In curand la Editura NEMIRA!

by - mai 08, 2015


"Bear Grylls a plecat intotdeauna in cautarea marilor aventuri. A copilarit intr-o insula batuta de vanturi de pe coasta Angliei, unde a invatat de la tatal lui sa navigheze pe mari si sa urce pe stanci de la o varsta frageda. Nu a trecut mult si micul explorator se furisa in expeditii de alpinism care tineau toata noaptea.
Apoi, student la prestigiosul Eton College, Bear si-a gasit un sens in viata prin alpinism si arte martiale. Asa a ajuns la poalele muntilor Himalaya si dupa aceea s-a pregatit cu un mare maestru de karate in inima Japoniei, o experienta care i-a adus centura neagra 2 dani. Intors acasa, a inceput sa se antreneze impreuna cu trupele speciale britanice SAS (Serviciile Speciale Aeriene), o experienta care il va impinge la limitele rezistentei fizice si mentale.

Dar urmeaza dezastrul. Bear isi rupe spatele in trei locuri, intr-un accident petrecut in timp ce zbura cu parasuta in Africa. Doctorii nu-i mai dau sanse sa mearga vreodata. Dar iata ca dupa numai 18 luni, la doar 23 de ani, Bear devine unul dintre cei mai tineri alpinisti care escaladeaza Everestul. Şi acesta e doar inceputul nemaipomenitelor lui aventuri in lumea larga.

Cunoscut si admirat de milioane de oameni ca protagonistul emisiunii TV Man vs. Wild, Bear Grylls a supravietuit in locuri si situatii in care multi nu s-ar aventura. In aceasta carte ne spune povestea emotionanta a unei vieti pline de curaj, indrazneala si putere, de neratat pentru orice cititor pasionat de aventuri."


Prima parte din seria VISE INTUNECATE

"Straluceste prin personajele ei remarcabile si proza fara cusur." - Publishers Weekly

Roman nominalizat la premiile Nebula si World Fantasy Award.

"Orasul ardea sub lumina Lunii Visatoare.

In stravechea cetate Gujaareh, pacea este legea suprema. Strajerii care mentin linistea statutului, colectorii, se misca nevazuti pe acoperisurile cetatii, invaluiti de umbrele strazilor prafuite ale orasului. Preoti ai Zeitei Viselor, datoria lor este sa culeaga magia mintilor adormite si sa o foloseasca mai departe pentru vindecare, alinare… si pentru uciderea celor crezuti corupti.

Dar atunci cand o conspiratie ia nastere chiar in marele temple din Gujaareh, Ehiru, cel mai faimos dintre colectorii orasului, trebuie sa isi reconsidere intreaga viata si misiune. Cineva, sau ceva, ucide visatorii in numele Zeitei, pandindu-si prada pe aleile orasului dar si in taramul viselor. Ehiru ajunge sa o protejeze chiar pe femeia a carei viata trebuia sa o ia – altfel intregul oras va fi devorat de razoi si de puterea magiei interzise."

"Povestea, ce se petrece intr-o lume inspirata de Africa si de Orientul Mijlociu, straluceste prin personajele ei remarcabile si proza fara cusur. Fanii lui Jemisin dar si cititorii lui China Miéville, Daniel Abraham si Mike Resnick vor fi cuceriti de atentia autoarei pentru detalii si bucuria de a spune povesti ce se regaseste in acest roman." – Publishers Weekly

"O lume construita atat de minunat incat citorul poate simti mirosul condimentelor, pe cand povestea si personajele sunt atat de bine integrate in universul construit de autoare, incat nu le poti imagina luand nastere in oricare alta lume. Jemisin ne dovedeste inca o data ca este unul dintre autorii importanti de pe scena science fiction si fantasy la nivel mondial." - Kate Elliott

You May Also Like

0 comments