In curand la Editura Nemira!

by - ianuarie 31, 2014

Test de fiabilitate

"Genetica și cibernetica au mijloacele de a crea un mutant rezistent la orice atac bacteriologic și la condiţiile oricărui mediu de viaţă. George Anania a plasat creatura paranormală într-o poveste amplă, ce pune sub lupă creaţia știinţifică.
„Realitatea a venit peste noi, ne-a înghiţit și suntem prizonierii ei, fără mare putinţă de a alege. Asta, dacă în mintea și sufletul nostru se mai pune problema de a alege.“ George Anania
„Bun analist, autorul caută încordat nuanţe inedite, spre a se opri în cele din urmă la o concluzie dură, dar în spiritul logicii: supraomul, căruia i se cultivă orgoliul lipsei sale de răspunderi faţă de restul unei omeniri «insignifiante», nu e în fond decât umila proprietate a puterii care l-a creat. Astfel de judecăţi incomode nu se pot exprima pe un ton lejer. Ele pretind o frază crispată, sufocată de tensiunea grea a revelaţiei, gata să antreneze în articulaţiile ei rostogolite întregul dezastru al spiritului nepregătit să facă faţă marilor sale descoperiri.“ Mircea Opriţă"



Jocul lui Endre vol. 2

"<<Un roman captivant, plin de surprize formidabile, care par fireşti odată ce au fost explicate.>> The New York Times Book Review„O poveste pasionantă de aventuri în spaţiu şi un rechizitoriu acid la adresa gândirii militariste.“ Library JournalAu trecut trei milenii de la ultimul său joc, dar Ender, veşnic rătăcitor printre stele, este pururi tânăr. În schimb, gloria s-a transformat în anatemă, căci Ender s-a făcut vinovat de distrugerea singurei specii de fiinţe gânditoare pe care omenirea a întâlnit-o vreodată.De aceea, când a fost descoperită planeta Lusitania şi tânăra civilizaţie adăpostită de pădurile sale, Consiliul Stelar a înţeles că i se oferă şansa de a repara marea greşeală din trecut. Dar, o dată mai mult, neînţelegerile dintre colonişti şi băştinaşi sunt inevitabile şi este chemat Ender, acum Andrew Wiggin, pentru a vorbi în numele morţilor. Căci morţii, şi nu viii, pot schimba destinul Lusitaniei, al întregii galaxii."



Golem, Golem si alte povestiri fantastice

O carte interzisă cititorilor fără imaginație
"Oceane fără margini, forturi ce poartă urmele unui trecut enigmatic, orașe în care se petrec întâmplări de neînţeles, încăperi unde apar fiinţe imateriale. Clipe ieșite din timp, momente desprinse din curgerea banală, palpabilă, a timpului, ore în care se schimbă trecutul și se anticipează viitorul. Fiinţe lichide, creaturi născute cu puterea gândului, Shelley și Byron, mituri și legende se întâlnesc în zece povestiri de savurat pe îndelete.„(…) Făptura din faţa mea nu avea chip, ci doar un contur vag, cu un fel de simulacru de trăsături, pe care puteai distinge – dacă voiai cu tot dinadinsul – un soi de nas, de gură, de ochi… La fel era şi trupul gol, fără urmă de îmbrăcăminte: o masă vag conturată, cu nişte prelungiri ce puteau fi considerate membre. Mai mult, conturul trupului aceluia nu era stabil, se modifica fără încetare, curgea într-un fel, rămânând totuşi întreg.“Liviu Radu"

Orasele scufundate


„Ceea ce încân­tă în acest roman este sinteza fantastică, darul de a face enorme jucării […]. Capacitatea de a distribui spaţial ideile, inge­niozitatea plastică, riguroasa tehnică a împărăţiei acvatice, mecanizarea tuturor ramurilor de activitate de la naștere până la moarte, luxul rece electric, toate aceste aspecte de domeniul feericului și al utopicului plac. Se adaugă un humor fără cute de zâmbet, englezesc, făcut din enormităţi și fantezii.“
G. Călinescu
„Tehnica orașelor scufundate nu reprezintă un simbol al progresului ineluctabil și nici un pretext pentru o incursiune-avertisment într-un viitor posibil, slujind doar ca un decor al dramei omenirii autocondamnate și oferind temeiurile evadării din final. Fără a nesocoti meritele altor cărţi apărute sub aceeași semnătură, mi se pare că romanul acesta constituie reușita maximă a autorului și o prezenţă mai mult decât onorabilă în peisajul literar interbelic.“
Ion Hobana


Silozul

"Un univers distopic se conturează înfricoșător în labirintul subteran din Silozul, marele succes al lui Hugh Howey. Locuitorii din această lume postapocaliptică nu comunică defel cu exteriorul decât printr-un ecran. Cum filtrează realitatea? Cum supravieţuiesc în silozurile pe care nu le pot părăsi niciodată?
„Secretele se dezvăluie în ritmul potrivit… Dacă vreţi să citiţi o poveste postapocaliptică bună, ceva mai bun ca Silozul n-o să găsiţi.“ Rick Riordan
„Un hit în lumea SF, o lectură atrăgătoare deopotrivă pentru femei și pentru bărbaţi, pentru fanii genului hard SF și pentru cititorii de literatură în general, ca și seria Jocurile foamei.“ The Wall Street Journal"






Hey, ce carti asteptati de la Nemira? Volumul 2 din Jocul lui Ender arata bine... Ati citit vol 1? Sau ati vazut filmul?


You May Also Like

0 comments