Maze Runner: The Scorch Trials (2015) - Recenzie

by - septembrie 18, 2015

Pe scurt:


Labirintul: Încercările focului următorul capitol din saga Labirintul, Thomas (Dylan O’Brien) și prietenii săi din Luminiș se confruntă cu cea mai mare provocare de până acum: căutarea indiciilor referitoare la misterioasa și puternica organizație WCKD. Călătoria lor îi poartă la Scorch, un peisaj părăsit plin de obstacole inimaginabile. Împreună cu luptătorii din rezistență, locuitorii Luminișului se confruntă cu forțele superioare are organizației WCKD și descoperă planurile șocante pe care aceasta le are cu ei.

LABIRINTUL: ÎNCERCĂRILE FOCULUI este regizat de Wes Ball (LABIRINTUL) și produs de Ellen Goldsmith-Vein (Labirintul, Cronicile Spiderwick), Wyck Godfrey (Amurg, Sub aceeaşi stea), Marty Bowen (Amurg, Sub aceeaşi stea), Lee Stollman (LABIRINTUL, Răpirea) și Joe Hartwick, Jr.. Scenariul lui T.S. Nowlin (LABIRINTUL) se bazează pe cel de-al doilea roman din seria LABIRINTUL, scris de James Dashner, vândut în peste trei milioane de exemplare.

Parerea mea:


Dupa ce am vazut primul film, la al doilea am zis sigur ca ma duc sa-l vad la cinema. Si am fost chiar la premiera. Iar daca am crezut ca primul film e bun, atunci asta a fost uimitor!

Ca sa incep cu un mic rezumat al primului film, in centrul atentiei il avem pe Thomas care se trezeste in mijlocul acestui Labirint, in Luminis. E inconjurat de o gramada de baieti cu fete curioase si curand Thomas realizeaza ca nu-si aminteste absolut nimic - in afara de numele lui si ca urca in liftul asta ciudat care l-a adus la suprafata. Aici, baietii sunt ca o colonie: fiecare are partea lui de munca, condusi fiind de un lider (primul baiat trimis in Labirint). Problema cu Labirintul e ca 1) se deschide la anumite ore si se inchide dupa o anumita perioada de timp, 2) e populat de paianjeni-giantici-robotizati-otravitori, 3) isi schimba forma in fiecare noapte, 4) se pare ca e cam infinit, 5) nu exista cale de iesie. Thomas pare sa creada contrariul si ma rog, se mai intampla mulet chestii, apare prima fata (Theresa), care pare sa-l recunoasca pe Thomas si impreuna pornesc intr-o mica incercare de evadare.


In al doilea film, ei cred ca au scapat din Labirint si se trezesc in Arsita: un fost oras, acum plin de nisip - ce mai, un desert! Aici sunt adapostiti la o baza care parea sa le ofere hrana, protectie si tot ce aveau nevoie, dar care, in secret, are legaturi directe cu cei de la RAU. Afla ca Labirintul lor nu era singurul si ca existau mai multe grupuri de copii si ca toti erau imuni la boala ce se raspandise si trasformase oamenii intr-un fel de zombi. Thomas si prietenii sai fug din acest adapost si se aventureaza in Arsita incercand sa gaseasca grupul de rebeli ce s-au aliat imotriva RAU. Dar vor reusi ei sa ajunga la Bratul Drept inainte ca RAU sau zombi mutanti sa-i prinda?

Chiar nu aveam idee ca filmul al doilea sa fie chiar mai bun decat primul. Ca Dylan sa joace asa de bine si ca intregul cast sa mi se para asa de natural si sa ma atasez asa de mult de ei incat sa-mi para rau pentru fiecare in parte. Nu am nimic de reprosat pentru filmul asta si sincera sa fiu, a fost printre cele mai bune filme vazute anul asta. Desi nu m-am omorat cu ecranizarile in 2015, Paper Towns si The Maze Runner au mers direct la suflet!

Un film de la care m-a surprins intr-un mod placut, de la care n-am vazut mare parte din trailer - imi place sa ma las intr-un oarecare mister - si care a intrecut toate asteptarile. Nu ma asteptam la un thriller asa de reusit - de fapt, nu ma asteptam deloc la un thriller, ceea ce e un mare plus - cu efecte speciale bine realizate si o poveste care te tine in suspans! Din cate am inteles, regizorul s-a abatut putin de la carte, dar promite ca finalul francizei sa urmareasca intocmai intamplarile din roman. Va super-recomand filmul, de preferabil sa-l vedeti undeva la cinema pentru ca experienta e unica!


Vor reusi Thomas si prietenii sai sa scape de RAU? Gasesc ei tabara refugiatilor? Si cand zombi ataca, cine moare si cine ramane in viata? Cum vor trece de alt grup ce vor sa-i predea catre RAU? Cine li se alatura in calatorie? Cine ramane fidel si cine ii tradeaza? Ce incepe sa-si aduca aminte Theresa si ce amanunt important uita Thomas? Toate astea si multe altele le veti afla vizionand filmul - sau citind cartea (?!).



*eu pe toata durata filmului: impusca-l/impusc-o si lasa-l/las-o acolo :)) *


Nota:

WOW! RECOMAND :)


Trailer:



Diana

You May Also Like

18 comments

  1. Primul Film L-am Vazut Si Eu Si Mi-o Placut Atata De Mult Ca Mi-am Cumparat Cartile. Inca Nu Am Apucat Sa Le Citesc, Dar 2-3 Zile Si Se Rezolva Si Dupa Clar Vreau Sa Vad Filmul. Paper Towns Mi-o Placut Si Mie Si Daca Zici Ca Astea Doua Ti-au Intrat La Suflet Sigur O Sa Imi Placa Si Mie :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Am vazut primul film si nu pot spune decat ca e GENIAL!!! Mi-a placut foarte mult, actorii, actiunea, tot. Mai ales de Dylan O'Brien.Nu am avut ce comenta la filmul asta. De abia astept sa vad si al doilea film. Eram putin nelinistita ca acesta nu o sa se ridice la nivelul asteptariilor, ca nu o sa fie la fel de bun ca primul, dar dupa cele zise de tine, pare ca e la fel de WOW. :) :D :) De abia astept.
    Trebuie sa cumpar si cartiile. Neaparat. :)) :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Vreau să văd filmele pentru că sunt cu Dylan O'Brien. Din moment ce eu şi Dylan ne vom căsători cât de curând aşa mi se pare normal, dar trebuie să citesc cărțile.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. :)) cred c-o sa-si faca harem sau ceva. Sunt(em) multe doritoare :))

      Ștergere
    2. Buna Asta :)) E Simpatic. Eu Is Mai Mult Dupa Logan Lerman :D

      Ștergere
    3. Shh, Logan e sotul numarul #2. Cine a zis ca fetele/femeile nu pot avea mai mult de un sot? :)))

      Ștergere
    4. Dap. Cred Ca Ne Facem Noi Harem Inaintea Lui Dylan O'Brien :))

      Ștergere
  4. Ai facut o recenzie atat de frumoasa :3 , incat acum, sunt tare nerabdatoare sa vizionez al doilea film, mai ales ca e cu Dylan ^_^ . Primul a fost asdfghh <3 si pentru ca nu am putut sa merg la premierea filmului, de abia astept sa apara pe net. Ai citit cartile? Sunt la fel de bune?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am cartile in biblioteca, insa nu le-am citit inca. Din cate am inteles si presupun, sunt bune si merita. Adica daca filmul a iesit ASDFGHJK iti dai seama cum sunt cartile?! *.*

      Ștergere
  5. Pai...acum cu siguranta sunt pe wishlist-ul meu :3 🐼

    RăspundețiȘtergere
  6. Pot spune ca mai auzisem de film, de fapt de carte, si imi placuse ideea. Era vorba de primul volum, daca nu ma insel. Nu am vazut nici primul film si nici pe acesta, insa e pe lista cu filme de vizionat.:) Faptul ca il lauzi atat de tare si spui sa e asa de bun, ma face curioasa.
    Imi place Dylan din Teen wolf, deci are inca un punct in plus sa ador filmul :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Deci efectiv trebuie neaparat sa vad filmele astea!Am un prieten care a citit prima carte vara asta si mia spus ca e genială!Nu spun...dar poate voi citit si cărțile cândva,desi filmele au mai multe sanse :))) Caci de cand a inceput scoala nu mai am timp de nimic!Mutatul,primul an de liceu,profilul pe care l-am ales,mi-au întors viața peste cap!
    De asta nici nu prea am mai intrat pe blog.. :(
    Imi pare rău,dar chiar acum ma apuc sa-ti citesc si restul postarilor si sper sa ma revansez! :))

    RăspundețiȘtergere
  8. Eu Am Inceput Ieri Prima Carte, Azi Am Terminat-o :)) Acuma Ma Uit La Film ( Again :)) ) Ideea E Ca, Cartea E Foarte Diferita De Film, Cartea Iti Explica Mult Mai Bine Actiunea Ca Si Filmul, Pe Langa Ca Sunt O Multime De Lucruri Schimbate. Maine Ma Apuc De Cartea A 2-A Sper Sa Reusesc Sa O Termin Ca Luni Sa Fiu Si Eu Prezenta La Film :D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. *.* Asa de repede?! Sunt geloasa acum! Eu ma chinui cu o carte de zile bune ~.~"
      Lectura placuta! ;)

      Ștergere
    2. Daca Imi Place O Carte Si Ma Prinde Povestea Cu Greu O Las Din Mana :)) Ma Duc Cu Ea Peste ToT :)) Am Inceput Deja Partea A 2-A Si Nu Cred Ca O Las Pana Nu O Termin. Se Complica Treaba :)) Am Si Eu Momente Cand Trag De O Carte Luni De Zile, Incep Una O Las Balta Ca Gasesc Alta Mai Interesanta Si ToT Asa :))

      Ștergere
  9. Am Terminat De Citit Seria Si Nu Stiu Ce Sa Zic :)) Pe O Parte E Super Faina ( Din Moment Ce Am Citit Cate Un Volum Pe Zi ) Se Instealeaza In Tine O Curiozitate Si Pana Nu Hranesti Aceasta Curiozitate Nu O Poti Lasa. Pe Alta Parte Am Ramas Cu Foarte Multe Intrebari. Si Cu Personajele Din Carte Dar Mai Ales Cu Organizatia. Am Vazut Pe Goodreads Ca Mai Este O Carte Inainte De Labirint Si De Thomas Si Inca Una Ce Apare In 2016. Sunt Curioasa De Film. Cui Ii Place Science Fiction Si Distopiile Chiar Trebuie Sa O Citeasca :)

    RăspundețiȘtergere
  10. Vai, nu-mi face in ciuda, seria The Maze Runner e de departe seria mea preferata! Si am citit cartile aparute pana acum, si voiam sa vad filmul, dar abia aparuse inainte sa plec si n-am mai avut cand :(( Si aici nu vreau sa merg, ca astia dubleaza filmele in franceza si sunt oribile... Offf, vreau si eu :(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Auzisem eu chestia asta despre francezi, dar nu stiam daca e sigur - si ei si bulgarii! Zau ca nu puteam sa urmaresc un serial in engleza la ei ~.~" Intr-un fel e o chestie destul de draguta daca stii limba, dar mie mi se pare al naibii de enervant!
      Daca mai astepti cateva saptamani, sigur o sa-l gaseti pe net cu subtitrare. Sau poti sa-l cauti de pe acum, dar cred c-o sa-l gasesti in engleza.
      xx

      Ștergere