In curand la Editura NEMIRA!

by - iulie 22, 2014

 "Oamenii de la bordul vasului HMS Terror, care a luat parte la Expediția Franklin din 1845, pătrund într-o a doua vară de la Cercul Arctic, într-un înspăimântător peisaj de gheață. Frigul nu cedează nicio clipă, cărbunii și proviziile sunt pe ducă, iar călătorii se luptă să supraviețuiască. Numai că marele lor dușman este și mai înspăimântător. În bezna neclintită se ascunde ceva: un adversar nevăzut, nu monstru dornic să pătrundă peste tot."







"Încă o călătorie înapoi în timp, în care cititorul se întâlneşte din nou cu logofătul Radu Andronic. O femeie misterioasă, cu o privire ce răpeşte sufletele domnilor, stă în inima unei ficţiuni din istoria îndepărtată. Între arme şi săruturi, povestea de dragoste îşi trăieşte spectaculos viaţa."






"Un fost astronaut american merge de la Napoli la Roma și are niște electrozi pe piept. La un moment dat, desconspiră un atact terorist la aeroportul supersecurizat din capitala Italiei. La Paris apelează la Philippe Barth, expert în computere, și se dezvăluie totul: în zona Napoli au dispărut oameni în condiții misterioase și au avut loc atacuri psihotice. Naratorul-detectiv reconstituie drumul și faptele comise de victima cea mai recentă. Un roman de reflecție, care pune în prim-plan relația cauză-efect și puterea gândului."







"O femeie, doi bărbați. Trei oameni și trei povești despre iubire, despre forța, farmecul și meschinăriile ei. Un roman despre omul de azi, prejudecățile și slăbiciunile ei. O carte în care umorul, ironia și scepticismul funcționează spectaculos împreună."







"Terra, secolul XXII.Mecanismul ştie tot. Ştie unde ești, știe ce gândeşti, știe ce simţi. Crima nu mai există. Eşti în siguranţă.


Dar să păstrezi un secret într-o asemenea Utopie te poate costa viaţa. Geoffrey şi Sunday Akinya nu vor să aibă parte de familia lor şi de averea ei. Membrii familiei Akinya au ridicat boom-ul economic al Africii până pe orbită şi mai departe. Oriunde a ajuns omenirea, în Sistemul Solar, familia Akinya a avut numai de câştigat. Însă Geoffrey şi Sunday au respins tot. Geoffrey face cercetări despre psihologia cognitivă a elefanţilor, la umbra muntelui Kilimanjaro, iar Sunday e artistă pe faţa nevăzută a Lunii, unde Mecanismul nu are acces. Bunica lor se stinge și lasă în urmă un secret care-i împinge într-o cursă disperată împotriva propriei lor familii, o cursă desfăşurată sub ochiul încremenit al Mecanismului."


You May Also Like

6 comments

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Editurile Nemira si Litera scot carti pe banda rulanta , iar la Leda trebuie sa astepti 2 ani ca sa apara o continuare a unei serii.
    Din lista de mai sus ma atrage doar Amintirea albastra a pamantului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Ma bucur ca se promoveaya cartile lui Ojog Brasoveau, sunt foarte bune. Nemira are multe titluri bune.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cartile sunt interesante. Imi place Editura Nemira, deoarece se misca rapid. @Shosetzua 96 , cei de la Litera se misca incet, de exemplu Rapture de seria Fallen nici acum nu a aparut, si astept de ceva vreme. Cat despre cei de la Leda, ai dreptate. I-am intrebat de vreo zece ori cand vor aparea diferite carti si nici macar nu mi-au raspuns...

    RăspundețiȘtergere
  5. Editura Nemira e pe val.Scoate numai carti bune,cu subiecte interesante si foarte bune.

    RăspundețiȘtergere
  6. Pe mine nu ma prea tenteaza titlurile , Nemira nu e una din editurile mele favorite

    RăspundețiȘtergere