Nou la Editura TREI!

by - octombrie 07, 2016

Anna Benz amintește de Karenina, combinând în plus senzualitatea periculoasă din „50 de umbre ale lui Grey” și disperarea Doamnei Bovary.

Anna Benz, o americancă în vârstă de aproape 40 de ani, locuiește cu soțul său elvețian, Bruno – care este bancher – și cei trei copii mici ai lor într-un orășel liniștit de lângă Zürich. Deși duce o viață prosperă și așezată, Anna simte că e în pragul unui colaps mental. În derivă și incapabilă să comunice cu soțul ei și să-și înțeleagă propriile gânduri și sentimente, Anna încearcă să-și regăsească entuziasmul cu ajutorul unor experiențe noi: cursuri de germană, analiză jungiană și o serie de aventuri sexuale în care intră cu o nonșalanță ce o uimește până și pe ea.

Dar situația devine tot mai apăsătoare și vârtejul de minciuni îi scapă de sub control.

Pentru că a trecut dincolo de limitele moralei, Anna va descoperi că nu mai există întoarcere.

Un roman de debut despre Anna, o casnică plictisită care, asemenea eroinei cu același nume din romanul lui Tolstoi, se aruncă într-o aventură psihologică și sexuală a autocunoașterii.” - The Oprah MaMagazine

Senzual și profund, acest roman extraordinar de bine scris dezvăluie sufletul sfâșiat al unei femei.” - People

Cartea lui Essbaum e construită impecabil, meticulos, iar alternanța trecut-prezent e redată cu mare virtuozitate.” - Chicago Tribune


Jill Alexander Essbaum este autoarea mai multor volume de poezie, iar selecții din poemele sale au apărut în antologiile The Best American Poetry și The Best American Erotic Poems, 1800–Present. A fost recompensată cu Bakeless Poetry Prize și a primit două burse NEA pentru literatură.

În copilărie visam să ajung o romancieră faimoasă. Scriam povești care erau minunate, așa cum sunt invențiile copilăriei, dar sunau îngrozitor. Mai târziu mi-am dat seama că mă pricep la jocul poeziei, apoi versurile au devenit paragrafe…” - Jill Alexanander Essbaum


Costa Award pentru Debut

Cartea anului 2016 în Marea Britanie

O reușită uluitoare.” - Stephen King

Plasat într‑un ținut sumbru de pe coasta de nord a Angliei, numit Loney, romanul lui Andrew Michael Hurley trasează ciudatul pelerinaj al unui grup alcătuit din personaje neobișnuite, la un vindecător al locului. Pelerinajul este inițiat de mama naratorului Smith, care speră să găsească un leac pentru muțenia și dificultățile de învățare de care suferă fiul ei, Hanny.

Tensiunea crește pe măsură ce între membrii grupului apar disensiuni, localnicii încep să se poarte ciudat, iar o cameră secretă este descoperită în casa unde stau.

În scurt timp, Smith și Hanny se trezesc prinși într‑o situație care le depășește puterea de înțelegere și care urmează să le schimbe viețile pentru totdeauna.

O capodoperă gotică.” - The Guardian

Un roman bântuit și care te bântuie, o apariție unică în peisajul literar britanic.” - The Telegraph

Ținutul Loney a fost inspirat de educația catolică a autorului, de poveștile din folclorul englez și de peisajul din partea de nord‑vest a ținutului Lancashire. S‑a bucurat de o primire entuziastă și din partea criticii, care consideră că romanul lui Hurley aduce un suflu nou genului gotic.


Andrew Michael Hurley predă literatură engleză și scriere creativă. A publicat două volume de povestiri. Ținutul Loney, romanul său de debut, a fost publicat inițial de o mică editură independentă, în 300 de exemplare. Însă a cunoscut un succes neașteptat: a fost recompensat cu Costa Award pentru debut și a fost declarat „Cartea anului 2016“ în Marea Britanie.

Mă aflam de o bună bucată de vreme în zona golfului Morecambe când mi‑a venit ideea de a scrie un roman”, povestește Hurley. „Peisajul avea o frumusețe stranie, tulburătoare, care mă inspira să scriu.

Acum lucrează la al doilea roman gotic. „Îmi place să plasez acțiunea cărților în zona rurală din Lancashire. Cred că e un loc propice în geografia literară, complet neexplorat.


You May Also Like

0 comments