"ULTIMA CURSA SPRE WOODSTOCK" de Colin Dexter

by - decembrie 05, 2013

"La ora la care intunericul sta sa coboare, doua fete tinere si frumoase asteapta autobuzul. Acesta intarzie, iar fetele nu mai au rabdare sa astepte: vor face autostopul.
Inspectorul Morse e poliţistul britanic tipic: ironic, pasionat de cuvintele încrucişate şi de femeile frumoase. Cazul ce-i este încredinţat îi va pune la încercare din plin capacităţile de detectiv: o tânără a fost găsită moartă în parcarea unui restaurant. Toate indiciile arată că, înainte de a fi ucisă, a fost agresată sexual. Suspecţii ies la iveală unul după altul, dezvăluind treptat o poveste întortocheată şi sordidă. Şi totul a început cu două fete care aşteptau ultima cursă spre Woodstock..."

"Pentru că...
...Ultima cursă spre Woodstock e începutul devenit clasic al unei serii care a captivat o generaţie de cititori din întreaga lume.
...Colin Dexter şi creaţia sa, inspectorul Morse, sunt cel mai bun exemplu pentru vigoarea unui gen literar pe care britanicii l-au inventat, practic, prin Sherlock Holmes al lui Arthur Conan Doyle."
Horia Nicola Ursu 


You May Also Like

0 comments