In curand la Editura NEMIRA!

by - mai 10, 2014



"O carte de redescoperit în mileniul III

Explorare filosofică a limitelor omului, Solaris este unul dintre cele mai importante romane SF din toate timpurile. Comunicarea, mai ales aceea dintre specii diferite, generează o poveste spectaculoasă, care începe cu studierea suprafeţei oceanice a planetei Solaris. Realităţile și dimensiunile lor depășesc știinţa, scriitorul polonez oferind o meditație consistentă și o ficţiune fascinantă de peste o jumătate de secol."







„Nu există scriitor mai inteligent pe scena literară contemporană. Nimic din ce a scris nu este mai amar, mai subtil, mai usturător și mai tentant.“
John Carey, The Sunday Times

„Vechea Anglie își retezase singură beregata și zăcea acum la rigolă, sub lumina spectrală a lămpii cu gaz, singura funcție rămasă pentru ea fiind aceea de exemplu descurajant pentru alții. (...) vechea Anglie își pierduse istoria și, prin urmare – dat fiind că memoria ne dă identitatea – își pierduse simțul propriei existențe.“

Julian Barnes reinventează ironic o țară și o identitate. Fantezie care se joacă spectaculos cu o lume reală, romanul Anglia, Anglia vă invită într-o lume de carton…



„Diavolul s-a întins peste măsură, din pricini pe care nu le cunoaştem. Ar trebui create noi instituţii, să apară noi forţe, care să reprezinte calea lui Dumnezeu. Dar iarăşi: cine şi cum anume, când omenirea pare să nu mai producă anticorpi care s-o apere de forţele Răului? Întrebări şi întrebări, în absenţa răspunsurilor... Mi se poate sau ni se poate reproşa că suntem pe cale de a schiţa o nouă utopie, dacă nu cumva am și făcut primii paşi nu doar spre ea, ci în ea. Dar eu refuz să cred asta. Căutăm cu disperare răspunsuri concrete şi soluţii pentru a nu asista neputincioşi la distrugerea spiritului şi genei naţionale identitare. Putem să credem că mai sunt şi alţii ca noi, care vor avea mijloace mai consistente de a găsi măcar o parte din răspunsuri.”
Mihai Sin








"Premiul Nebula, Premiul Locus

O lume necartografiată a apelor și una dintre cele mai importante descoperiri din istoria galaxiilor. Mai multe rase de extratereștri și o luptă crâncenă pentru cucerirea acestui ținut. O rebeliune și o planetă ostilă. Un secret și un destin menit unei rase legendare, care a sădit semințele cunoașterii în stele. Un scriitor și o carte care te invită să dezlegi mistere din alte universuri."











"Ani de-a rândul John Gilkey a furat o mulțime de cărți rare din librării și anticariate. Nu din dorința de a obține un profit, ci dintr-o iubire obsesivă. Pe urmele lui a pornit un împătimit al cărții și așa a început jocul de-a șoarecele și pisica – palpitant și amuzant. Allison Hoover Bartlett ne oferă o incursiune în lumea cărților și a celor care ar face orice ca să facă rost de ele."









"JOHN ‘LOFTY’ WISEMAN A LUCRAT ÎN TRUPELE SAS DOUĂZECI ȘI ȘASE DE ANI.
CUNOAȘTEREA, EXPERIENȚA ȘI PRICEPEREA LUI SUNT FĂRĂ EGAL.
EL ESTE EXPERTUL NUMĂRUL 1 ÎN TEHNICI DE SUPRAVIEȚUIRE ÎN ORICE SITUAȚIE.


Tehnicile de antrenament ale forțelor SAS, prestigioase trupe de luptă, se regăsesc în acest bestseller. Autorul îi împărtășește cititorului experiența, cunoștințele și tehnicile sale, pregătindu-l să supraviețuiască oricând și oriunde în lume.

KIT
Cum să folosești trusa de salvare care te ajută să fii pregătit pentru orice

SUPRAVIEȚUIREA ÎN DEZASTRE
Cum să reacționezi în caz de calamitate și în împrejurări ostile

SĂNĂTATE
Cum să supraviețuiești când ești rănit și în orice accident, pe uscat sau pe apă

HRANĂ
Cum și ce să mănânci, ce să eviți și cum să pregătești hrana

NAVIGAȚIE
Cum să reușești în condiții nefavorabile și în zone pe care nu le cunoști


STUDII DE CAZ ȘI SCENARII DE SUPRAVIEȚUIRE"

You May Also Like

8 comments

  1. Am si eu cateva carti SF de la Nemira, dar inca nu le-am citit. "Omul obsedat de carti" suna destul de interesant.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aia mi-a „sărit” și mie în ochi. Sună ciudat :)) dar și interesant.

      Ștergere
    2. Da, cred ca este singura carte pe care as alege-o in prezent din cele de mai sus. :)

      Ștergere
  2. Editura Nemira a tradus o triologie care mie mi s-a imprimat în suflet și care nu o voi uita prea ușor, defapt nu o voi uita deloc : Jocurile Foamei. Și de asta am început să citesc multe cărți de la ei care mi-au plăcut. Mă bucur că s-au hotărât să traducă mai multe cărți, editura asta e printre preferatele mele.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, si eu ador aceasta serie! <3

      Ștergere
    2. E seria mea de suflet, alaturi de Divergent, Twilight, Instrumente Mortale si Percy Jackson si Olimpienii. Bine, chiar daca m-a facut sa plang mai rau ca un copil..

      Ștergere
    3. Inca nu am citit Divergent. Tocmai mi-am comandat-o si eu.

      Ștergere