Top 5 Wednesday: Eroine

by - mai 28, 2014

Hihihi, e miercuri, asta inseamna T5W ^.^
Tema de azi? Top 5 eroine!

1) Juliette ["Atingerea lui Juliette" vol.1 "Spulbera-ma"] - O carte superba si o eroina pe masura. Juliette e genul de fata puternica, sigura pe ea - spre final -, care reuseste sa scape din mainile "inamicului" si sa gaseasca dragosrea adevarata. Recomand!

2) Hazel ["Sub Aceeasi Stea"] - Nimic mai tulburator decat o eroina cu cancer la plamani, care reuseste sa treaca de pragul durerii si alsuferintei, gasind fericirea si alinarea in bratele lui Augustus. Mai multe detalii aici.

3) Alaska ["Cautand-o pe Alaska"] - Desi opusul, probabil, unei eroine, Alaska e un model! Plina de mister, isteata si cu un farmec aparte, reuseste sa ramana intiparita in memoria cititorului ca un simbol, nu ca un nume, ca o persoana, nu ca un personaj! Recomand! Recenzia aici.

4) Mia ["Daca as Ramane"] - Chiar daca moare, Mia reuseste cumva sa se transpuna dincolo de moarte, intr-o realitate paralela cu viata cititorului, ramanand omniprezenta pe tot parcursul cartii, privindu-si corpul care inca doarme, incercand sa faca alegerea suprema. Mia v-a ramane in viata? Sau renunta la putinul care i-a mai ramas pentru a pleca? Pentru asta ramane ca o eroina: decizia pe care a facut-o si a marcat-o pentru tot restul "existentei" ei! Recenzia aici.

5) Tris ["Divergent"] - Pentru ca nu se putea termina topul acesta altfel... chiar daca nu ma incanta ideea cartii si toate cele, trebuie sa recunosc ca Tris este o eroina! Dincolo de toata povestea asta, daca ar fi sa fiu pusa in fata tuturor provocarilor, nu as firezistat. Fiind un personaj fictiv, Tris ne invta sa ne invingem temerile si asemenea unui erou, ea trece cu brio peste orice test. Recenzia aici.

- Diana

You May Also Like

1 comments