În curând la Editurile NEMIRA & NEMI!

by - noiembrie 02, 2016

«Mă plictisesc. Tu nu?» l-a întrebat președintele Republicii Centrafricane, Jean-Bédel Bokassa, pe tovarășul său din Gabon, Omar Bongo. «La ce te referi?» a întrebat conducatorul gabonez. «La faptul că puterea, așa cum este ea, plictisește. Suntem de mulți ani președinți și plictiseala mă consumă. Pe tine nu?» «Păi, nu.» «Serios? Știi? O să fac ceva măreț. O să-i pun pe toți pe roate, o să vezi. O să devin Napoleon al Africii!» «Măi, să fie, Jean-Bédel! Ia-o usor! Vino în Gabon și-ți fac rost de o soție nouă, ca data trecută. Sau cere-i lui Ceaușescu să-ți trimită o altă româncă, dacă tot iți plac atât de mult europencele.» «Nu, prietene. O să vezi ce-am pregatit!»

Pedro Arturo Aguirre ne prezintă cu mult umor faptele și vorbele marețe „pregătite” de-a lungul istoriei de mințile cuprinse de febra cultului personalității. Nero, Napoleon, Hitler, Stalin, Kim Ir-sen, Ceaușescu și mulți alții constituie un inepuizabil material de studiu și o bună provocare de a face haz de necaz.

Pedro Arturo Aguirre, scriitor și profesor, s-a născut în 1963 în Ciudad de México. De-a lungul timpului, a semnat sute de eseuri și articole pe teme istorice și politice în publicații precum Etcétera, Bucareli 8, Nexos, Diálogo y Debate, El Huevo, Gobiernos, Examen, Viceversa, Nueva, Voices of Mexicosi a fost directorul revistei Voz y Voto. Este autorul unor volume precum Elecciones y política en Francia: de Charles Gaulle a Jacques Chirac, Ocho en la cumbre sau La alternativa socialdemócratica. Este, de asemenea, coautorul unor lucrări, printre care Sistemas políticos, partidos y elecciones: estudios comparados, La Unión Europea: Evolución y perspectivas, Asia Oriental: desarrollo y democracia, Una reforma electoral para la democracia y Consolidación democrática y gobernabilidad en América Latina. Coordonează colecția de eseuri Los sistemas políticos y electorales contemporáneos, publicată de Instituto Federal Electoral. A fost directorul revistei Voz y Voto. A ținut prelegeri despre sistemele politice și guvernele contemporane la Universidad Iberoamericana (1994-1997). A fost profesor invitat la numeroase instituții academice: UNAM, ITAM, Universidad de Guadalajara, Universidad de Colima.


În Tărâmul Vrăjitorilor magia e de multe feluri și peripețiile la fel. Cel mai bine știu asta două fete.

Safiya e Vrajitoare a Adevărului și poate deosebi minciuna de adevăr. Magia ei are această capacitate, pentru care mulți nobili ar fi în stare să ucidă. Așa că ea trebuie să-și țină ascuns acest har pentru a nu fi un pion în lupta dintre imperii.

Iseult e Vrajitoare a Firului și vede legăturile invizibile dintre vieți, dar nu și pe cele ale propriei inimi. Prietenia cu Safiya o împinge pe un drum aventuros.

Cele două prietene vor doar să-și trăiască viața, dar asupra Tărâmului Vrăjitorilor se abate războiul. Cu ajutorul prințului Merik și înfruntându-l pe Vrăjitorul Sângelui, se luptă cu împărați, prinți și mercenari, capabili de orice ca să pună mâna pe Vrăjitoarea Adevărului.

O poveste dinamică și o lume magică imaginată în detaliu. Descrierile ample, portretele pătrunzătoare și acțiunea care uneori îți taie respirația vor ține cititorii cu sufletul la gură.” Publishers Weekly


Susan Dennard s-a născut pe 25 februarie 1984 în Georgia SUA. A studiat statistica, apoi a urmat studii aprofundate de biologie marină la Great Lakes Institute for Environmental Research din Windsor, Ontario. Din anul 2009, când a început documentarea pentru a scrie o teză de doctorat și i s-a alăturat soțului ei în Europa, a început să scrie beletristică. A debutat în 2012 cu romanul „Something Strange and Deadly”, primul volum dintr-o trilogie. „Vrajitoarea Adevărului”, prima parte din seria „Tărâmul Vrăjitorilor”, a apărut în ianuarie 2016, și a devenit imediat bestseller New York Times. Următorul volum urmează să fie publicat în anul 2017.




Bestseller New York Times

– Ce vei face daca vei câștiga?

Heather clătină din cap. Ar fi vrut să spună: Să alerg până nu mai pot. Să pun multe, multe, multe mile între mine și Carp. Să o las în urmă pe vechea Heather, să o fac să dispară. În schimb, ridică din umeri.

– O să merg undeva, cred. Cu șaizeci și șapte de mii poți cumpăra o grămadă de benzină.






Lauren Oliver (n. 8 noiembrie 1982) este autoarea unui bestseller New York Times intitulat Before I Fall, care a câștigat și Premiul Publishers Weekly Best Book of the Year. Delirium, al doilea volum pe care l-a semnat, este prima carte dintr-o trilogie și se află, și ea, pe lista de bestselleruri New York Times. Lauren Oliver a studiat literatura și filosofia la University of Chicago. În prezent este scriitoare profesionistă și locuiește la New York.


Raul, un publicitar din Bucuresti, nu bănuia că atunci când va muri va ajunge în Iad. Și nici că de acolo se va întoarce pe Pământ nemuritor și cu misiunea de a preveni Apocalipsa: invazia nemuritorilor prin gaura spațio-temporală din gara de la Teius. Între timp, agentul SRI Popescu este trimis să se infiltreze în rândurile nașilor de tren CFR și descoperă că aceștia formează, de fapt, o armată secretă care se luptă cu forțele supranaturale de pe teritoriul României. De la arme cu plasmă la călătoriile cu locomotiva Șoapta lui Zamolxe, prin nodul temporal din gara Brașov și goana după o creatură multidimensională care poate fi cheia salvării omenirii, Raul, Popescu și nașii de tren se confruntă nu doar cu paradoxuri spațiu-timp, ci și cu subfinanțarea cronică ce afectează toate instituțiile de stat, inclusiv cele care se ocupă de fenomene paranormale.

Romanul lui Ovidiu Eftimie este un science fiction românesc în care spații banale precum cartierul Pantelimon, gara din Brașov, un birou din Ministerul Transporturilor sau trenul spre Teius sunt scene pentru discuții despre călătorii în timp și lupte cu ființe multidimensionale - toate pentru a preveni Apocalipsa. Personajele sunt oameni de zi cu zi: un creativ publicitar, un naș de tren, un politician, un agent, tipologii la care cititorul nu se va mai uita niciodată cu aceiași ochi după ce-i va vedea în acțiune. 

Umorul și satira autorului vin din familia de scriitori central-europeni ca Borumil Hrabal sau Karel Čapek.


Ovidiu Eftimie (n. 1980) este un jurnalist brașovean. Ca fan al SF-ului, i s-a recomandat să nu mai critice literatura română de gen de pe margine și să facă și el ceva în acest sens, dacă se crede atât de bun. Scriitorii săi preferați sunt Capek, Hasek si Phillip K. Dick. 








 

You May Also Like

0 comments