Libraria online ideala!

by - mai 16, 2014

Hey, hey, hey!
Cum Libris.ro a lansat o provocare, Dreams Have Wings vrea s-o accepte si sa infatiseze libraria online ideala din viziunea a doua adolescente. Diana si Laura la butoane si ne-am pus capetele la bataie pentru a ne imagina ce ar putea o librarie online sa ofere.


1) TRANSPORT GRATUIT - Oricine isi doreste cat mai multe carti la un pret cat mai avantajos, iar taxele de transport sa fie pe masura. Dar daca n-ar mai trebui sa mai platim taxa? Ce-ai  putea face cu banii? Ei bine, ti-ai mai putea cumpara o carte online, desigur! 

2) REDUCERILE - Carti, carti, carti si iar carti. Ca blogger iti doresti o biblioteca completa cu titluri pe masura, dar de multe ori, banii sunt o problema. O librarie online ideala are avantajul de a avea reduceri considerabile la carti online din toate domeniile si din topul preferintelor cititorilor/adolescentilor - ceea ce o biblioteca normala nu ofera!

3) CLIENTII FIDELI - Ar trebui sa aiba avantaje cum ar fi un Happy Wishlist Aniversar in care cartile online adaugate sa aiba reduceri deosebite, sa primeasca o carte cadou de ziua lor sau sa acumuleze puncte de la comenzi cu care pot cumpara o carte din libraria online.

4) VARIETATE - Ca cititor, imi doresc sa aflu mai multe despre cartile de care as putea fi interesat. Astfel, o librarie online poate da un mic 'Preview' al cartii de unde putem citi primul capitol pentru a ne forma o idee. De asemenea, recenziile legate de cartea respectiva - facute de blogurile partenere librariei online - sa se afle in pagina de comanda cartii pentru a vedea si o parere exterioara referitoare la carte.
Aici se incadreaza si varietatea cartilor in engleza pe care nu le gasim la o librarie obisnuita si care pot fi accesibile la noi la un pret decent.

5) AUTORUL/EDITURA LUNII - Aici ar trebui sa fie reduceri semnificative la autorul/editura respectiva. La autorul lunii se pot adauga citate - care se schimba atunci cand accesezi o alta pagina din libraria online -, iar la editura lunii, sugestii de carti sau topul preferintelor cititorilor.

6) PROMOVARE - De asemenea, o librarie online ideala ar oferi cat mai multe sponsorizari blogurilor ce merita atat prin aspect, cat si prin continut. Ca blogger, oricine isi doreste sansa de a citi si a recenza cat mai multe carti, dar intervenind partea financiara, nu toate cartile dorite vor si ajunge pe rafturile bibliotecii. Tot aici, libraria online poate sa se promoveze prin aparitia la targurile de carte cu standul personal unde ofera infromatii, detalii si - de ce nu?! - cupoane pentru cumparaturi la libraria online.

7) COLETUL - Aici e surpriza! Ce si-ar dori oricine sa gaseasca in colet pe langa cartea/cartile comandata/comandate? Ei bine, noi ne-am gandit ca in colet s-ar putea "strecura": cartea de vizita a librariei online, un semn de carte personalizat al librariei si cateva plinate cu oferte.

8) MASCOTA - DA! Am stat si ne-a  tot gandit, iar ceea ce lipseste unei librarii online ideale, pe langa sigla, este... o mascota. Cum ar fi sa vezi un animal amuzant ca iti zambeste cu o carte in mana - ca de exemplu o bufnita sau un delfin sau orice alt animal - si iti da indicatii pe site? De asemenea, acesta mascota se poate trasfigura in lumea reala ca un mic cadou de plus sau in persoana la targurile de carte :)


Cam asa ar arata libraria online deala in imginatia a doua adolescente,  iar libraria online Libris.ro indeplineste majoritatea dorintelor nostre. Speram ca or sa le placa ideile noastre - mai ales mascota :3 - si ca vom trece cu succes de aceasta provocare ;)



You May Also Like

3 comments

  1. Imi plac ideile voastre, ar fi super sa se puna in aplicare. Apropo, unde au postat cei de la Libris provocarea?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim, si noi am vrea :) Pe pagina de facebook.
      Tine-ne pumnii :3
      D & L

      Ștergere
    2. Normal, sper să câștigați locul 1 <3 ! As fi participat si eu, dar am aflat prea tarziu ...

      Ștergere