În curând la Editura LIETRA!

by - octombrie 31, 2016

În curând la Editura Litera! Două romane sub semnătura Carlei Guelfenbein, în colecția Buzz Books! 


„Cu tine în depărtare” spune povestea Emiliei, o tânără studentă de origine chiliană din Franța care sosește la Santiago pentru a studia opera misterioasei scriitoare Vera Sigall. La scurtă vreme după ce face cunoștință cu ea, Vera suferă un accident bizar în urma căruia rămâne în comă. În timp ce îi așteaptă refacerea în spital, Emilia îl cunoaște pe Daniel, un vecin și bun prieten al scriitoarei care bănuiește că Vera a căzut pe scări nu accidental, ci împinsă de o mână criminală. Căutarea adevărului va fi marcată de false indicii și de descoperiri neașteptate, căci lucrurile care ies la lumină și se dovedesc hotărâtoare pentru soarta Emiliei și a lui Daniel nu sunt ceea ce ei se așteptau să găsească. Desfășurarea sinuoasă a evenimentelor va revela identitatea reală a tuturor personajelor și raporturile dintre ele, punând în același timp în discuție problema creatorului de geniu în relația sa cu lumea, a legăturilor de familie și a dragostei care-i unește și-i desparte pe oameni.


În timp ce adulții stau la taclale la o petrecere de nuntă ce pare să nu se mai sfârșească, iar ceilalți copii dau buzna la joacă, un băiețel se furișează neobservat sub masă. Tommy are doisprezece ani, dar inima lui slăbită îl împiedică să se joace cu verișorii lui, așa că își deschide MP3-playerul pentru a înregistra vocile celor care discută la masă. Subiectul conversației se îndreaptă însă spre moartea mamei sale, iar el aude ceva ce nu trebuia să afle niciodată, anume că femeia nu fusese răpusă de vreo boală, ci se sinucisese. Contrariat și rănit, Tommy nu spune nimănui ce a aflat și începe propria investigație secretă pentru a descoperi adevărul. Între timp, tatăl lui și mama vitregă se confruntă cu propriile probleme. Juan e chinuit de o suferință tainică și de vina pe care o simte pentru moartea unuia dintre pacienții săi, iar Alma, cea de-a doua soție a lui, simte că mariajul lor se destramă și e devorată treptat de o veche pasiune. Toți trei se retrag astfel în propriile lumi, lăsând tot mai multe lucruri nerostite între ei, încât destinul familiei se îndreaptă inexorabil spre un deznodământ devastator.


Carla Guelfenbein s-a născut în 1959 și este o autoare și scenaristă din Chile. S-a născut în Santiago într-o familie de origine ruso-evreică. A trăit mulți ani în Anglia unde a studiat la  Essex University și Saint Martin's School of Art. A lucrat ca designer, art director și editor la revista Elle in Chile. Cărțile ei au fost traduse în majoritatea limbilor europene.






You May Also Like

0 comments