Haihui: Kilipirim 2016

by - octombrie 26, 2016


Unde merită să mergi și nu prea. Depinde de ce anume cauți!

După cum știți - sau nu - Kilipirim 2016 se ține, ca și anul trecut, la Unirii, undeva pe la Etajul 2. A început de astăzi și ține până duminică. Eu am reușit să dau o fugă astăzi și am să vă povestesc în mare cam ce-am văzut și mi-a plăcut. Sau ce-am văzut și... nu știu, mi-a fost indiferent :))



Trebuie să știți că o să găsiți și câteva edituri mari precum Polirom, Nemira, Corint sau Trei și că toate cele de mai sus au, printre altele, și apariții ceva mai noi. Pentru că da, nu mergeți la Kilipirim cu gândul că o să găsiți cărți abia apărute la prețuri de anticariat că nu prea sunt. În mare sunt cărți apărute de ceva ani care ori au fost reeditate mai târziu, iar editurile vor să scape de edițiile mai vechi, ori sunt cărți care nu au fost tocmai cele mai vândute ori sunt cărți apărute pe la ziare/reviste etc. și tot așa. Ori cărți noi - nu vă imaginați că e un întreg anticariat acolo ^^” - la prețuri puțin mai mici decât prin librării. M-am învârtit ceva prin spațiul relativ gol, fără prea multă lume sau standuri. Dar pentru mine a fost acceptabil!


Mi-au plăcut multe chestii, dar am să le aleg pe cele mai importante, zic eu, și am să le înșir cu bulinuțe, școlărește :))
  • reducerile de la Polirom. Au atât cărți din colecția Top 10+, cât și ceva mai noi la prețuri ceva mai micuțe decât în librărie, dar nu cu mult. Spre exemplu, „Lolita” era 16 lei. Însă!!! Au câteva cărticele la 10 lei și am văzut destul de multe titluri interesante, majoritatea Chick-lit, dar și ceva mai serioase ;)

  • Harry Potter ediția Egmont! Pentru că văd pe TOATĂ T O A T Ă toată lumea căutându-le ca pe aer (nu prea înțeleg de ce, având în vedere că cei de la Arthur le reeditează *-*) am zis să le amintesc. Nu știu cum se numește standul, căci este între Polirom și Humanitas, o chestie mică și foarte interesantă care avea numerele de la 3 la 7 + alte câteva cărticele în engleză cu prețuri super-bune (în jur de 20 de lei).

  • Humanitas! Da, și Humanitas a aavut reduceri în masă - ceea ce e puțin neobișnuit pentru ei -, dar asta numai pentru că aveau cărticele cu mici defecte: pagini puțin îndoite, coperți sau cotoare decolorate, etc., însă dacă sunteți okay cu o pagină puțin îndoită, atunci merită să vă luați cărțile (căci scrisul nu e deteriorat). Mi-au sărit în ochi câteva cărți chick-lit, romanele lui Paulo Coelho, și alte câteva cărți din colecția Raftul Denisei la prețuri de 10 lei.

  • Corint ^.^ care mi s-a părut destul de complex pentru că a avut destul de multe apariții recente (cum ar fi cărțile din colecția Leda Edge) la prețuri okay. Au avut și minunatele coșulețe cu cărticele la prețuri unice, însă ceva mai sărăcăcioase (se vede că vine Gaudeamus, nu? :)) ). Am ochit și pe acolo ceva cărți de la Corint Junior destul de drăguțe. Una peste alta, merge...

  • Editura Trei a avut cărți cu preț unic (10 lei), dar și cărțile din colecția YFC la prețuri destul de okay. Au avut și cărți noi și cărți ceva mai vechi. Totul bine!

  • Nemiraaaa *.* Care m-a surprins într-un mod super plăcut! Nu numai că au fost reduceri la cărțile noi apărute, dar au avut și o grămaaadă de cărticele la prețuri de 5 și 10 lei. Adică? Să zicem că îți poți completa trilogia „Jocurile foamei” (ediție nouă) sau „Delirium” cu 10 lei. Plus romanele lui Stephen King și ale Rodicăi Ojog-Brașoveanu care erau cam la 5 lei. Plus plus plus ceva pentru fanii „Urzeala tronurilor” și multe altele. Ce-i drept, unele cărți aveau ceva defete, mai mici sau mai mari, dar din nou, dacă sunteți genul de persoană care e okay cu asta, atunci e numai bine!

  • Ah și Rao. Rao care a scos de la naftalină ceva romane, care a adus și câteva mai nou apărute și care a reușit să se prezinte destul de bine, zic eu - „Gazda”, spre exemplu, era 16 lei. Am văzut cărticele YA sau fantasy la prețuri sub 20 de lei, așa că merită văzut și standul lor!

  • Litera. Unde nu prea mi-au sărit chestii în ochi. Au fost prețuri așa și așa, iar cărțile au fost destul de diversificate (plus că au și cărțile din colecția Buzz Books :3)


În rest, chestii ezoterice, muzică, antichități, ciocolată, ceai, pietre semiprețioase, as usual! Am reușit să-mi iau două cărticele la un suuuper preț *.* Pe cartea lui George R. R. Martin am dat 10 lei și asta pentru că avea „defectul” ăsta :O, iar pe „Vrăjitoarele din Eastwick” am dat 5 lei pentru că are cotorul decolorat. În rest, ambele sunt perfect citibile ^_^



Așa că dacă nu vă deranjează cărțile ușor uzate și nu căutați ultimele apariții la prețuri uau, meirtă să dați o fugă până la Kilipirim ^.^ Dacă nu, vânați reducerile online :> Eu una sunt mulțumită de ediția asta, mi-a plăcut că n-a fost lume multă (poate și pentru că e prima zi) și nu a fost îmbrânceală (uff, cum e pe la Gaudeamus sau Bookfest). Atmosfera e okay, intimă, cu miros de cafea, ceai, ciocolată și... bețișoare parfumate, perfectă dacă vreți să scăpați de ploaie (așa cum am făcut și eu :))).


//* Toate pozele din această postare îmi aparțin ^-^


You May Also Like

4 comments

  1. şi eu vreau să ajung, cred ca sâmbătă! Mă bucur că ai găsit ceva interesant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Am mers și eu în doi ani la Kilipirim, dar nu știu, nu pot să spun că mi-a plăcut așa mult. Nu mi se par reducerile cine știe ce, sau daca sunt, nu găsesc la cărțile pe care le-aș vrea eu. Prefer să iau cărți de pe site-uri online și să profit de reduceri fix la cărțile pe care mi le doresc. De obicei de pe Elefant îmi iau, mi se pare că au niște prețuri super.

    Oricum, ca și experiență, cred că merită să mergi și la târguri de carte. E mai drăguț! :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îți recomand și Libris sau Okian pentru reduceri mari și cărți în engleză la prețuri okay. Plus că acum cu Halloween-ul și alte sărbători începe să cam plouă cu reduceri ^.^
      xx

      Ștergere