În curând la Editura NEMIRA!

by - martie 30, 2016

O colaborare fascinantă între doi giganți SF: căldura și umanitatea lui Pratchett aliată cu imaginația science fiction deosebit de fertilă a lui Baxter.” - Adam Roberts

1916: Frontul de Vest. Soldatul Percy Blakeney se trezește întins pe un covor de iarbă proaspată de primăvară. Dinspre copaci se aud un cântec de păsări și vântul printre frunze. Unde sunt noroiul, sângele și pământul dinamitat din războiul în care lupta?

2015: Madison, Wisconsin. Monica Jansson este chemată să investigheze incendiul în care a ars complet casa unui bizar om de știintă (unii spun că ar fi nebun, alții că ar fi periculos). La locul faptei descoperă un ciudat dispozitiv: o cutie plină cu fire, un comutator cu trei cai și... un cartof. Acesta este prototipul unei invenții care va schimba, o data pentru totdeauna, felul în care omenirea vede lumea.

Și asta este puțin spus...

Ideea existenței Pământurilor paralele este una dintre cele mai longevive idei din science fiction, dar rareori a fost atât de adânc explorată și de reușit realizată ca în acest roman scris de doi maeștri ai literaturii speculative britanice.“ - The Independent


Venim pe lume hotărâți să găsim o poveste oriunde – pe cer, pe fețele oamenilor, în obiectele din jurul nostru. Ne citim propria viață, precum și vieților celorlalți, ne citim lumea ca pe o carte. Iată convingerea lui Alberto Manguel, un Casanova al lecturii, cum l-a numit George Steiner. Un cititor în padurea din oglindă explorează arta de a citi și de a scrie în câteva dintre ipostazele ei fascinante. Sub semnul lui Borges și al bibliotecilor infinite, autorul ne duce spre locuri și timpuri minunate și spre secrete bine păzite, unde ne întâlnim cu personaje și personalitați: Lewis Carroll și Che Guevara, Alice în Țara Minunilor și Pinocchio...

Eseurile de o asemenea calitate merită citite sau recitite oriunde le întalnim.“ - The New York Review of Books

Afinitațile și lecturile lui Manguel reprezintă o gamă infinită și barocă, un concerto grosso.“ - The Guardian


Continuarea romanului Cei 100 de Kass Morgan, acum un serial TV de succes!

Secrete vor fi dezvăluite, credințe schimbate și legături puse la încercare. Cei 100 trebuie să lupte pentru supraviețuire în singurul fel posibil – împreună.

Au trecut 21 de zile de când Cei 100 au ajuns pe Pământ. Sunt singurii oameni care au pus piciorul pe planetă de secole… sau cel puțin așa au crezut. Confruntați cu un dușman necunoscut, Wells încearcă să țină grupul împreună, Clarke pleacă spre Muntele Weather, în căutarea celorlalți Coloniști, iar Bellamy este hotărât să-și salveze sora cu orice preț. Între timp, pe navă, Glass trebuie să facă o alegere imposibilă între dragoste și însăși viața ei.

Primul volum:



Quentin Coldwater a pierdut totul. A fost gonit din tărâmul magic Fillory și acum, după ce s-a rătăcit și a rămas fără prieteni, se întoarce unde a început întreaga poveste: la Colegiul de Magie Brakebills. Dar trecutul lui e gata să iasă din nou la suprafață…

Barierele magice ale ținutului Fillory care îl apărau de barbarii din Nord sunt pe cale să cedeze. Pentru a salva iubita lor lume de la distrugere, Eliot și Janet, Regele și Regina din Fillory, trebuie să pornească într-o ultimă misiune plină de pericole.

Aventurile lui Quentin îl poartă din Antarctica până în Olanda plină de magie, unde reîntâlnește vechi prieteni. Dar toate drumurile duc înapoi la Fillory, unde Quentin va readuce totul așa cum a fost sau va muri încercând.

Întunecat, periculos și cu multe răsturnări de situație.“ - George R.R. Martin

Lev Grossman a dat naștere unei creaturi rare: o trilogie care a devenit din ce în ce mai bună pe măsura ce a avansat… O reușită.“ - Erin Morgenstern

Celelalte volume:



Câștigătoare a Premiului Hugo!

Lya, un telepat, împreună cu partenerul ei, Robb, care poate citi emoțiile, sunt chemați în capitala planetei Shkeen pentru a descifra misterul populației locale care pune în pericol și colonia umană. De 14 000 de ani locuitorii planetei practică un cult bizar, imposibil de înțeles pentru coloniștii umani abia sosiți, dar care apoi începe să-i atragă ca un magnet. Atunci când tot mai mulți ofițeri își abandonează posturile pentru a se dedica în totalitate cultului, guvernatorul Valcarenghi îi trimite pe Lya și pe Robb să investigheze misterul.

Cântec pentru Lya este una dintre cele mai inteligente și în același timp umane nuvele scrise de George R.R. Martin. Incluse în volum, cititorii vor descoperi mai multe proze scurte ale creatorului faimoasei serii CANTEC DE GHEATA SI FOC.

You May Also Like

0 comments