În curând la Editurile ART & ARTHUR!

by - mai 09, 2016

Caitlin e o fetiţă mai specială: suferă de sindromul Asperger. Lucrurile sunt albe sau negre, mâncarea nu trebuie să i se amestece pe farfurie, spune tot ce-i trece prin cap, desenele pe care le face (şi la care e foarte talentată) nu pot fi în culori; altfel, totul devine confuz. Devon, fratele său mai mare, îi era cel mai bun ajutor când lumea ajungea să fie copleşitoare, dar acum a dispărut. Tatăl nu-i e de prea mare folos, pierderea lui Devon a lăsat un gol imens. Caitlin nu vrea decât ca lucrurile să fie exact ca-nainte. Ştie că trebuie să ajungă la „împăcare“, dar nu înţelege ce înseamnă asta, în ciuda definiţiilor din dicţionarele pe care le consultă. În încercările ei de a obţine împăcarea, Caitlin descoperă că lucrurile în viaţă nu sunt neapărat albe sau negre. 

E o decizie curajoasă să narezi povestea din perspectiva lui Caitlin. Modul în care Kathryn Erskine a tratat «gândirea Asperger» e impresionant şi sensibil.“ - The Guardian

Pe măsură ce cititorii trec împreună cu Caitlin peste această încercare, îşi dau seama că şi ei au devenit mai empatici punându-se în pielea ei, experimentând felul ei diferit de a vedea şi de a interacţiona cu lumea.“ - Kirkus Reviews 


Prințul moștenitor al unui tărâm populat de zâne și duhuri ajunge să fie captiv în lumea noastră. O familie de evrei cofetari din Paris îl ia sub acoperișul ei pe tânărul apărut de nicăieri în timpul unei furtuni teribile. Joshua nu-și dorește decât să se întoarcă acasă pentru a fi împreună cu iubirea vieții sale, dar istoria zbuciumată a lumii în care a fost exilat are alte planuri pentru el. Când și când, diverse obiecte de pe tărâmul celălalt se strecoară cine știe cum până în realitatea aceasta, făcându-l pe Joshua să-i fie mai tare dor de casă. Îi va ajunge oare o viață întreagă să găsească drumul înapoi? Aceasta este adevărata și fabuloasa poveste a lui Joshua Perle.

Încă o dată, Timothée de Fombele duce literatura young la cel mai înalt nivel, seduce cititorii de orice vârstă și îi farmecă.” - Télérama

Poveștile împletite, ale căror fire se desfășoară încet, trimit cititorul într-o atmosferă enigmatică și onirică, fascinantă și neliniștitoare, pe care acesta o va părăsi la sfârșitul cărții cu regret, cu ochii umezi și inima întoarsă pe dos.” - ActuaLitté.com





Mim nu e bine. Epiglota deplasată şi ochiul cu care nu mai vede sunt ultimele sale griji. Familia i se destramă repede, tânăra de 16 ani suferă de nevroză. Mim e nevoită să se mute în celălalt colţ al ţării împreună cu tatăl şi noua lui soţie. Când află că mama ei e bolnavă, Mim fuge de-acasă, hotărâtă să străbată cei 1524 de kilometri care o despart de ea. Drumul nu e doar lung, ci se dovedeşte şi dificil de străbătut, căci întâlnirile şi confruntările cu diverse personaje şi propriii demoni o pun la grea încercare. 




În noaptea în care Shasta află că nu e fiul pescarului Arsheesh şi că acesta vrea să-l vândă ca sclav, se hotărăşte să fugă din Calormen împreună cu Bree, Calul Vorbitor. În drum spre miazănoapte, spre Narnia, se întovărăşesc cu Aravis şi cu Hwin, fugare şi ele.

Când trec prin cetatea Tashbaan, cei patru prieteni află de complotul pus la cale de calormeni împotriva narnienilor şi pornesc într-un suflet spre Narnia, sperând că o să ajungă la timp ca să-i avertizeze de pericolul care-i paşte. 



Primele două volume:



În doar trei zile Apocalipsa se va dezlănţui şi lumea muritorilor va fi stăpânită de întuneric. Carter şi Sadie Kane sunt puşi faţă în faţă cu cea mai mare provocare – aceea de a-l opri pe Apophis să distrugă omenirea. Dar până la victorie fraţii Kane şi mica lor armată de magicieni au multe obstacole de înfruntat.

Ma’at-ul este pe cale să se destrame şi numai distrugerea șarpelui ar face ca răul să dispară pentru totdeauna. Pentru asta nu există decât o singură armă: umbra lui Apophis trebuie legată cu un blestem străvechi pe care doar fantoma puternicului magician Setne îl cunoaște. Eroii nu găsesc soluţii şi nu le rămâne decât să se încreadă în temuta fantomă care îi poate însă face pierduţi în Marea Haosului.



Celelalte volume:





Raymie, Beverly și Louisiana vor să se înscrie la un concurs de miss pentru fetițe. Raymie își dorește să câștige pentru ca tatăl ei să se întoarcă acasă. Louisiana vrea premiul în bani, astfel încât ea și bunica ei să nu mai fure mâncare din magazine, iar Beverly are de gând să saboteze concursul, pentru că s-a săturat să o tot oblige mama ei să participe.

Fiecare dintre Cele Trei Neînfricate a pierdut câte ceva, fiecare are întrebări fără răspuns, iar asta le apropie. Și, pe măsură ce se cunosc mai bine, află că o faptă bună poate da naștere unei aventuri complicate, care te deturnează de la scopul inițial.




Faimoasa agenţie de detectivi Aripi & Co are mari probleme. Mari cât casa lor de zâne, pentru că uriaşul Billy Cataramă a plecat să susţină un concert şi dus a fost.

Iar asta ar mai fi cum ar mai fi, dacă Deranj, Emily, lampa fermecată şi Flagrant nu s-ar fi procopsit cu fiica uriaşului care creşte ca pâinea în ţest, ameninţând să le distrugă casa. 

Unde mai pui că toate cheile suferă de o boală misterioasă, iar o crimă şi furtul unui diamant tulbură liniştea orăşelului Baltălac-pe-mare. Pe neaşteptate, mai apar şi alte zâne, iar povestea devine mai alunecoasă decât un peşte.



Celelalte volume:



Domnul Popper visează să plece în expediție în Antarctica și să trăiască printre pinguini, ca amiralul Drake, pe care îl admiră enorm. Așa că e de-a dreptul surprins când marele explorator îi trimite un pachet în care se află nici mai mult, nici mai puțin decât un pinguin viu, tocmai de la Polul Sud!

Curând, micuțului pinguin i se alătură o parteneră și, cât ai clipi, în pivnița familiei Popper trăiesc doisprezece pinguini.

Domnului Popper, un simplu zugrav, abia îi ajung banii să-și hrănească familia, iar cu toate comenzile de pește proaspăt și creveți la conservă situația scapă de sub control. 





O grămadă de cărticele grozave pe care abia aștept să le citesc! 

Cel mai mult mi-a atras atenția prima carte, dar ugh, dragă editură, de ce? Coperta asta e chiar urâtă, fără supărare, dar sunt altele atâtttt de drăguțeeee (check out the Italian one *.* - here more). Sper să o schimbe pe parcurs ^^” 

„Ținutul țânțarilor” e un bun exemplu de copertă. E cea originală și e cea mai bună! Știu că o perioadă cartea asta a făcut ceva vâlvă pe (book)youtube, așa că abia aștept să o citesc ^.^ 

„Narnia” e pe wishlist-ul meu de secole, dar mi-am zis că odată ce mi se ivește ocazia, pun mâna pe primul volum cel puțin. Deși nu-s chiar așa de mulțumită de coperți, mă bucur că mențin un model, astfel încât să arate drăguț împreună și în bibliotecă :3

Rick Riordan a devenit un must read după ce am citit primul volum din seria „Percy Jackson”, așa că o sa am grijă să am toate cărțile lui în bibliotecă.

Și „Raymie Nightingale” sună bine și deși e o cărticică mai pentru copii cred că o să-i dau o șanșă, așa că merge direct pe wishlist :D

În ceea ce privește „Pinguinii domnului Popper”, ei bine... aici am văzut filmul acum muuult timp pentru că-s o fană Jim Carrey, așa că trebuia să văd toate filmele lui. Oricât de ciudate ar fi. Și-s o fană a pinguinilor, așa că deși e puțin diferită de film, am să-mi achiziționez și această cărticică (mai ales că aici editura m-a nimerit cu coperta :3).

Ei, voi puneți ceva pe wishlist? Păreri?

You May Also Like

0 comments