Recenzie"CHIMIE PERFECTA vol 2 - LEGILE ATRACTIEI"de Simone Elkeles

by - ianuarie 28, 2014



Produs publicat in 2012 la Leda
Data aparitiei: Octombrie 2012
Traducator: Carmen Ion
Tip coperta: Cartonata
Format: 130x200
Numar pagini: 384
ISBN: 978-973-102-539-1

O puteti achizitiona de aiciaici sau aici!!

Multumiri Editurii Leda pentru aceasta carte !






 Date despre autoare:


 Pagina autoarei !!
Simone Elkeles (nascuta pe 24 aprilie 1970) este o autoare americana, cunoscuta pentru romanele sa le de dragoste in special pentru seria de trei carti "Chimie perfecta" si "How To Ruin" . La momentul actual este cea mai vanduta autoare de romane de dragoste pentru adolescenti. In anul 2010 a castigat premiul pentru cel mai bun roman de dragoste "Chimie perfecta: Legile atractiei".
                                                                      
                                                                  




Prezentare:



"Când Carlos Fuentes se mută în oraş, atmosfera se încinge...
Carlos se consideră trădat atunci când Alex, fratele mai mare pe care îl idolatrizează, hotărăşte să părăsească banda Latino Blood pentru a-şi face un viitor alături de iubita lui gringa, Brittany. Mai mult decât atât, Alex îl obligă pe Carlos să se întoarcă din Mexic şi să se facă băiat cuminte. Însă Carlos vrea să trăiască în continuare periculos. Dar legăturile cu banda lui din Mexic nu sunt uşor de rupt, chiar dacă acum locuieşte în Colorado, la unul dintre profesorii de colegiu ai lui Alex.
Carlos nu se simte deloc în largul lui în suburbii. Şi e cu atât mai tulburat de sentimentele pe care începe să le nutrească faţă de Kiara, fiica profesorului, care nu seamănă deloc cu acele chicas mexicane exotice de care este atras de obicei. Curând, Carlos şi Kiara descoperă că, în relaţiile sentimentale, legile atracţiei înfrâng diferenţele sociale şi înlătură toate pericolele care conspiră să-i ţină la distanţă."

Parerea mea:

Wow! In mare perte cam atat pot sa spun despre aceasta carte! Este o continuare foarte frumoasa a seriei Chimie Perfecta in care este relatata povestea de viata a fratelui mai mic al lui Alex Fuentes, Carlos Fuentes. Dupa parerea mea volumul acesta a fost unul foarte reusit si pot spune ca m-a captivat mai mult decat prima carte (Asta din punctul meu de vedere).

Povestea incepe sa fie relata de Carlos care isi povesteste viata dupa ce fratele sau, Alex, a plecat la facultate in Colorado. Carlos avea o atitudide rebela din fire, crezand ca 'inrolarea' intr-o banda este o mostenire de familie si ca el nu ar putea avea alt destin. Tocmai pentru a scapa de atitudinea lui de 'bad boy' mama lui il trimite in Colorado sa locuiasca cu fratele sau Alex si sa devina un baiat cuminte. 
La inceput, el nu incearca nici pe departe sa se schimbe, singura lui regula fiind sa incalce cat mai multe reguli. In prima lui zi de scoala o intalneste pe Kiara care era responsabila sa ii arate noului venit scoala. Carlos si Kiara nu se aveau de loc bine, facandu-si farse si tachinandu-se mai tot timpul. Lucrurile incep sa se schimbe in momentul in care lui Carlos ii sunt gasite in dulap pungute droguri si pentru a-l scapa de inchisoare, Alex il trimite sa stea cu un fost profesor de-al lui care avea sa-l ajute la judecatorie. In afara ca lui Carlos nu ii convene deloc ideea de a sta cu un strain, mai afla si ca fata profesorului era, Kiara. 
De aici, lucrurile incep sa se precipiteze si incetul cu incetul: Carlos si Kiara incep sa se indragosteasca. Bineinteles ca bataile intre bande nu lipsesc, dar Carlos reuseste sa scape de sub controlul lor si sa isi intemeieze o familie alaturi de Kiara.
Fata de prima carte , pot sa spun ca am apreciat foarte mult atitudinea parintilor Kiarei. Ei se comportau cu Carlos ca si cu copiii lor si nu il considerau un golan care nu va putea sa faca nimic cu viata lui. Cand a fost vorba de relatia Kiarei cu el, nu s-au opus. Cu alte cuvine, niste parinti deschisi la minte care, mai tarziu, il ajuta pe Carlos sa scape de banda care il uramarea.
In incheiere, pot spune ca a fost o carte frumoasa, usor de citit si o recomand oricarei persoane iubitoare de carti si de ce nu, si celor care nu sunt cititori inraiti!
Nota:





Citate:


  "Vreau un tip de incredere.Realmente demn de incredere [...] care sa se poarte dragut cu mine.[...]Mi-ar placea un tip destept. [...] Descurcaret [...] inteligent." (Kiara)

  "Vrei un tip cu aceleasi aptitudini ca si tine , plus alte cateva.Cineva caruia sa-i placa sportul , care sa dea macar impresia ca apreciaza interesul asta tampit al tau de a-ti pune la punct masina de epoca" (Tuck)

  "Nu glumisem deloc cand ii marturisisem Kiarei ca-mi intorsese toata viata cu fundu-n sus.Ce fel de fata poarta tricouri lalai in fiecare zi , are un gay drept cel mai bun prieten, se balbaie cand e tulburata , lipeste programe de dus pe oglinda de la baie , face fursecuri tampite cu magneti doar ca sa ma scoata pe mine din sarite , se pricepe la masini mai bine decat un baiat [...] ? O fata ca asta nu poate fi decat nebuna de legat." (Carlos)

"- Nu suntem îmbră caţi la fel, spune Tuck pe un ton defensiv, după care se uită la tricoul meu, realizează care e situaţia şi ridică din umeri. OK, suntem." (Kiara)
  
"Toată viaţa mea, am fost un om reţinut.Până acum.Când l-am cunoscut pe Carlos, tipul care mă face să-mi doresc să merg înainte fără a mă uita o clipă înapoi şi fără să regret nimic." (Kiara)





Trailer:




You May Also Like

2 comments

  1. Mi-a placut mai mult decat primul volum al seriei, personajele au fost mai amuzante, ma vioaie. Kiara si Carlos fac o echipa perfecta, sunt asa draguti impreuna. Placerea mea vinovata a fost in schimb Tuck, un personaj savuros. :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Carlos ...😍😍 o serie de suflet ..am indragito foarte mult ...

    RăspundețiȘtergere