Q&A #3

by - august 06, 2015



Hallo an alle, cum spune germanii! Cu ocazia concursului de pe facebook, v-am rugat sa-mi adresati intrebari la care ati dori sa raspund. Si astazi revin cu un Q&A numarul 3 prima parte sa zic, impartind intrebarile de la voi in mai multe postari - nu de alta dar sunt destul de multe si nu vreau ca postarea sa ajunga kilometrica, iar voi sa va plictisiti :D Unele intrebari s-au mai repetat, asa ca daca cineva nu-si gaseste repunsul la intrebare, probabil am mai raspuns la ea aici :) Acestea fiind spuse, empezar! :3

1) Aveti vreun citat preferat?

Nu stiu de ce, dar mi se pare in aceeasi masura amuzant, ironic si plin de o manie a la Johnny Depp.


2) Daca ati putea trai intr-o carte (poveste) care ar fi aceea?

Oricat de tentata as fi sa spun Tara Minunilor a lui Alice, n-o fac! Am sa aleg Mystic Falls si  de data asta. Zau ca mi-ar placea o zi cu fratii Salvatore *-*


3) Un personaj care v-a impresionat?

Charlie din "Jurnalul unui adolescent timid" a fost un "pusti" de care m-am atasat foarte mult si m-a impresionat aproape pana la lacrimi. Din partea feminina, pot spune ca si Luisa din "Anamneza" a fost un personaj interesant. Nu as fi putut avea curajul ei, dorinta asta nesabuita de a face orice pentru a iesi din rutina zilnica, distrugerea asta a propriei fiinte.


4) Ascultati muzica cand cititi sau preferati linistea?

Mi-e foarte greu sa ma concentrez daca A) am castile cu muzica in urcehi, B) televizorul e deschis, C) cineva vorbeste langa mine sau D) e foarte multa galagie. Cand sunt zumzete sau galagie cu sunete indescifrabile, asa pot citi. Nu cred ca am atentie distributiva :/


5) Care e seria ta favorita?

Nu am prea citit serii in ultima vreme, insa prima serie de care m-am indragostit a fost "Fortele raului absolut" - inca astept ecranizarea T-T - si a ramas una dintre preferatele mele.


6) Care este seria pe care ai citit-o cu cel mai mult drag si in cel mai scurt timp?

"Fortele raului absolut"!!! Prima carte si prima serie citita cu sufletul la gura!


7) Ce carte ai lua cu tine in drum spre mare (doar una)?

Probabil as lua carte pe care o citesc acum, asa ca "Marea calatorie a lui Amy si Rogers" ar veni cu mine pe litoral :)


8) Care este ultima carte citita?

"Vampirul din Ropraz" de Jaques Chessex. Recenzia in curand!


9) Ai scrie o carte? Si daca da,despre ce ar fi?

Hmm, in lucru! Fara spoilere :))


10) Ce carte ati recomanda entru fiecare luna a anului?


Ooo, asta da provocare...

Ianuarie: "Daca as ramane" de Gayle Forman
Februarie: "Jurnalul unui adolescent timid" de Stephen Chbosky
Aprilie: "Sinuciderea fecioarelor" de Jeffrey Eugenides
Iunie: "Anna si sarutul frantuzesc" de Stephanie Perkins
Iulie: "Marea calatorie a lui Amy si Roger" de Morgan Matson
August: "Orase de hartie" de John Green
Septembrie: "Fetele Gallagher" de Ally Carter
Octombrie: "Miss Peregrine" de Ransom Riggs
Noiembrie: "Misery" de Stephen King
Decembrie: "Girl Online" de Zoe Sugg

11) Daca ai putea sa schimbi soarta unui personaj dintr-o carte, care ar fi acela?

Aici e cam cu dus si intors. M-am gandit la doua situatii, dar nu cred ca-i vorba de schimbare de soarta cat de un final pe care mi l-am imaginat si pe care l-am luat eu ca fiind real.
*SPIOLERS duah* In TFIOS as fi vrut ca Hazel sa moara. Va spun si de ce. Privim poveastea personajului principal, incepem sa-l simpatizam, incepem sa fim ca el. O data povestea lui Hazel terminata, ramaneam cu Augustus si as fi vrut in final cateva capitole din perspectiva lui. Si totusi, nu cred c-ar fi avut acelasi farmec :)) 
Si a doua situatie la care m-am gandit e Alaska. Jur ca si acum mai vad in capul meu finalul. Alaska iesind murdara, cu rani si total dezorientata din rapa in care a cazut masina si a avut accidentul - parca -, cu un mic zambet ce sta sa-i incoleteasca pe fata. Asta e finalul cartii in mintea mea!


12) Care sunt cartile care ti-au placut enorm de mult?

Pana acum mi-au placut cam toate cartile citite, mai mult sau mai putin, in diferite proportii. Cele ce mi-au placut enorm de mult sunt cartile notate cu 5/5 stelute. "Daca as ramane", "Probabilitatea statistica...", "Anna si sarutul frantuzesc", "Lola si baiatul din vecini", "Cerul e pretutindeni", "Jurnalul unui adolescent timid", "Miss Peregrine", "Eve", "Spulbera-ma", cartile lui John Green, etc.

13) Te-a marcat vreo carte? Si daca da, care anume?

Am avut o perioada destul de aiurea si "Jurnalul unui adolescent timid" m-a ajutat, cred. Acea poezie din carte a fost mai mult decat o palma pentru mine. Lupta in continuare!


14) Daca ai putea alege un personaj drept partener/prieten, care ar fi acela?

ALEX. A L E X. alex. Alex din "Love, Rosie" #hearteyeemoji


15) Care e cea mai mare serie de carti citita?

Dupa cum am spus, m-am cam tinut la departare de serii pentru ca A) la noi nu se prea tine traditia traducerii urmatoarelor volume si B) devine plictisitor. Cea mai mare serie cred ca a fost "Jurnalele Vampirilor", desi am ramas cu 5 carti in urma ~.~"


16) Care e cartea copilariei tale?

V-am spus ca nu citeam cand eram mica. Si tare as fi vrut sa pot spune "Alice in Tara Minunilor" sau "Harry Potter" sau "Narnia", insa mda, nu am asa ceva :(


17) Care e prima carte pe care ai citit-o? Si la ce varsta?

Hmm, cap-coada? Nu mai stiu. Cred ca "Mai las-o moale cu fantomele" de Megan Crewe. La 12 ani :)


18) Care e cartea care te-a dezamagit cel mai mult dupa ce ai terminat-o de citit?

"Goosebumps"! Imi doream asa de tare sa am seria - mai mult pentru aspect si pentru titluri -, incat nu m-am gadnit ca poate fi ATAT de infantila. Si intr-un fel imi pare rau pentru ca daca as fi fost un pusti de 10-12 ani cred ca le iubeam.


19) Cate carti aveti in biblioteca voastra?

La ultimul recensamant peste 200, dar cred ca ma apropii de 300. Doar la mine in camera ^^" Mda, am nevoie de mai mult spatiu.


20) Care e autorul de la care aveti cele mai multe carti?

L. J. Smith. Pentru ca a scris "Jurnalele" (14 in biblioteca mea, 15 aparute la noi) si "Cercul secret" (4 volume). Asa ca am 18 carti de-ale ei!


21) Ce carti ai recomanda?

Depinde de preferinte. "Eve" sau "Spulbera-ma" pentru distoipic. "Alaska" pentru ceva mai depresiv. Seria lui Stephanie Perkins pentru indragostiti. Si tot asa...

image

22) Care este timpul record pe care l-ai avut la citirea unei carti?

Cateva ore. Primul volum din "Fortele raului absolut" sau "Jurnalele lui Stefan" sau cartile super-subtiri ca "Octopussy" sau "Goosebumps" sau "Vampirul din Ropraz".


23) Care a fost cel mai greu lucru in experienta ta de blogging si cum l-ai depasit?

Nu stiu cati dintre voi stit, insa blogul nu l-am inceput singura. L-am inceput cu cele mai bune prietene si totul se voia a fi doar o joaca. Insa penru mine era si este ceva serios, astfel ca ajungeam sa nu mai fim pe aceeasi unda. Au renuntat treptat la ideea de blogging, lucru de care m-am temut ca avea sa ne strice prietenia. Am avut noroc ca am reusit sa comunicam si sa trecem peste neintelegeri. Cea mai buna solutie e dialogul si vi-l recomand atunci cand aveti nevoie sa clarificati o problema, sa va faceti auzite parerile sau initiativele.


24) Ce carte nu ai putut citi? De ce?

"Insurgent" - din atat de multe motive... Doar sa spunem ca a treia sansa de a o citi n-o sa se intample prea curand :D


25) Care este cea mai tare carte citita in luna iulie 2015?

"Cerul e pretutindeni" si v-o recomand de 100 de ori! Merita pana la ultima pagina!


26) Care e cel mai des intalnit cliseu in carti?

In cele fantasy? Tipa de 16 ani. Aparent normala. Se duce la scoala/tabara/familia X si afla ca are puteri. Reneaga ca are puteri. Si totusi are. Si trebuie sa salveze lumea. Sau prietenii si familia. De fortele malefice ale unor ciudati. Plus minus. 
In cele YA? Poate toata dragostea asta care devine deja prea ireala si prea plictisitoare :D


27) Ce carte ai vrea sa fie ecranizata?

As vrea sa fie ecranizate mai toate cartile pe care le-am citit in frunte cu "Eve" si "Fetele Gallagher" :)


28) O urmaresti pe Zoe Sugg pe YouTuBe?

Da, ii urmaresc ambele canale. Zoe face si un vlog zilnic in care mi se pare ca prezinta chestii mai interesante ca tutorialele de make up. Sunt momente in care ma uit si la canalul ei principal, dar ajung sa ma plictisesc.


29) Ai o carte draga pe care ai reciti-o de mai multe ori?

Mi-e putin teama de chestia cu recititul. Daca am citit cartea Y acum 5 ani si mi-a placut super-mult, si acum daca o recitesc o sa mi se para o porcarie? Poate ca asa imi dau seama de cartile cu adevarat bune, insa nu vreau sa fac chestia asta. Nu inca, cel putin.


30) Ce subiecte ai prefera sa intalnesti in cartile pe care doresti sa le citesti?


Hmm, as vrea sa vad mai multe carti cu personaje trans, bi sau homo sau orice o mai exista. Avem nevoie sa ne deschidem mintile mai bine la ceea ce americanii stiu deja de mult mult timp. Ce ziceti de cartile cu personaje bolnave sau supravietuitare a unei boli? Sau de cele cu mai multe grupe rasiale. Okay avem asiatici si negri, insa nu sunt doar ei. Mai pot fi si indieni sau turci sau rusi sau romani in ale carti din strainatate (ex: "Cautand-o pe Alaska"). E greu totusi la noi, unde populatia e influentata de religie ~.~


Si cam asta a fost prima parte. Mai am intrebari si pentru data viitoare. Vreau sa va multumesc mult de tot pentru toate intrebarile puse, de la cele mai indraznete pana la cele mai creative #penguinhugs

Pareri? Sugestii? Intrebari? :)

- Diana

You May Also Like

28 comments

  1. Hoh, nu numai că am aflat de foarte multe cărți, dar m-am și distrat citindu-ți răspunsurile. Foarte tare, ce pot spune! :) Te felicit cu treaba făcută pe blog și îți doresc mult spor în continuare. Succes!

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow, cât de multe întrebări ai primit, nu ştiu cum ai avut atâta răbdare :))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Oho si mai am inca pe-atat :)) Crede-ma nici eu nu stiu. Lucrez la ele in mai multe zile, asa ca nu ma deranjeaza prea tare :))

      Ștergere
    2. La asta ma gandeam si eu cand am citit raspunsurile... ca sunt multe si dureaza sa raspunzi la toate...

      Ștergere
    3. In acelasi timp cred ca este si o placere sa stii ca cititorii blogului sunt chiar interesati de tine si de persoana ta ;)

      Ștergere
  3. Pana la intrebarea 10 am fost foarte surprinsa ca nu ai pomenit nimic de John Green :))) Imi plac raspunsurile tale, poate data viitoare voi contribui si eu cu o intrebare, doua ^_^

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu mereu cand vreau sa pun o intrebare vad ca a pus-o cineva deja. Bine ca fac research inainte :))

      Ștergere
    2. :)) pff chiar nu m-am gandit la asta :)) nu mai pun intrebari, ia prea mult timp researchul :))

      Ștergere
  4. 1) frumos citat.
    2) toate fetele din lumea asta cred ca si-ar dorii si ele o zi impreuna cu fratii Salvatore.
    3)chiar e un personaj frumos, Charlie. Eu am vazut doar filmul.
    4) de cele mai multe ori nu inteleg nimic daca ascult muzica, asa o sa fiu distrasa.
    5 si 6) fortele raului absolut sunt primele mele carti citite! Le ador! O sa-i raman datoare pe viata autoarei pentru ca m-a facut sa iubesc cititul si cartile.
    20) si eu la fel. Am 14 carti de la ea.
    21) Spulbera-ma! =(((((((((((( inca astept continuarea.
    28) ZOE aww, e mereu asa cute, o ador.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. haha, eu mi-as dori...o viata intreaga (si tot nu cred ca mi-ar ajunge :P ) cu Damon <3 pe Stefan sincer nu il suport :)) si nici ca actor (sorry girls..)

      Ștergere
    2. Cu ce sa incepem? :D
      Foxette, mie nu imi plac ambii frati Salvatore, doar Damon :D. Stefan e prea ... sters. Iar tu pt moment n-ai voie sa ai o zi cu ei, esti prea mica :P
      Apoi, amandoua ma faceti curioasa in legatura cu seria Fortele raului absolut. E chiar atat de buna? :D

      Ștergere
    3. Mie mi-a placut extrem de mult si poate asta a fost si pentru ca am citit-o cand eram mai mica, dar crede-ma ca merita incercata!

      Ștergere
    4. Merci, o sa o caut si eu si va spun cum mi s-a parut :D

      Ștergere
  5. Imi place citatul ales de tine si ma regasesc in ceea ce scrie acolo. Mereu mi-am pus intrebarea aia si am anumite temeri, dar in definitive cred ca este bine sa riscam
    Si biblioteca mea cred ca are cam 300 de carti. As fi foarte curioasa sa vad cateva poze cu a ta (mereu am avut placerea asta de a ma uita la cartile altor bookaholici, s avad cum sunt aranjate, ce titluri regasesc si in biblioteca mea..:P)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Hmm, poate am sa incerc o postare, desi ar arata mai bine intr-un video ^^" Asa mi-as face si debutul pe booktube :)) #joking

      Ștergere
    2. Ce de carti aiii, eu cred ca am in jur de 100-150 doar :(

      Ștergere
    3. postare cu video sau poze, nu conteaza, nu cred ca sunt singura interesata :D

      Diana, eu am si foarte multe carti de la sora mea mai mare si cateva de la parintii mei. chiar daca sunt vechi si le tin intr-o biblioteca separata, tot le apreciez. sunt titluri foarte bune, unele poate chiar mai bune decat cele contemporane

      Ștergere
    4. Asa mai am si eu carti vechi de pe la parinti si de pe la fratele meu, dar le tin in cutii pentru ca nu am foarte mult loc in biblioteca mea :(

      Ștergere
    5. Diana, nici eu n-am chiar atat de multe carti, cand ajung acasa incerc sa le numar, sa vad cate sunt. Ale mele sunt la parinti, ca nu le pot lua cu mine prin strainatate... iau doar readerul.
      Alexa, esti norocoasa ca mostenesti carti. Uneori sunt mai faine cartile vechi, sunt niste mici comori :)

      Ștergere
    6. Sunt totusi multumita cu biblioteca pe care o am, imi este drag sa ma uit la ea stiind ca am prieteni dragi pe acolo ^_^

      Ștergere
    7. Eu visez la biblioteca mea, aia cu 4 pereti plin de carti, cu o canapea faina si o masuta cu veioza si cu un pick-up cu discuri faine, care sa acompanieze cititul.

      Ștergere
    8. Cred ca asta e visul oricarui cititor, m-as simti ca-n rai intr-o astfel de camera <3 <3

      Ștergere
  6. Ce de întrebări! Abia aștept să răspunzi și la următorul „set” de întrebări! Îmi place că inserezi mereu imagini sau gif-uri care chiar îmi fură privirea și mai sunt și semnificative. :D

    RăspundețiȘtergere
  7. Este interesat ca ai raspuns la acest set de intrebari puse de cititorii blogului tau este o postare mai diferita decat cele care se fac in general pe blog'uri. Ma regasesc in citatul tau, cat despre fratii Salvatore, ma gandesc ca ar fi fost o companie placuta. Pupici :*

    RăspundețiȘtergere
  8. Imi place tare mult citatul ales de tine, iti da de gandit... Si imi plac mult gif-urileeeee (stiu ca ma repet) cu Damon si Dean. Am citit raspunsurile tale, nu am citit toate cartile pe care le-ai mentionat, insa as vrea sa iti zic intuiesti bine faza cu recititul unei carti dupa o perioada. Don't do that, iti strica parerea despre carte :D.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si mie imi plac foarte mult gif'urile alese de Diana, fac postarile mai interesante si mai dinamice, am inceput sa preiau si eu acest stil :D

      Ștergere
  9. Raspunsuri sincere si spontane, le-am citit azi cu placere (am raspuns mai tarziu, ce-i drept). Singura chestie pe care as vrea sa ti-o sugerez este sa incerci si alte genuri de carti (ma refer aici strict la intrebarea cu cartile preferate) sa vezi cat de multe trairi iti pot da unele carti.

    RăspundețiȘtergere