Top 5 Wednesday: A doua sansa

by - august 05, 2015

Aloha tuturor! Astazi m-am trezit devreme, capitala e innorata, iar eu ma bucur ca am scapat pentru un moment de arsita de-afara ^.^ Pentru saptamana asta m-am gandit la un top in care sa va prezint cartile carora le-as acorda o a doua sansa. Sunt carti pe care am incercat sa le citesc, d-ar m-am oprit din lecturarea lor din diferite motive: nu ma atrageau, nu eram in acea stare de spirit sau pur si simplu nu aveam chef sa le citesc.


5) "Divergent" de Veronica Roth - aici vorbesc despre intreaga serie pentru ca Dumnezeu stie cum am reusit sa termin primul volum cu chiu cu vai intr-o luna si ceva. Nu va uitati urat, dar cand nu-mi place o carte citesc cate-un rand pe zi de sila. Nu stiu de unde atata ura pe aceasta serie - probabil fiind filmul prea mediatizat si actorii care nu mi-au placut de nicio culoare. V-am spus ca nu-mi place de Shailene Woodley? Zau, chiar nu-mi place de ea. E un fel de Kristen Stewart pentru mine. Si totusi, dupa 2 incercari esuate de a citi continuarea, parca i-as acorda - cu chiu cu vai - o a doua sansa. Dar nu acum, asta e sigur!


4) "Misery" de Stephen King - cartea asta, am sa va spun sincer, am luat-o pentru ca personajul principal este un autor. Placerea mea vinovata! Stiu ca astfel de carti nu au actiune si sunt mai mult statice, bazate pe psihologicul personajelor, dar fiind Stephen King m-am gandit c-o sa merite. Am abandonat cartea pentru ca incepusem atat de multe carti incat nu mai stiam ce se petrecea in fiecare. Oarecum mi-a placut cartea - hm, cat am citit din ea, cel putin -,insa cred ca-i mai potrivita pentru o toamna rece decat o vara fierbinte.

 

3) "Eragon" de Christopher Paolini - stiti cat de mult imi plac dragonii? Ei bine, FOARTE mult! Iar cartea asta am primit-o de la mama de ziua mea... acum aproape 2 ani. Si nu m-am atins de ea. O lumina divina - care s-a dovedit a fi o faclie din iad - mi-a spus sa o citesc. Si ma bucur ca am facut-o. Am citit mai bine de 100 de pagini si ajunsesem sa intru in lumea de poveste a autorului, insa la fel ca la Misery, a trebuit s-o abandonez. De ea chiar mi-a parut rau! Ati vazut "Cum sa iti dresezi dragonul"? Ei, cam cu asta as asemana cartea. Mie una mi-a placut la nebunie animatia si cum fac rost de timp, cum ma pun pe citit :3


2) "Enigma Otiliei" de George Calinescu - nu stiu de voi, dar eu cand aud de carti-pentru-scoala-scrise-de-clasici-romani mi se astupa urechile. Pur si simplu reneg orice fel de literatura obligatorie din programa scoalara. Si desi pare imposibil si stupid, eu n-am citit nimic obligatoriu pentru liceu - exceptand "REM" de Cartarescu pe care vi-l recomand! -, iar acum trec a 11a ~.~" DAR... toate citatele lui Calinescu, arta sa de critic si ecranizarea romanului ("Felix si Otilia") - care am inteles ca a fost o porcarie pe langa carte, desi mie mi-a placut mult -, ma fac sa-i acord Otiliei o a doua sansa. Ei si tuturor lecturilor pentru BAC ^^"


1) "Harry Potter" de J. K. Rowling - am cumparat cartile cu ziarul. Si le-am luat pe toate. Si am inceput primul volum. Pana m-am enervat - din cauza limbajului - si am renuntat la ele. La propriu! Le-am dat la schimb pentru "Casa Noptii" - desi nici de asta nu m-am atins -, si acum regret. Oarecum! Toata lumea TOATA LUMEA ToAtA lUmEa a citit HP. Sau stiu ce se intampla in carti. Sau au vazut filmele. Eu nici atat nu-s in stare! E seria careia i-as acorda al naibii de tare o a doua sansa, desi cred c-am sa ma chinui ceva... E aiurea ca n-am citit-o la vremea ei, iar acum n-o sa fie aceeasi magie. Dar cred ca spre noiembrie asa am sa fac un maraton de lectura. Un maraton de iarna HP... sau am sa sfarsec printr-un maraton de filme :))


Cam asta a fost topul de saptamana asta. Sper ca v-a placut, iar daca vreti sa-l preluati sau ati facut voi alt top, va astept link-urile in comentarii :)

Pareri? Sugestii? :)

- Diana  

You May Also Like

39 comments

  1. Divergent......eu inca ma gandesc daca sa-i dau a doua sansa sau nu, al treilea volum asteapta de mult pe raft...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca nu iti place, nu ii da sanse :D Gaseste ceva fain si citeste, exista prea multe carti pe care n-o sa ajungi sa le citesti vreodata :)

      Ștergere
    2. Momentan nici nu stiu ce sa citesc, ma uit prin biblioteca si parca nimic nu-i bun, asa ca ma multumesc cu ce am atata timp cat citesc :)

      Ștergere
    3. E bine si asa, important e sa evadezi din cotidian, nu? :D

      Ștergere
    4. Dap :) Si sa stii ca am inceput ieri Experiment si pana acum e destul de draguta, imi place

      Ștergere
  2. Insurgent are nevoie de o a doua şansă. Şi apoi trebuie să citesc şi Experiment...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Andra, fa-ti curaj. Hai ca nu e chiar atat de neplacuta seria, desi nu pot sa zic nici ca e preferata mea. Cred ca de fapt personajul principal ne face sa nu ne placa atat de mult :))

      Ștergere
  3. Nu am citit Divergent, dar am prima si a doua carte. O sa ma apuc cand le am si pe 3 si pe Four.
    Nu am citit nimic de Stephen King din pacate, dar urmeaza Cimitirul animalelor, Carrie sau Jocul lui Gerald sau cum il cheama.
    Nu am citit nimic nici cu dragoni, DAR (din nou) vreau Eragon sau cartile din Got.
    Enigma Otiliei, nici...
    Si Harry Potter, doar prima carte, dar am vazut toate filmele. Si le vreau in biblioteca pe toate. Poate o sa le gasesc la vreun anticariat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Foxette, ai o lista maaaare de carti. :D
      Enigma Otiliei va trebui sa o citesti, daca o citesti acum ai sanse sa iti placa, daca mai astepti mult si ai cu ce sa o compari, n-o sa iti mai placa :))
      Despre Harry Potter nu comentez, ca sari la mine :D

      Ștergere
  4. Din cartile de aici imi pare rau ca nu ai pastrat Harry Potter, am inceput recent aceasta serie desi ma gandeam ca nu mai sunt la varsta potrivita insa pot spune ca mi-a placut mai mult in comparatie cu "Casa Nopitii", ba chiar pana si mama a citit primul volum fiind foarte entuziasta. Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu cred ca poti compara Harry Potter cu Casa noptii, mie mi se par foarte diferite :)) HP e bine sa o citesti cand esti mai micut si sa prinzi drag de ea, pentru ca o data ce o citesti la o varsta mai mare deja parca nu mai are farmec...eu am renuntat la al 3lea volum de exemplu, desi era destul de interesant

      Ștergere
    2. am citit atat Casa noptii (primul volum) cat si HP (primele 5 volume) si clar nu pot fi comparate :))
      eu zic sa-i dai o sansa seriei HP, chiar daca am citit-o cand eram mica as reciti-o oricand (asta daca as avea timp). nu este o simpla carte pentru copii.

      Ștergere
    3. nici nu am vrut sa spun asta, ci ca prinzi mult mai repede drag de ea cand esti mic, dupa parca devii putin reticent in privinta ei, plus ca nu ai cum sa nu stii ce se intampla in cartile asta dupa ce cresti putin, inevitabil afli :))

      Ștergere
    4. stiu, am inteles ce ai vrut sa spui :) e si normal, cresti, te maturizezi, iti schimbi si gusturile literare. totusi, unele carti merg (re)citite si mai tarziu. eu personal mereu am sa raman vesnic indragostita de vampiri :))) recunosc, sunt mai selectiva, nu citesc orice carte cu vampiri, dar am destule preferate

      Ștergere
    5. Si eu voiam acelasi lucru dupa ce am citit prima mea serie cu vampiri, dar cu timpul mi-a mai trecut "indragosteala" asta si acum foarte foarte rar pun mana pe vreo carte cu vampiri.

      Ștergere
    6. Nu pot fi comparate pentru ca sunt destul de diferite insa eu voiam sa spun ca mi-a placut mult mai mult HP desi am citit de curand. (mi s-a parut mult mai bine scrisa)

      Ștergere
    7. Alexa, probabil ti-a placut seria HP pentru ca ai citit-o cand erai mai mica. Probabil ca daca te-ai apuca acum din nou de ea nu te-ar mai impresiona la fel de mult :)

      Ștergere
    8. Eu am renuntat dupa primul volum si nu pentru ca nu mi-ar placea ci pentru ca pur si simplu deja stiam toate spoilerele posibile si imposibile si am preferat sa ma uit la filme...

      Ștergere
    9. Mda, adevarul e ca iti trece tot cheful de a citi o carte cand stii tot ce urmeaza ...

      Ștergere
    10. Am mai facut si exceptii in aceasta privinta dar la HP avand filmele chiar nu mai avea rost :)

      Ștergere
    11. Eu imi aduc aminte ca obisnuiam sa ma uit la filmele Harry Potter cand eram mica ba chiar mi le-am trecut pe CD insa cand m-am apucat de carti imi aminteam vag actiunea.

      Ștergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. Finally !! se pare ca nu sunt singura careia nu i-a placut Divergent. Primul volum l-am citit, e destul de bunicel dar nu pe gustul meu. Filmul mi s-a parut oribil, actorii nu imi plac (ai dreptate, actrita principal zici ca-I tipa din Twilight) si abia am reusit sa-l duc pana la capat. Singura pentru care m-am uitat a fost Maggie Q, actrita mea favorite care a jucat in Nikita si in Stalker (apropos, se uita cineva la serialele astea? Sunt geniale !!)
    Eragon nu am citit si nici nu am de gand, nu imi plac dragonii))
    Enigma Otiliei mi-a placut, la fel si toate lecturile obligatorii, pentru mine nu au fost un chin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cum sa nu iti placa dragonii?? Eu daca vad o carte sau un film cu tema asta nu ii pot rezista deloc <3

      Ștergere
    2. :P ce sa spun, fiecare cu gusturile lui :))
      ma mir ca imi place de "mama dragonilor" din GOT :D

      Ștergere
    3. "Mama dragonilor" e cea mai tare, nici nu avea cum sa nu-ti placa de ea :)) macar atat <3

      Ștergere
    4. da, este cea mai tare din tot serialul <3 imi mai placea si de Khal Drogo, pacat ca...s-a intamplat ce s-a intamplat (asta ca sa nu dau spoilere pentru cei care nu s-au uitat la serial)
      si imi mai place si de Margaery <3 Natalie Dormer, actrita care o interpreteaza este awesome. am mai vazut-o si in Jocurile foamei si planuiesc sa ma uit si la The Tudors (pentru ea si Jonathan Rhys Meyers )

      Ștergere
    5. Mie imi place de toata lumea :)) E printre serialele mele favorite <3

      Ștergere
    6. Si mie imi place Khaleesi si GOT in general :)). Legat de dragoni, mi-a placut si serialul Merlin :P

      Ștergere
    7. Am vazut Merlin!!!! E super super tare <3 <3 <3 e printre primele seriale pe care le-am vizionat cap-coada <3 <3

      Ștergere
    8. Si mie mi-a placut tare mult. Cauta Heroes si spune-mi cum ti se pare :)

      Ștergere
    9. Heros este serialul ala cu persoane care au diferite abilitati si chestii? Nu l-am vazut eu, dar l-a vazut fratele meu, nu stiu daca la asta te referi :-??

      Ștergere
    10. Da, despre serialul ala e vorba. Mie mi-a placut tare mult si cineva care iubeste supranaturalul sigur o sa il aprecieze :)

      Ștergere
    11. Il am pe lista, trebuie sa ma uit la el. Am vazut doar cateva secvente cand se mai uita fratele meu si mi s-a parut interesant :)

      Ștergere
  7. Eu am tot evitat de-a lungul timpului Harry Potter, si sincer nu m-a atras pana acum, nu cred ca o sa o faca nici in continuare... e o serie mult prea mare (cand o serie are foarte multe volume, mi se pare ca e trasa de par) si nu are rost, avand in vedere cat de multe alte carti faine exista. Enigma Otiliei mi-a placut cand am citit-o (cred ca eram clasa a 5-a sau a 6-a, insa apoi comparand-o cu alte carti mi s-a parut neinsemnata. Parerea mea este sa citesti cartile care te atrag si pe care le citesti cu placere :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Harry Potter, in mod surprinzator, nu cred ca e trasa de par chiar daca e o serie mare, dar nu pot sa iti spun exact, filmele cel putin au avut actiune lina, nimic deplat, nimic fortat...

      Ștergere
  8. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  9. Din lista ta as da o sansa doar cartii lui Calinescu, Enigma Otiliei. Am citit-o cand eram in liceu si mi-a ramas in amintire ca o carte interesanta. Nu ezita sa o citesti cand ai timp :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Harry Potter merită nemărginit o șansă. E cartea mea preferată și e MAGICĂ. Sunt foarte pasionată de Harry Potter și nu înțeleg pe cei care nu citesc sau nu privesc HP. Și apropo, abia aștept maratonul de iarnă. ABIA AȘTEPT !!

    RăspundețiȘtergere