Hot on Top #3

by - ianuarie 26, 2014

3. Leonardo DiCaprio


Nume real: Leonardo Wilhelm DiCaprio 
Locul naşterii: Hollywood, Los Angeles, California, USA 
Data naşterii11.11.1974 (39 ani) 
 Ocupaţie: Actor, scenarist, producător 
 Constituţie: medie 
 Înălţime: 183 cm 
 Culoarea ochilor: albaştri 
 Culoarea părului: blond
 Zodia: Scorpion 
 Liceul: John Marshall High School, Los Angeles, CA (nefinalizat) 
 Religie: romano-catolică 
 Ţara natală: SUA



Părinţii lui se despart când Leonardo are vârsta de 8 ani. DiCaprio trăieşte în cartierul Echo Park din Los Angeles, el vizitându-şi des bunica, ceea ce explică cunoştinţele sale de limbă germană. La vârsta de cinci ani apare pentru prima oară pe ecranele televizoarelor din America, un manager propunându-i să-şi schimbe numele care părea destul de exotic, lucru neacceptat de familia lui.


Cariera de actor o începe în anul 1990, când joacă rolul lui Garry Buckman într-o versiune televizată a filmului „Parenthood”. În acelaşi an joacă în filmul “Santa Barbara”, în rolul tânărului Mason Capwell. Între anii 1991-1992 joacă rolul vagabondului Luke Brower în comedia „Casa noastră gălăgioasă”. După o serie numeroase de filme în care a jucat, primeşte roluri în filme mai renumite ca: „Celebrity”, regizat de Woody Allen, sau „ Arthur Rimbaud” ori „Paul Verlaine” (poeţi francezi). Este nominalizat la premiile „Oscar” cu rolul care îl prezintă pe tânărul Arnie Grape în filmul "What's eating Gilbert Grape".  Pentru rolul jucat în filmul „Catch Me If You Can” (Frank Abagnale Jr.), primeşte un onorariu de 20 milioane de dolari, iar pentru rolul din filmul „Titanic” (Jack Dawson) a primit numai 2,5 milioane.

Imediat dupa "Titanic", accepta un dublu rol in filmul "The Man in the Iron Mask" in 1998.
DiCaprio incepe secolul 21 cu filmul "The beach" regizat de Danny Boyle. Iar in 2002 incepe prima colaborare cu Martin Scorsesse, in "Gangs of New York" in care joaca alaturi de Daniel Day-Lewis. Filmul obtine 10 nominalizari la Oscar, insa niciun premiu.
Urmeaza mai multe filme in colaborare cu Scorsesse :"The Aviator" (nominalizat la Oscar si castiga Globul de Aur pentru cel mai bun actor), in 2006, are loc o premiera a Globurilor de Aur: Leonardo DiCaprio este nominalizat de 2 ori in aceeasi categorie, pentru filmele "The Departed" si "Blood Diamond" (nominalizat la Oscar), "Revolutionary Road" reprezinta inca un film alaturi de partenera sa din "Titanic", Kate Winslet (nominalizat la Globul de Aur in 2008) si altele.

Dupa alti 2 ani de pauza, in 2010, DiCaprio colaboreaza inca odata cu regizorul Martin Scorsesse in filmul "Shutter Island". In vara aceluiasi an, joaca in blockbuster-ul "Inception".
Actorul ia inca o pauza de 2 ani, pentru a se pregati pentru rolul sau din "Hoover", un film ce va fi regizat de Clint Eastwood.
Ultimele sale filme, "The Great Gatsby" si "The Wolf Of Wall Street" il aduc pe Leo in prim-plan si dupa mai multe nominalizari la Globurile de Aur, castiga la categosria cel mai bun actor cu "The Wolf Of Wall Street".
Se zvoneste ca ar avea o relatie cu modelul Toni Garrn.

"Leonardo DiCaprio este fiul unui autor american de comedii şi are o origine germano-italiană (dinspre mama). Se spune că numele i-a fost pus sub impresia puternică pe care picturile lui Leonardo da Vinci au lăsat-o asupra mamei lui când, insărcinată fiind, vizita Italia."






You May Also Like

4 comments

  1. Il admir pe acest actor inca de cand a aparut in "Romeo + Juliet" , "Titanic", "The Man in the Iron Mask" . Ultimul film pe care l-am vazut a fost" The Great Gatsby". As vrea sa imi fac timp sa ma uit si la "Wolf Of Wall Street" deoarece am auzit numai lucruri bune despre film. Imi pare rau ca nu a castigat pana acum un Oscar, dar sper ca pe viitor va primi.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, are niste filme superbe si este un actor bun, iar Oscarul - il asteapta de 9 ani :)) O sa-l primeasca si el, intr-un final :)
      Cum ti s-a parut "Marele Gatsby"? Ai citit cartea?
      - Diana

      Ștergere
    2. Cartea nu am citit-o. Am auzit ca este diferita de film. Este adevarat?

      Ștergere
    3. Sincera sa fiu, nu stiu exact. Am vazut filmul, am cartea, dar n-am apucat sa o citesc inca. Presupun ca nu e mare diferenta, cu exceptia detaliilor.
      - Diana

      Ștergere