Nou la Editura LITERA!

by - noiembrie 18, 2016


O nouă carte de colorat pentru adulţi, dedicată minunatului sezon al sărbătorilor

De la vârtejurile de fulgi delicaţi de zăpadă, la căsuţele din turtă dulce delicios decorate şi la săniile trase de reni, Crăciunul Johannei este o celebrare a iernii.
Te invităm să pui mâna pe stilou şi pe creioane pentru a colora, a completa sau a împodobi fiecare dintre desenele festive, uşor de transformat apoi în cele mai frumoase felicitări de Crăciun, graţie paginilor special perforate. În carte se ascunde şi un stol de mici măcăleandri – îi poţi descoperi pe toţi?





Johanna Basford este creatoarea bestsellerurilor mondiale Grădina secretă, Pădurea fermecată, Oceanul dispărut şi Jungla magică. Cărţile sale s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în întreaga lume.






Pe 3 decembrie 1976, în perioada preliminară alegerilor generale din Jamaica şi cu două zile înainte ca Bob Marley să apară în concertul pentru pace Zâmbeşte, Jamaica!, menit să atenueze tensiunile politice din Kingston, şapte indivizi înarmaţi au luat cu asalt locuinţa cântăreţului. În atac au fost răniţi Marley, soţia sa şi impresarul lui, plus câteva alte persoane. Vinovaţii nu au fost prinşi şi ancheta oficială a rămas prea puţin transparentă, dar pe străzile capitalei jamaicane sângerosul eveniment a căpătat, cu timpul, proporţii aproape mitice.

Scurtă istorie a şapte crime este o explorare în profunzime a acelei perioade instabile şi primejdioase din istoria Jamaicăi şi a urmărilor sale pe termen lung. Marlon James plăsmuieşte cu măiestrie cronica vieţii unui şir întreg de personaje memorabile – asasini profesionişti, lorzi ai drogurilor, jurnalişti, prostituate, agenţi CIA –, pe parcursul a treizeci de ani şi traversând mai multe continente, pentru a le reuni destinele în Jamaica anilor ‘90, radical schimbată. Palpitant şi inventiv, ambiţios şi irezistibil, Scurtă istorie a şapte crime este unul dintre cele mai fascinante şi remarcabile romane ale secolului XXI.

Cum am putea descrie monumentala Scurtă istorie a şapte crime? E un roman epopeic în toate sensurile cuvântului: copleşitor, mitic, excesiv şi ameţitor de complex. În plus, e brut, dens, violent, sarcastic, comic, zguduitor şi epuizant – o mărturie a ambiţiei şi talentului prodigios ale autorului.” - The New York Times

Scurtă istorie a şapte crime este un roman extraordinar despre putere, corupţie şi minciuni. Nu cred că există unul mai bun în acest secol.” - Irvine Welsh, autorul romanului Trainspotting



Marlon James s-a născut în 1970 în Kingstone, Jamaica. A publicat 3 cărți: John Crow's Devil (2005), The Book of Night Women (2009) și O scurtă istorie a șapte crime (2014) care a câștigat premiul Man Booker 2015. Acum trăiește în Minneapolis și predă literatura la Colegiul Macalester în St. Paul, Minnesota.



Franța, 1939. În liniștitul orășel Carriveau, Vianne Mauriac își ia rămas-bun de la soțul ei, Antoine, întrucât acesta pleacă pe front. Ea nu crede că naziștii vor invada Franța… și totuși, soldații își fac apariția, mărșăluind în număr mare, în convoaie de camioane și tancuri, în avioane care înnegresc văzduhul și bombardează ținuturile locuite de oameni nevinovați. Când un căpitan neamț își stabilește cartierul general în casa lui Vianne, ea și fiica sa au două opțiuni: fie să locuiască sub același acoperiș cu dușmanul, fie să piardă totul. Fără hrană și bani, deznădăjduită în timp ce pericolul pândește după fiecare colț, tot mai amenințător, Vianne e silită să facă alegeri imposibil de îndurat pentru a-și ține familia în viață.

Sora sa, Isabelle, este o puștoaică rebelă de optsprezece ani, aflată în căutarea unui țel în viață cu toată pasiunea necugetată specifică tinereții. Pe când mii de parizieni se retrag din capitală, trecând prin ororile războiului, ea îl întâlnește pe Gaëtan, un partizan care crede că Franța poate lupta cu naziștii, și se îndrăgostește nebunește de el. Dar când el o trădează, Isabelle se alătură Rezistenței fără a se uita în urmă, și, riscându-și viața zilnic, o salvează pe a altora.

Mi-a plăcut nespus Privighetoarea de Kristin Hannah, o scriitoare americană deosebit de talentată; personaje bine conturate, intrigă excepțională, emoții extraordinare, cine își poate dori mai mult de la un roman?” - Isabel Allende

CARTE VÂNDUTĂ ÎN PESTE 2 MILIOANE DE EXEMPLARE



Kristin Hannah s-a născut în 1960 în California. Este o autoare bestseller care a câștigat numeroase premii, preintre care Golden Heart, Maggie și în 1996 premiul National Reader's Choice. Cărțile sale au fost traduse în mai multe limbi.

You May Also Like

0 comments