Recenzie "ONIX" (Lux #2) de Jennifer L. Armentrout

by - septembrie 28, 2015

Editura: Leda
Data aparitiei: Martie 2015
Traducator: Roxana Claudia Olteanu
Format: 130x200
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 480
ISBN: 978-606-8623-81-8

Cartea mi-a fost oferita pentru recenzie si o puteti comanda aici :)








Despre autoare:

Jennifer L. Armentrout locuieste in Martinsburg, Virginia de Vest. Cand nu scrie, isi petrece timpul citind, se uita la seriale foarte proase cu zombie, se preface ca scrie si isi petrece timpul cu sotul ei. Visurile ei de a deveni autoare au inceput in ora de algebra, cand isi petrecea timpul scriind mici povestioare... ceea ce explica notele mici la matematica. Jennifer scrie young adult paranormal, science fiction, fantasy si contemporary romance. Cartea ei, "Obsedian", o sa fie ecranizata, iar seria "Covenant" o sa fie transformata intr-un serial. Romanul ei, "Don't look back" a fost in 2014 nominalizat ca Cel Mai Bun Roman Young Adult Fiction de catre YALSA. De asemenea, mai scrie carti si sub pseudonimul de J. Lynn.

Pe scurt:


O miză uriaşă, o chimie perfectă

E foarte greu să fiu conectată cu Daemon Black…

Prin magia sa extraterestră, Daemon este hotărât să-mi demonstreze că ceea ce simte pentru mine e mai mult decât urmarea bizarei conexiuni dintre noi. Aşa că încerc să-l ţin la distanţă, deşi e mai aprins ca niciodată în aceste zile reci de iarnă. Dar noi avem probleme mai mari.

Ceva mai rău decât arumii se află în oraş…

MA-ul este aici. Dacă descoperă ce poate face Daemon şi că există o conexiune între noi doi, atunci sunt terminată. La fel şi el.

Iar la şcoala noastră a venit un băiat nou, care are un secret. Ştie ce s-a întâmplat cu mine şi mă poate ajuta, dar pentru asta trebuie să-l mint pe Daemon şi să stau departe de el. De parcă aş putea! Căci, în ciuda raţiunii, simt că mă îndrăgostesc de Daemon. Rău de tot.

Dar apoi totul se schimbă…

Am văzut pe cineva care nu ar trebui să mai fie în viaţă. Şi trebuie să-i spun lui Daemon, chiar dacă ştiu că nu va înceta să caute până ce nu va afla adevărul. Ce s-a întâmplat cu fratele lui? Cine l-a trădat?

Şi ce vrea MA-ul de la ei – de la mine?

Nimeni nu este cine pare a fi.

Şi nu toată lumea va supravieţui minciunilor…

Parerea mea:

Desi nu ma asteptam sa ma atasez atat de mult de aceasta serie, iata ca am continuat sa citesc si cel de-al doilea volum, iar acum il citesc pe al treilea. Si oh, Doamne, as vrea sa nu se mai termine!

Dupa toate probleme prin cate trece Katy - moartea tatalui ei, mutatul, acomodarea in noua scoala, facutul prietenilor si lupta pentru propria-i viata - faptul ca se indragosteste pare sa fie cel mai insignifiant lucru. Dupa ce legatura dintre ea si Damon a devenit mai puternica - pff, n-am sa spun de ce pentru ca e spoiler din finalul primei carti -, ea neaga cu desavarsire ca sentimentele lui pentru ea ar fi adevarate. De vina este conexiunea dintre ei si nu e niciun alt motiv logic pentru care baiatul care ii facea zilele amare - si de care era indragostita inca de cand l-a vazut - sa inceapa sa simta ceva pentru ea. Brusc. Ceva ce sa nu fie ura.

Acum Katy se concentreaza pe altceva: noul coleg venit din California. Genul de tip bronzat, care se da cu placa de surf si iubeste marea. Aproape ca ea. Cumva, cei doi ajung sa se apropie unul de altul si din simpli prieteni devin ceva mai mult - bine, sau cel putin asa crede toata lumea in afara de Katy care considera ca au ramas la statutul de prieteni. Curand afla ca ea si Blake se aseamana mai mult decat ar fi crezut: si el are puteri. Si el este un mutant. Un experiment. Si cu toate acestea, se poate Katy increde in el? Daemon e de parere ca nu, insa Katy nu vrea sa-l asculte si incepe sa se antreneze cu Blake - chiar si cand viata ajunge sa-i fie in pericol.


Cand incepi sa-ti neglijezi prietenii, familia, blogul si cartile, oare ce trebuie facut pentru a schimba asta? Cand nimeni nu e cine pare a fi, in cine te mai poti increde? MA-ul e pe aproape, poate chiar mai aproape decat credea Katy, iar cand vieti nevinovate sunt luate si cand Katy se trezeste intr-o cusca cu lanturi la maini, atunci isi da seama ca toate banuielile lui Daemon se adeverisera!

Daca in primul volum nu-mi placea deloc de Katy, acum am inceput sa o plac, oarecum. Inca nu-mi place incapatanarea ei si toata chestia cu dragostea... mda, se vede ca seria e scrisa de o femeie. Acum pe bune, ce baiat de pe lumea asta seamana cu Daemon la acest capitol? Nici eu n-as fi facut ce a facut el. Sau poate ca da?! Cine stie, poate ca dragostea chiar te schimba ca om extraterestru. Toate ca toate, va spun ca seria devine din ce in ce mai buna. Daca v-a impresionat primul volum, atunci asteptati sa fiti dati pe spate cu cel de-al doilea. Cu siguranta a fost mai bun!

Reuseste Daemon sa o convinga pe Katy ca dragostea pe care i-o poarta e reala? Cat de apropiata e relatia dinre Blake si Katy? Care e faza cu noul iubit al mamei ei? Cine e spionul MA-ului care i-a supravegheat? Oare se vor impaca Katy si Dee? Si dupa toate cele intamplate, oare Dee o mai poate ierta? Cand Katy se intalneste cu Bethany, oare sunt sanse ca iubitul ei - fratele lui Dee si al lui Daemon -, Dawson, sa mai fie in viata? Se pare ca exista o piatra pentru extraterestrii care are efect de krypton, dar oare o afecteaza si pe Katy? Si cand e prinsa intr-o cusca, gata pentru a fi predata MA-ului, oare mai scapa? O carte despre decizii nesabuite, lectii de incredere si dovezi de iubire. Oricat te-ai impotrivi, sarmul lui Daemon e inevitabil!

P.S. Cum sa nu te omoare faza asta? CUM?


Nota:

WOW! RECOMAND :)


Blake Saunders
Iubitul mamei lui Katy, Will
Dawson si Daemon Black
Bethany


Trailer:


Primul volum:


Diana

You May Also Like

12 comments

  1. GATA !!! Nu Mai Rezist, Deci Daca Nu Incep Si Eu Seria Asta O Iau Razna :)) Foarte Faina Recenzia. Ma Intriga Intreabarile And I Need Some Answers :)) Termin Cu Cecelia Ahern Si Obsidian Scrie Pe Mine !

    RăspundețiȘtergere
  2. Seria aceasta e din ce in ce mai buna! <3 ^-^ In sfarsit am comandat si cel de-al treilea volum si de abia astept sa il incep :3 Oh, cand ma gandesc ca mai sunt doar cateva volume si apoi PUFF ! ...Damon, Katy si intreaga lume creata de Jennifer Armentrout vor lua sfarsit..... :'( Sunt curioasa cum o sa fie al treilea volum si ce parere ai despre el :> si pot sa spun ca ai facut niste recenzii foarte frumoase pentru "Obsidian" si "Onix":3, sa nu mai zic de gif-urile pe care le gasesti, care sunt asdfghj :)))

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sper sa publice si celelalte... 2 (?!) volume. Abia m-am apucat de volumul 3, insa imi pare rau ca-s racita si nu ma pot concentra la citit :(
      Ma bucur mult ca iti plac recenziile :3 Gif-urile zic ca fac toti banii :))
      xx

      Ștergere
    2. Din cate am inteles, mai sunt inca 3 volume?! :
      5. Origin(2013)-Daemon Black si Katy
      6. Opposition(2014)
      1.Shadows (2012)- Bethany Williams si Dawson Black
      mda...ramane de vazut :)))

      Ștergere
    3. Sunt 5. Mai Trebuie Sa Apara Origin (4) Si Opposition (5) Shadows Este O Mica Poveste Cum Au Multe Serii, La Fel Si Oblivion Care Apare In Decembrie.

      Ștergere
    4. aaaa...nu stiam asta :))) mersi de informatie! :*

      Ștergere
    5. Uh *.* Okay, eram total paralela cu situatia :))
      Multumesc Bea ;) ! Din punctul meu de vedere, cu cat mai mult Daemon, cu cat mai bine 3:)
      xx

      Ștergere
    6. Sunt de acord cu tine Diana, cu cat mai multe volume cu Daemon cu atat mai bine <3 :)))

      Ștergere
    7. Nu Aveti De Ce :* Pe Mine GoodReads Ma Salveaza De Fiecare Data :) Acuma Nu Stiu Daca In Povetile Astea Apare Daemon :-?? De Obicei E Povestea Unui Personaj Secundar Sau O Explicatie De Ce A Fost Inainte.

      Ștergere
  3. Mi-a placut mult Onix, desi un pic mai putin decat Obsidian, tocmai pentru ca m-a enervat incapatanarea lui Katy de a se increde in cine nu trebuia ... sper ca finalul seriei sa fie ok...

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamne! Seria asta nu inceteaza sa se mai opreasca !!!! Parca universul vrea sa ma faca sa imi cumpar primele 2 volume ( al treilea il am deja). :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Volumul doi a fost captivant si foarte misterios , cand m-am apucat sa citesc seria mi s-a spus ca nu merita , asa ca am inceput citesc seria si nu am gresit deloc primele 2 volume din serie le-am savurat la maxim chiar daca nici mie nu mea placut de Katy ..

    RăspundețiȘtergere