March Wrap Up

by - aprilie 13, 2017


Rubrica asta a venit atââât târziu din cauza timpului vraiște pe care nu știu cum să mi-l organizez :D


* click pe titluri pentru a citi recenziile :)

☾  AM CITIT ☽

My Heart and Other Black Holes de Jasmine Warga - o carte despre suicid și cât de mult lucruri poate schimba în viața ta prezența unei persoane

↠ Am devorat această carte și deși a avut și câteva minusuri, în final am ajuns să mă atașez de personaje și să mă bucur că s-a terminat diferit de cum presimțeam ^^”

↠ Găsiți recenzia mea aici :)

↠ O puteți comanda de la prietenii de pe Books Express, de aici.

↠ Rating: ★★★★★


↠ Fahrenheit 451 de Ray Bradbury - o distopie interesantă, care se citește foarte repede *.*

↠ Povestea lui Montag este diferită și totuși la fel cu cea a lui Winston din distopia lui Orwell, „1984”. Cred că asemănarea se oprește la termenii „distopie” și „regim totalitar”, ambii autori propunând un viitor porbabil și totuși fictiv. Bradbury a reușit să mă surprindă nu prin lumea creată, ci prin simplul fapt că pompierii aveau alte atribuții - ei nu stingeau focul, ci îl porneau. Și nu ardeau orice, ci cărțile.

↠ Pe mine a reușit să mă convingă să o pun pe lista clasicilor must read și dacă voi nu ați citit-o încă, vă recomand să o citiți cât mai curând :) recenzia curând!

↠ Șiiii un mic pont: o găsiți pe librăria online Libris aici ;)

↠ Rating: ★★★★★


↠ O mie nouă sute optzeci și patru de George Orwell - căci dacă tot am adus vorba, trebuie să vă povestesc și despre ea :))

↠ În curs de citire (acum pe terminate), cartea lui Orwell mi-a fost recomandată și oarecum impusă lecturării pentru olimpiadă. Și sincer, mă bucur că a fost așa pentru că deja ador acestă carte! Greuță, ce-i drept, trebuie citită cu mare atenție pentru a putea face conexiunile și pentru a reuși să-ți creezi o imagine de ansamblu. 

↠ Am să revin curând și cu o recenzie ;)


După cum vedeți, luna martie nu a fost tocmai strălucită din punct de vedere al lecturilor, însă sper să mă revanșez luna asta :D

☾ AM VĂZUT ☽

Sincer... nici nu-mi mai aduc bine aminte :))

The Vampire Diaries - care s-a terminat GROAZNIC și unde am plâns de m-am rupt :'( Groaznic pentru mine, însă obiectiv privind a fost super reușit * damn, that plot twist :O * Zău că nu mă așteptam să se termine așa și încă mai speram ca Elena să moară de-a binelea (okay, posibil spoiler?) uff, dar da, toate au și un final.


Supernatural - vreți să auziți ceva amuzant? M-am reapucat de Supernatural :)) de ce e amuzant? Pentru că am început să mă uit de la sezonul 9, de unde îl lăsasem, dar eu nu prea mai știu ce s-a întâmplat în serial, așa că m-am trezit că îngerii au căzut din cer, că Sam e bolnav și posibil pe moarte, iar Castiel nu e de găsit *-*


Riverdale - serialul care acum e peste tot și care devine din ce în ce mai bun (și care e aproape pe sfârșite T-T). Sunt singura care nu prea îi vede pe Jug și Betty împreună? (SPOILER) -.-”


The Fosters - unde mă uit în continuare, dar nu întrebați de ce :)) Probabil pentru că serialul abordează diferite teme, probleme, pe care nimeni nu pare să le discute. De la LGBTQ+ până la învățământ, probeleme de sănătate, adopție și tot așa. Eu zic că merită să-i dați o șansă :) hmm, cred totuși că într-un final Callie o să ajungă în închisoare.


The Originals - DAMN! Serialul ăsta se complică de la un sezon la altul. Cred că sezonul ăsta o să fie preferatul meu, deși cred că nu prea o să-i vedem pe Kol și Rebekha :( Sunt tare curioasă de cum o să fie Klaus în rolul de tată *.*


Thirteen Reasons Why - despre care am să vă spun atââât de multe, dar am să mă păstrez pentru o postare separată. Vă spun doar că e un serial atât de realist și cu un impact atât de puternic încât nu vi-l pot recomanda tuturor. Ei zic +16 ani, însă eu cred că nu ține de vârstă, ci de tăria pe care o ai să poți urmări anumite scene. Nu-mi mai aduc bine aminte cum a fost cartea, pentru că am citit-o acum vreo 5 ani, însă pot spune sincer că în cazul ăsta, serialul e cu mult mai bun!


P.S. sunt suuuper entuziasmată pentru că cei de la Leda or să scoată un nou tiraj din carte, tie-in să sperăm!

Cam așa a fost luna martie pentru mine. Voi ce ați mai citit/urmărit? Vreo recomandare? Păreri? :)



You May Also Like

8 comments

  1. Nici eu nu pot să zic că îi văd pe Jug și Betty împreună, dar cred că încep să-i plac pe amândoi, un pic așa :)) Riverdale e din ce în ce mai bun, îmi aduce aminte oarecum de Pretty Little Liars.
    Cât despre cărți... vreau de foarte mult timp să citesc „O mie nouă sute optzeci și patru” și sper să mi-o cumpăr curând. Am auzit foarte multe lucruri bune despre ea.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Într-adevăr, sunt simpatici în felul lor, dar parcă tot o vedeam pe Betty cu Archie, așa previzibil, iar pe Ronnie cu Jug. Aia da combinație :))
      Sper să pui gheruțele pe ea curând. Merită fiecare bănuț!
      xx

      Ștergere
  2. "Fahrenheit 451" e o carte foarte bună. N-aveam niciun fel de așteptări de la ea, pentru că nici nu citisem păreri despre ea și a reușit să mă impresioneze. Despre "O mie nouă sute optzeci și patru" tot auzisem și mi-a plăcut și ea foarte mult. E într-adevăr greoaie și trebuie citită cu atenție, dar e extrem de interesantă. Unele chestii eu nu le-am înțeles, așa că as vrea s-o recitesc și să fiu și mai atentă. :))

    Oh, te înțeleg perfect, nici eu nu mai știu să-mi organizez timpul și sper că acum cât e vacanță, să-mi fac puțină ordine în gânduri și să-mi fac un plan pentru blog, că l-am cam neglijat.

    Mult spor în tot ce faci și lecturi frumoase! >:D<

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sincer, mi-a plăcut parcă mai mult 1984 a lui Orwell decât Fahrenheit care e foarte „light”.

      Și eu la fel ^^”

      Mulțumesc la fel :) !

      xx

      Ștergere
    2. Da, clar e mult mai bună "1984".

      Te invit să faci un tag: http://thoughts-about-books.blogspot.ro/2017/04/spring-flowers-book-tag.html ^.^

      Ștergere
    3. Uu, mulțumesc ^.^ acum arunc un ochi!
      xx

      Ștergere
  3. După ce ţi+am citit articolul mai că vreau să mă apuc şi eu de ”The Vampire Diaries”. Nu am reușit să găsesc niciun serial care să mă atragă atât de mult încât să nu-l pot lăsa. Iar pe ”Thirteen Reasons Why” aș vrea să-l văd după ce citesc cartea.
    Acum ți=am descoperit blogul care este minunat! :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ahhh, trebuie să încerci TVD *.* sunt sigură c-o să-ți placă ^.^ Iar în ceea ce privește „13 reasons why”, îți pot spune că serialul e de 10x mai bun și că mai bine ai sări peste partea cu cititul cărții - e posibil să ți se pară foarte plictisitoare :/

      Hihi, mă bucur mult de tot că-ți place ^.^

      xx

      Ștergere