Book & Movie #4

by - iunie 21, 2014


BOOK:

"Captiv in Labirint (The Maze Runner) este primul volum dintr-o trilogie antiutopica situata de James Dashner intr-un viitor neclar, rezultat al unui dezastru planetar. Volumul urmeaza toate regulile literaturii

Distopiene: situarea actiunii in viitor, prezenta unei forme de opresiune sociala, conformarea la anumite reguli cu exceptia unui personaj care incearca sa iasa din ordinea stabilita, o supraveghere constanta din partea unei puteri exterioare, memoria individuala inlocuita sau stearsa.

Personajul principal, Thomas, se trezeste intr-un loc necunoscut numit Glade, amnezic si infricosat, alaturi de alti baieti - toti adolescenti - aflati in aceeasi situatie. Aici descopera, rand pe rand, ca noua sa casa e de fapt un labirint urias, cu ziduri de piatra care se misca in timpul noptii, facand rezolvarea sa aproape imposibila; ca in labirint se ascund niste monstri-roboti - Durerosii - care ii ataca si ii determina sa treaca printr-o Transformare.

Dureroasa; ca sunt fortati sa locuiasca in Glade de catre niste Creatori despre care nu-si amintesc nimic. Thomas si tovarasii sai, alaturi de Teresa - singura fata din intregul grup - trebuie sa rezolve labirintul si sa gaseasca drumul spre casa cu orice pret."


MOVIE:


You May Also Like

0 comments