In curand la Editura RAO!

by - februarie 11, 2015


"Oxford, 1853. Maya Greenwood ascultă fascinată poveştile unui oaspete neobişnuit: Ralph Garrett, ofiţer al armatei britanice în India. Când acesta începe să o curteze, tânăra femeie îşi dă seama că o va aştepta în curând o viaţă aventuroasă în străinătate. Familia ei se opune acestei legături aşa că Maya fuge cu Ralph. Când el este trimis în Arabia, Maya cade în mâinie beduinilor. Acolo va înţelege ce înseamnă adevăratul Orient - şi trebuie să admită că şeful războinicilor deşertului, charismaticul Rashad al-Shaheen, i-a cucerit inima."



"Cum se transformă un tânăr hoţ, care şi-a petrecut copilăria într-un iad, într-un susţinător şi apărător fervent al libertăţii? Cum se transformă un artist evreu în supravieţuire într-un medic recunoscut? Şi cum se transformă o fată cu un destin dificil într-o creatoare de modă de succes? Răspunsul se găseşte la Veneţia. Căci acolo, în labirintul de străduţe şi canale din cea mai misterioasă lagună a Europei, între măreţia pieţii San Marco şi mizeria speluncilor din Rialto, se găseşte întreaga panoramă a vieţii. O poveste spectaculoasă despre cele mai ambiţioase visuri şi despre o dragoste care transcende orice frontiere."



"Toate fetele vor să fie ca ea. Toţi băieţii şi-o doresc de iubită. Hadley Bishop este o adolescentă ucigător de frumoasă, dependentă de pantofii cu toc şi cumpărături, majoretă desăvârşită, dar şi cea mai populară fată din elitistul liceu Astor. Pare că este sortită să aibă succes în tot ce face. Hadley are însă şi un secret: este urmaşa celei mai puternice vrăjitoare a tuturor timpurilor, Bridget Bishop, prima persoană executată în faimosul "Proces al vrăjitoarelor din Salem", desfăşurat în Massachusetts, în 1692. Atunci când mama sa este răpită şi ucisă de acelaşi sabat care, cu ani în urmă, a eliminat-o şi pe ilustra ei înaintaşă, Hadley jură să scape o dată pentru totdeauna de forţele întunericului."


"La cincisprezece ani, Renée şi Flo, două eleve ale exclusivistului liceu Tudor Falls de pe insula Guernsey, par că nu au nimic în comun. Prima este extrovertită, gata să îşi asume orice risc pentru a se distra; cea de-a doua este timidă, o elevă model care se lasă dominată de prietena ei, Sally. Curând însă, Renée şi Flo descoperă ce înseamnă cu adevărat prietenia atunci când vieţile lor se intersectează în mod neaşteptat. O carte emoţionantă despre relaţiile adolescentine, iubire, prietenii mai mult sau mai puţin complicate, familie şi maturizare, în anii ’90. O poveste spumoasă, pe alocuri fără perdea, scrisă în ritm alert, cu umor, în care putem privi, cu ochii maturităţii, situaţii şi întâmplări care, la cincisprezece ani, pot părea insurmontabile: despărţiri, examene sau conflicte familiale."


"În timp ce lucrează la restaurarea Porticului Gloriei din catedrala Santiago de Compostela, Julia Álvarez primeşte o veste care îi pustieşte sufletul: soţul ei a fost sechestrat de un grup terorist într-o regiune din nord-estul Turciei. Din acest moment, ea descoperă că cei care l-au sechestrat pe soţul ei, membri ai unei misterioase secte orientale, caută, cu înverşunare, la fel ca atotputernica Agenţie de Securitate Naţională americană şi însuşi preşedintele SUA, două pietre antice, pe care cei doi soţi le deţin de mai mulţi ani: adamantele, minerale magice care, conform unor vechi legende, au puterea de a permite intrarea în contact cu entităţi supranaturale, îngerii. Julia va fi implicată, fără voia ei, într-o luptă dură, având drept scop controlul asupra acestor pietre. Un thriller plin de mister şi de revelaţii surprinzătoare, în care realitatea şi ficţiunea, ştiinţa şi mitologia se întrepătrund într-o intrigă care îl poartă pe cititor de la catedrala din Santiago de Compostela la Casa Albă şi la sediul CIA din Virginia, de la Costa da Morte din Galicia până la miticul munte Ararat, la frontiera cu Armenia, unde legenda plasează resturile a ceea ce a fost Arca lui Noe."



"Max e prototipul perfect al programului "Lebensborn" iniţiat de Heinrich Himmler. Femei selecţionate de către nazişti, care aduc pe lume reprezentanţi puri ai rasei ariene, tineretul ideal, destinat să regenereze Germania după ce Europa va fi ocupată de Reich."







"Acţiunea romanului "Inotătorul" are loc pe scena politică din Bruxelles, pe culoarele liniştite ale sediului CIA din Virginia, în zonele de război fierbinţi din Orientul Mijlociu, dar şi pe ţărmurile stâncoase ale arhipelagului suedez. Un spion american îşi abandonează oraşul copilăriei pentru o soartă nesigură. Neputinţa lui de a se ierta pe sine pentru ceea ce a făcut îl determină, de-a lungul anilor, să încerce să se elibereze de trecutul pe care, de altfel, îl poartă cu el în Liban, Afganistan, Irak - oriunde pericolul şi stresul, crede, şi speră el, îi permit să uite."

You May Also Like

5 comments

  1. Avione de hârtie, Vrăjitoare la ananghie şi Sub luna de şofran arată foarte bine. Cred că mi-ar plăcea să le încerc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Avioane de hartie ! ♥ De abia astept sa o citesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Oare o sa apara la rao si al 3lea volum din seria tronul de clestar?..:\

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cel mai probabil... daca primele doua volume au aparut, teoretic ar trebui sa apara si cel de-al treilea. Cand aflu mai multe am sa postez pe blog :)
      -D.

      Ștergere
  4. Câteva dintre ele îmi fac cu ochiul :)) Coperţile mă atrag la majoritatea şi probabil c-o să le încerc.

    RăspundețiȘtergere