In curand la Editura ART & ARTHUR & PALADIN!

by - noiembrie 13, 2015

Rob e un tip obsedat de muzică, proprietar al unui magazin falimentar de discuri. Tocmai a fost părăsit de iubită şi încearcă să treacă peste asta făcând un top five al celor mai dureroase despărţiri de până acum. De fapt, toată viaţa lui se învârte în jurul unor top five-uri – filme, melodii, slujbe de vis etc., topuri pe care le alcătuieşte împreună cu cei doi bizari angajaţi ai săi – şi al muzicii, ocolind mereu responsabilităţile şi încercând să-şi păstreze libertatea cu orice preţ. 

Absolut irezistibil datorită umorului şi stilului ironic al lui Nick Hornby, High Fidelity este un roman despre dragoste şi maturizare care nu seamănă cu nimic din ce aţi citit până acum.

Nick Hornby surprinde cu precizie şi mult umor singurătatea şi lipsa de maturitate a vieţii adulte încât vă puteți trezi dând din cap şi zâmbind în timp ce citiţi.“ - The New York Times Book Review


Hogwarts va fi mereu aici să-ţi ureze bun-venit.“ - J.K. Rowling

Cărţile Harry Potter au o calitate rar întâlnită: sunt adorate de părinţi şi de copii deopotrivă.“ - Daily Telegraph

Aventurile lui Harry Potter sunt la fel de amuzante ca poveştile lui Roald Dahl şi la fel de pline de viaţă ca volumele seriei Narnia.“ - Daily Mail

J.K. Rowling a format o întreagă generaţie de cititori.“ - The Times

Dacă în copilărie aş fi avut acces la cărţile cu Harry Potter, sunt convins că nu doar copilăria, ci şi tinereţea, maturitatea şi bătrâneţea mea ar fi arătat altfel.“ - Florin Bican, traducător în limba română al primului volum din seria Harry Potter


Fil şi Luvia trebuie să dezlege misterul unor depozite ce apar în instalațiile Ferboniei. Îşi riscă în mai multe rânduri viaţa, descoperă fapte greu imaginabile şi îşi dau seama că unul dintre Profesori nu este ce pare a fi. Ajutaţi de micul Piper, animalul care-i îndrumă când lucrurile îşi ies din ţâţâni, cei doi trebuie să-şi salveze lumea și să stea în calea celui mai mare cutremur ce-a zguduit vreodată Ferbonia.

O năzăreală perfect şlefuită despre salvarea Ferboniei. O poveste pentru care a meritat să îndur toate chinurile.“ - Darisa, câştigătoarea Campionatului de Năzăreli

Un super roman poliţist. Hârhâr! Noroc cu Fil, care s-a dovedit plin de curaj, dar şi cu mintea brici a Luviei. Au folosit până la urmă toate indiciile pe care le-am dat.“ - Piper, fals animal de companie

Şi eu care l-am socotit mereu un ratat! Cum de un zero la imaginaţie ca Fil a strâns într-o singură ramă atâtea poveşti minunate?“ - Profesorul Vises


Bambini di Praga este un microroman în care umorul negru, melancolia şi ironia se întâlnesc într-un carusel de situaţii cum numai Hrabal putea imagina. Escroci care înşală oameni de bună credinţă sub acoperirea societăţii fictive „Sprijin la bătrâneţe“, un drogher, un măcelar, un pictor nebun sunt doar câteva dintre personajele care dau naştere unor situaţii în care absurdul se insinuează tot mai mult în viaţa de zi cu zi.




Marianne Shearer, o avocată aflată la apogeul carierei, respectată de colegii de breaslă şi adorată de clienţii pe care îi apără, se sinucide, aparent fără niciun motiv.

Ultimul ei client a fost achitat, iar verdictul a contribuit din plin la moartea martorului principal al acuzării. A fost avocata cuprinsă de remuşcări? Oare viaţa ei privată – liniştită, ba chiar aparent ternă – ascundea un secret?

Peter Friel, un confrate încăpăţânat, e hotărât să afle dacă ultimul proces ascunde motivul sinuciderii Mariannei. Stenogramele vor scoate la iveală amănunte interesante, dar cheia adevărului se află la un alt martor, ale cărui dezvăluiri ar putea avea consecinţe extrem de grave.


Dave Robicheaux a renunţat la cariera de detectiv, a câştigat bătălia cu alcoolul şi a părăsit New Orleans-ul, mutându-se împreună cu soţia lui în zona mlăştinoasă a Louisianei, unde şi-a deschis un magazin pescăresc. 

Liniştea cuplului este însă curând tulburată odată cu prăbuşirea unui misterios avion în apele Golfului, care aduce în viaţa lor o fetiţă cu un trecut nefericit. Dar acesta este doar începutul unui şir de crime şi trădări. Robicheaux se vede nevoit să îi înfrunte pe Bubba Rocque, un individ brutal pe care îl cunoaşte încă din copilărie, şi pe soţia acestuia, o femeie atrăgătoare, dar malefică. 

Într-o lume izolată, unde legea celui mai puternic are de multe ori întâietate în faţa adevăratelor legi, Robicheaux şi cei pe care îi iubeşte par a fi copleşiţi de valul de violenţă abătut asupra lor.

Soarta e foarte crudă cu Tom: mătuşa Polly îl pedepseşte la fiecare pas, frumoasa Becky îl trădează, orele de la şcoală sunt lungi, iar el tânjeşte după libertate. Aşa că într-o zi se hotărăşte să fugă de-acasă şi să se facă pirat. Să vadă ei atunci, toţi cei care l-au necăjit, cât îi vor mai simţi lipsa.

Dar cum rămâne cu scena crimei la care a fost martor? Cum rămâne cu ucigaşul rămas liber şi cu bărbatul închis pe nedrept? Şi, când Tom află că Joe Indianul ascunde pe undeva prin oraş o adevărată avere, lucrurile devin pe cât de complicate, pe atât de palpitante.

Pirat şi haiduc, indiferent ce-ar face, Tom nu se plictiseşte în orăşelul de pe Mississippi, iar prietenii lui, Huck şi Joe, sunt mereu gata să-i fie alături în orice aventură.

Tom își spuse că, la urma urmei, lumea nu era chiar aşa de plicticoasă. Descoperise fără să ştie că pentru a face pe cineva să dorească un lucru, fie că-i bărbat în toată firea, fie că-i băieţel, trebuie să-i înfăţişezi acel lucru drept greu de obţinut. Dacă ar fi fost un filosof mare şi înţelept, ca scriitorul acestei cărţi, de pildă, ar fi învăţat de pe urma întâmplării de mai sus că muncă înseamnă ceea ce eşti nevoit să faci, iar joc – ceea ce nu eşti nevoit să faci.

Grinch, ţâfnosul monstruleţ, trăieşte izolat într-o peşteră din vârful muntelui, departe de oamenii cumsecade din Cineşti. Fără alt prieten în afară de câinele Max, Grinch urmăreşte an de an, înciudat, pregătirile celor din vale pentru marea sărbătoare a Crăciunului. Dar sătul de-atâta „tărăboi“, morocănosul e hotărât să-i vină de hac sărbătorii. Însă oricât „se opune“, Crăciunul vine, iar monstruleţul cu inima din piept „două numere prea mică“ înţelege până la urmă că nu doar cadourile aduc fericirea şi că bucuria poate veni de unde te aştepţi mai puţin.




Nu sunt multe carti care ma tenteaza din aceasta lista, insa pe Harry Potter sigur am sa pun mana :3 Voi ce puneti pe wishlist?

Diana

You May Also Like

3 comments

  1. Nu Stiu De Ce Dar High Fidelity Imi Aminteste De John Green Si De 19K :)) Harry Potter Clar, Vreau Desi Sper Sa Continue Publicarea Cartilor. Una Deja O Aparut Mai Raman 6 :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Harry Potter <3, cand eram mai mica am iubit si inca iubesc filmele inspirate din aceasta serie.Iar cand am auzit ca vor aparea din nou si la noi, am fost foarte fericita...asa ca deja am facut comanda si de abia astept sa ajunga ^-^

    RăspundețiȘtergere
  3. Eh, eu sunt ciudata care n-a citit niciodata Harry Potter (in apararea mea, am vazut unul sau doua dintre filme :D ). Anyway, Prizonierii raiului mi se pare interesanta, parca as citi-o :D

    RăspundețiȘtergere