am inceput sa citesc banda asta desenata aveam anumite asteptari! Si pot spune ca e aproape la fel de buna ca serialul. Aproape!

Cu totii stim povestea lui Peter Parker, adolescentul-in-timpul-liber-savant-tocilar, care a fost muscat de un paianjen radioactiv. Dupa aceasta intepatura, Peter a inceput sa aiba abilitati speciale precum cataratul pe pereti. Curand si-a construit un costum demn de un supererou si si-a creat panza care-l ajuta sa se deplaseze mai usor pe distante mari. Dar fiind un supererou inseamna sa faci anumite sacrificii. Cum ar fi sa iti ascunzi adevarata identitate si sa te obisnuiesti cu ura pe care ti-o poarta un crainic tv.

Acum, Peter nu pare sa fie in apele lui. Doctor Octopus a pus stapanire pe corpul sau, iar asta nu poate fi deloc bine! Ce poate face dusmanul tau de moarte cand iti poseda trupul? Ei bine, Doctor Octopus s-a indragostit de o femeie pe nume Anna Maria Marconi si a fondat "Parker Industries". Cand Peter isi revine, nu isi mai aduce aminte nimic din ce s-a intamplat. Cumva, puterile lui Electro (unul dintre dusmanii Omului-Paianjen) au scapat de sub control - iar acum traieste pe strazi -, iar Black Cat brusc il uraste pe Paianjen. In timp ce Paianjenul ii da lui Mary Jane spatiul de care aceasta avea nevoie, o alianta impotriva sa era pe cale de a se incheia.

Mi-a placut mult aceasta banda desenata, mai ales ca e similara desenului animat. Ce nu mi-a plactut - aviz traducerea - e ca in replici numele personajelor nu au fost traduse. Okay, poate ca suna mai bine Doctor Octopus sau Black Cat, dar sa aud citesc cum il striga pe Omul-Paianjen Spider e strsant - cel putin pentru mine. Daca v-ati uitat - macar de curiozitate - la animatie, ati vedea cat de amuzant si bine suna si in romana numele lor. Doctorul Caracatita, Pisica Neagra si... Omul-Paianjen sau Paianjenul. Mie una imi place mai mult asa. In rest, nu am nimic de obiectat. Banda desenata e bine realizata, cu o grafica geniala - l-as fi modelat pe Peter un pic mai bine, poate -, plina de culoare si mister.

Oare s-a intors cu adevarat Paianjenul sau Doctor Octopus inca mai pune stapanire pe corpul sau? Ce planuieste Black Cat? Reuseste Electro sa-si controleze puterile? Cum e Mary Jane? Ce-l asteapta pe Paianjen mai departe? O banda desenata pe care o recomand fanilor Omului-Paianjen sau oricui ar vrea sa evadeze in universul creat de Marvel. De citit alaturi de o ciocolata amaruie!


Nota:

SUPER!
Celelalte numere:Diana

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...