Rosie Huntington Whiteley: ambasadoare UNICEF

by - mai 30, 2014



Rosie Huntington Whiteley dovedește că nu este doar un model potrivit pentru revistele de modă, ci și un model demn de urmat. Ea a efectuat o vizită în Cambodgia în calitate de ambasadoare UNICEF. Rosie a vorbit despre experiența sa într-un interviu emoționant în care dezvăluie cum se luptă copiii în această țară pentru a supraviețui:

Cartierele mărginașe de lângă capitala Cambodgiei sunt pline de copii care aleargă desculți. Ei trăiesc în cele mai limitate condiții, înconjurați de murdărie, gunoi și resturi la temperaturi de 37 de grade. E acces limitat la apă curată, medicamente sau hrană. Fiecare zi e o lecție de supraviețuire pentru acești copii. A fost șocant și trist să văd asta.

Am întâlnit o mamă a cărei poveste m-a impresionat. Sareth, în vârstă de 42 de ani, mi-a povestit cum pe durata sezonului ploios, anul trecut, râul lângă care locuiesc le-a inundat casa. Ea nu a avut puterea de a împiedica îmbolnăvirea fetiței ei, de doar 6 săptămâni, aceasta murind la scurt timp.


În fiecare zi, în Cambodgia, în jur de 50 de copii care nu au împlinit încă vârsta de 5 ani, mor datorită bolilor ca pneumonia. E greu să te gândești că aici copiii mor din cauza unor boli ușor de prevenit și tratat.



You May Also Like

0 comments