­

Nou la Editura TREI!

by - noiembrie 04, 2016

Habsburgi, Windsori, Romanovi, Hohenzollerni, familii regale ale Belgiei, Olandei, Italiei, Iugoslaviei, Bulgariei, României sau Greciei – monarhiile europene s-au aflat în inima celor două Războaie Mondiale.

Într-o incursiune istorică fascinantă, punctată de portrete, anecdote, momente-cheie, întâlniri decisive, jocuri de alianțe, Jean des Cars ne introduce în culisele curților europene prinse în vârtejul celor două conflagrații care au zguduit secolul al XX-lea.

Jean des Cars, eminent specialist al marilor dinastii europene, realizează – țară după țară, deceniu după deceniu – un expozeu al faptelor istorice marcante, construind o lucrare plină de vivacitate și bine documentata, o lectura cu atât mai captivanta, cu cât cele aproape 170 de subcapitole care o compun istorisesc, fiecare în parte, o adevărată poveste.” - Le Figaro Magazine

Una dintre cele mai bune cărți ale autorului și un succes de librărie: urmărim pe parcursul acestor conflicte comportamentele monarhilor, majoritatea înrudiți între ei. Un secol de istorie a marilor familii, a destinelor europene, iar pentru Europa de Est, o memorie regăsită.” - Valeurs Actuelles

În vara lui 1914, Europa este majoritar monarhică: din douăzeci și două de state, nouăsprezece sunt regate, imperii, principate sau mari ducate. Astăzi, nu au mai rămas decât zece. Primul Război Mondial provoacă prăbușirea a patru imperii (Germania, Rusia, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman), iar al Doilea spulberă patru regate (Italia, Iugoslavia, România, Bulgaria).

Cine erau acești suverani? Dar femeile care le împărtășeau destinul?

De la ambiție la orbire, de la curaj la slăbiciune, de la gelozie la abnegație, care au fost triumfurile și eșecurile lor? Cum și-au trăit gloria, dramele, cum s-au confruntat cu ascensiunea extremismelor interbelice, cu apariția totalitarismelor? Erau conștienți de consecințele gesturilor lor? Sau au fost incapabili să stopeze avansul naționalismelor? Care au fost viețile lor personale, iubirile și pasiunile secrete? Acești monarhi, care se vor alia, se vor înfrunta și uneori trăda, sunt toți înrudiți, uniți prin legături de sânge și matrimoniale. Astfel, „războiul regilor“ va fi o incredibilă reglare de conturi familială – la scară continentală, apoi mondială.


Născut la Paris în 1943, Jean des Cars (pe numele întreg, Jean Marie de Pérusse des Cars) este un scriitor și jurnalist francez, colaborator la Paris Match, Figaro Magazine și Jours de France. Istoric reputat și autor prolific, el și-a creat un nume ca pasionat cronicar al marilor case dinastice europene și al destinelor celor mai iluștri reprezentanți ai acestora. Printre lucrările sale cele mai cunoscute, multe dintre ele traduse în numeroase limbi, se numără Saga dinastiei de Habsburg, Saga dinastiei de Windsor, Saga dinastiei Romanov, Saga reginelor, Saga favoritelor, dar și biografiile dedicate unor personalități istorice celebre, precum Ludovic al II-lea al Bavariei, împărăteasa Elisabeta a Austriei, prințul moștenitor Rudolf al Austriei, împărăteasa Eugenia a Franței și multe altele.

Sceptrul și sângele este cea mai recentă carte a sa.


//* Cu autorul ne vom întâlni pe 24 noiembrie 2016, ora 19.00, Librăria Humanitas Cișmigiu! ^-^ #savethedate


VirtNet-ul îţi oferă posibilitatea unei imersiuni totale, fizice şi mentale. Cu cât eşti mai tare la hacking, cu atât mai incitantă e experienţa. Dar unele reguli au fost create cu un motiv. Iar unele tehnologii sunt prea periculoase ca să le fentezi.

Autorităţile ştiu că, pentru a prinde un hacker, ai nevoie de ajutorul unui alt hacker. Şi îl urmăresc de ceva timp pe Michael. Dacă le acceptă provocarea, Michael va trebui să se aventureze în zonele ascunse din VirtNet – şi e posibil ca graniţa dintre joc şi reali­tate să dispară pe veci.

Primul volum din seria Doctrina Mortală ne propune o aventură plină de suspans printr-o lume a tehnologiilor ultra-avansate, populată de terorişti ciberne­tici, cu jocuri care întrec cele mai îndrăzneţe visuri… şi cele mai cumplite coşmaruri.

Plasată într-o lume domi­nată de jocurile gen realitate virtuală, seria Doctrina Mortală valo­rifică magistral atuurile lui Dashner – imaginaţie, talentul de a recrea lim­bajul adolescenţilor şi o măiestrie neegalată în răsturnări de situaţie.” - MTV.com

O combinaţie strălucită, în stilul unui joc video, între Matrix şi Inception, care-i va ţine în suspans chiar şi pe cititorii care nu sunt pasionaţi de jocuri.” - Christian Science Monitor


James Dashner e un autor ameri­can de ficțiune speculativă. Printre romanele sale de succes se numără cele din seria The Maze Runner și The 13th Reality. The Maze Runner, care a fost și ecranizat, s-a aflat 100 de săptămâni pe lista de bestseller New York Times în 2014.

„Sunt fascinat de dome­niul realității virtuale și de ce se întâmplă atunci când nu mai faci diferența între ceea ce este real și ce nu. Dar cu adevărat îmi doresc doar să spun o poveste grozavă.” - James Dashner



#soon


Viața e ușoară, nu-ți face griji de Agnes Martin-Lugand, continuarea fenomenului literar Oamenii fericiți citesc și beau cafea, în curând în librării!


Casa păpușilor de M. J. Arlidge, al treilea roman din seria Helen Grace, în curând în librării! O poveste care-ți îngheață sângele în vene, la fel de terifiantă ca volumele Ghici cine moare primul și Ghici ce-i în cutie!


You May Also Like

0 comments