In curand la Editura ART!

by - mai 19, 2015

Celie îi scrie scrisori lui Dumnezeu. Începe la paisprezece ani, când e o adolescentă afro-americană care trăiește în Sudul ostil al începutului de secol XX, până când – trei decenii mai târziu – își găsește în sfârșit locul pe Pământ, după o viață plină de abuzuri și de suferință. Culoarea purpurie este un Bildungsroman memorabil, dar şi cronica unei familii legate de relaţii complicate, de femei puternice, de ură şi dragoste.

Mai mult decât unul dintre cele mai importante romane americane, mai mult decât un clasic al literaturii feministe şi o lectură esenţială a literaturii LGBT, cartea lui Alice Walker este, în primul rând, o poveste despre „sarea pământului“: despre oameni cu bune şi rele, despre raportul dintre ei și tot ce-i înconjoară şi despre orbecăiala lor prin această lume.

Acest roman o situează pe Walker alături de Faulkner.“ - The Nation


Doi tineri soţi se sinucid din motive necunoscute. În ultima lor noapte întâlnesc două femei şi doi bărbaţi misterioşi, frecventează mai multe cluburi şi ajung într-o casă cu un ascensor roşu. Treizeci de ani mai târziu, personajul narator din "Flori de ruină" încearcă să descifreze misterul sinuciderii cuplului, descoperind legături ciudate între persoane pe care le cunoscuse în tinereţe şi care se pare că avuseseră un rol decisiv în povestea celor doi. 

Scriitura delicată şi rafinată a lui Patrick Modiano îl poartă pe cititor prin Parisul mereu fascinant, schimbător şi surprinzător, pe urmele regăsirii trecutului şi identităţilor pierdute.

Modiano este un original pur. A făcut din roman un laborator pentru producerea de atmosferă, nu de situaţii – unde totul trebuie presupus şi nimic nu poate fi dovedit.“ - The Guardian


"Trilogia New York-ului" (Orașul de sticlă, Fantome, Camera încuiată) i-a adus lui Paul Auster recunoaşterea internaţională pentru crearea unui nou stil literar, un mix de ficţiune postmodernă cu roman noir şi crime fiction. Într-un New York decupat parcă din filmele cult cu detectivi particulari, personajele lui Auster trec prin întâmplări kafkiene încercând să rezolve situaţiile enigmatice în care se trezesc implicate. Fiecare dintre cele trei romane care alcătuiesc volumul de față oferă cititorului o naraţiune pe mai multe niveluri, jocuri psihologice uluitoare, un labirint de poveşti detectivistice şi, nu în ultimul rând, o meditaţie asupra ideii de identitate. 

Una dintre cele mai mari revelaţii ale literaturii americane.“ - L’Express

Thrillere seducătoare, metafizice.“ - Literary Review


You May Also Like

0 comments