Parody Movies#1

by - ianuarie 12, 2014

Hey, asa cum v-am promis, uitati rubrica Parody Movies ^^
Am vazut cam toate parodiile pe care o sa vi le prezint; pe unele vreau sa le vad, iar pe altele abia le descopar :D
So... Let's see :)


SCARY MOVIE 1 (2000)







Pe scurt:

"SCARY MOVIE, produsul unei vesele ticneli - trasatura definitorie a fratilor Wayans - este o comedie bubuitoare pe tema culturii actuale a adolescentilor: ea nu lasa neparodiat nici un film de groaza sau de actiune, nici o comedie cu studenti si sex; nici macar parodiile nu-i scapa.
Traditia ultragiului si a lipsei de masura creata odata cu Animal House, There's Something About Mary (Mary cea cu vino-ncoa) si South Park: Bigger, Longer and Uncut, este impinsa acum si mai departe, fratii Wayans tratand orice, de la anatomie si pana la publicitate, cu o atat de insultatoare sinceritate, incat termenul de dezmat ajunge sa fie redefinit in cheie comicã. E ceva ... de groaza."

Parerea mea:
Uff... Scary Movie! Un film pe care nu-l uiti cu usurinta. Dintre toate filmele - de comedie - vazute, parodiile mi se par cele mai reusite. 
Scary Movie este o excelenta parodie la adresa filmelor horror. Numarul de productii pe care le parodiaza este impresionant. Totul incepe cu uciderea unei adolescente, colegii dandu-si seama ca ucigasul se afla printre ei. Cindy Campbell, Buffy, Brenda, Greg, Shorty si Ray trebuie sa se lupte cu personajul in costum de fantoma, ceva intre ucigasul din Scream si cel din The Matrix. Bineinteles, exista si reportera Gail Hailstorm, care se tine scai dupa ei.
Cred ca cele mai reusite personaje - si cele mai amuzante - sunt Shorty (Marlon Wayans) si Scream. Momentul cand s-au "intalnit" a fost de neuitat :))

Pe de alta parte, personajele, desi infantile, prostute sau realiste, sunt perfect realizate pentru acest tip de comedie. Actiunea pare stupida, dar are o incarcatura de amuzament ce armonizeaza intreg filmul. 
Nu stiu ce sa mai spun despre film, a fost genial si chiar daca are audienta generala, teoretic, ar trebui sa aiba o limita de varsta... :)) Stiu ca pare ciudat, dar sa ma uit la primul film din aceasta serie a fost atat de amuzant, incat a creeat o manie. 
O data ce ai vazut primul film, nu te mai poti opri... !

Nota:



Trailer:



You May Also Like

2 comments

  1. Am o prietena careia ii este frica sa se uite la el si chiar nu stiu de ce deoarece filmul e comedie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Poate ca ideea de "scary" o sperie, dar eu zic ca merita! E o porcarie, dar rasul e garantat ;)
      - Diana

      Ștergere