In curand la Editura RAO!

by - mai 12, 2014


"E grotesc. E revoltător! Este romanul despre care discută toată lumea!

Primăvara anului 2011. Adolf Hitler se trezeşte pe un teren viran din Berlin. Nu mai e război, partidul său naţional-socialist nu mai există, Goebbels cu atât mai puţin. E pace, iar Gröfaz (Grösster Führer aller Zeiten - cel mai mare conducător din toate timpurile) se trezeşte înconjurat de mii de străini şi guvernat de Angela Merkel. La 66 de ani de la moartea sa, Hitler ajunge în zilele noastre şi începe o nouă carieră, la care nu s-ar fi gândit nimeni nici într-o mie de ani. O carieră de televiziune. Acest nou Hitler nu e un personaj amuzant şi tocmai de asta reuşeşte să dezvăluie laturile întunecate şi absurde ale universului media. Un univers absolut realist: cinic, fixat pe ratinguri şi fără nici o urmă de speranţă dinaintea unui demagog atât de experimentat, nici măcar după ani de educaţie democratică.
Persiflaj? Satiră? Comedie politică? Toate astea şi încă multe altele: romanul de debut al lui Timur Vermes este o capodoperă literară."




You May Also Like

1 comments

  1. Chiar nu am auzit nimic despre această carte, dar mi se pare un subiect genial. Chiar zilele acestea vorbeam la istorie despre Hitler. Bun, trebuie nepărat să citesc cartea, chit că nu îmi place subiectul „Hitler” (sună prea horror), dar acesta a fost realitatea, fie că ne place sau nu. Sun tare curiosă să-l cunosc pe noul Hitler!

    RăspundețiȘtergere