In curand la Editura TREI!

by - noiembrie 13, 2015

De la autorul bestsellerurilor Ultimul om bun, Somnul şi moartea un thriller alert în care sunt dezvăluite secretele monarhiilor europene.

Recent concediată, jurnalista Eva Katz se vede implicată fără voia sa într-o crimă în sânul casei regale daneze. Investigațiile sale conduc la descoperirea unei alianțe străvechi, care urmăreşte reinstaurarea monarhiilor peste tot în Europa. Sfânta Alianță portretizează lupta dintre democrație şi monarhie, ducând cititorul în spatele fațadei pline de farmec a caselor regale europene pentru a descoperi ceea ce sunt ele cu adevărat: o familie mare şi puternică, ai cărei membri luptă împreună pentru a-şi păstra şi extinde privilegiile.


Aldís lucrează la un centru pentru delincvenţi juvenili din zona rurală a Islandei. E martora unei întâmplări tulburătoare în toiul nopţii; curând după aceea, doi băieţi de la centru sunt găsiţi morţi.

Decenii mai târziu, Odinn, tată singur, cercetează un presupus abuz care ar fi avut loc la centru; îl înlocuieşte pe colegul său însărcinat cu investigaţia şi care a murit în condiţii misterioase. Totuşi, cu cât află mai multe, cu atât Odinn simte că evenimentele din anii şaptezeci au legătură cu accidentul ce a dus la moartea soţiei sale. Oare moartea ei ascunde ceva mult mai înfricoşător?


Premiul Oscar 2015 pentru Cea mai bună actriţă – Julianne Moore, în ecranizarea acestui roman. Alice Howland se mândrește cu viaţa pe care a muncit din greu să şi-o construiască. La cincizeci de ani, ţine prelegeri de psihologie cognitivă la Harvard, fiind recunoscută international pentru teoriile sale inovatoare din domeniul psiholingvisticii. Are un soţ cu o carieră strălucită şi trei copii adulţi. Când începe să devină tot mai dezorientată şi să uite lucruri, un diagnostic cumplit îi schimbă viaţa – şi relaţia cu propria familie şi cu lumea – pentru totdeauna. Emoţionant şi zguduitor, Altfel… şi totuși Alice înfăţișează destinul tragic al unui om care se confruntă cu instalarea timpurie a bolii Alzheimer şi suferinţa imensă pe care aceasta o provoacă.

Un senzaţional thriller psihologic. Îşi iubeşte soţul. E obsedată de un străin. E o mamă devotată. E pregătită să piardă totul. Ştie ce face. Lucrurile îi scapă complet de sub control. E nevinovată. Poartă o vină uriaşă. Trăieşte două vieţi. Le poate pierde pe amândouă.

Cât de bine poţi cunoaşte un om cu adevărat? Cât de departe ai merge ca să afli adevărul despre cineva pe care-l iubeşti? Când descoperă că sora ei a fost ucisă cu bestialitate, Julia vrea să afle neîntârziat motivul. Dar căutarea se transformă rapid într-o explorare irezistibilă a propriilor dorinţe întunecate. Julia intră în contact pe internet cu un străin periculos şi începe să simtă că-şi pierde controlul şi că e pe punctul de a pierde totul. Hotărârea ei de a găsi răspunsuri îi ameninţă căsnicia şi viaţa. Second Lifeanalizează vieţile secrete pe care le trăiesc oamenii – şi locurile întunecate unde aceste vieţi îi pot duce.

Primul roman al lui S.J. Watson, Înainte să adorm, a devenit un fenomen internaţional. Bestseller peste tot în lume, a câştigat Crime Writers' Association Award pentru Cel mai bun roman de debut şi Galaxy National Book Award pentru Thrillerul anului 2011. Romanul a fost ecranizat, cu Nicole Kidman, Colin Firth şi Mark Strong în rolurile principale. La Editura Trei, a apărut în 2011.


În senzaţionalul său roman de debut, Mai Jia ne dezvăluie misterioasa lume a Unităţii 701, un serviciu de informaţii ultrasecrete, care se ocupă cu spargerea codurilor şi contraspionaj. Rong Jinzhen, un geniu al matematicii autist, cu un trecut de-a dreptul mitic, e obligat să-şi abandoneze cariera academică după ce e recrutat în Unitatea 701. Fiind cel mai mare criptograf al Chinei, Rong descoperă că mintea strălucită din spatele extrem de dificilului Cod Violet e fostul său profesor şi prieten apropiat, care lucrează acum pentru inamicul Chinei. Considerat un precursor al ficţiunii de spionaj chineze, Mai Jia s-a inspirat din propria experienţă – a intrat în contact cu numeroşi criptologi şi spioni în timpul celor 17 ani cât a lucrat în serviciul de informaţii secrete din cadrul Armatei de eliberare a poporului.


S-au cunoscut prin intermediul unui site de întâlniri amoroase. Dar n-au devenit iubiţi, ci prieteni. Şi aşa vor să rămână. Ea e actriţă. El e scriitor. Ea e Mia. El e Paul. Ea e britanică. El e american. Ea se ascunde în Montmartre. El locuieşte în Marais. Ea are mult succes. El nu prea. De fapt, ea e faimoasă – deşi el nu-şi dă seama. Ea se simte singură. Şi el. El e amuzant. Ea face gafă după gafă. Ea nu trebuie să se îndrăgostească. Nici el. Marc Levy revine la vechile lui teme cu această comedie irezistibilă şi imprevizibilă despre dragoste şi prietenie.


Maestrul Benedict Blackthorn, membru de vază al Breslei Spiţerilor, este pe cale să descopere cea mai de seamă rețetă a tuturor timpurilor: cea prin care se obţine Focul Arhanghelului – puterea supremă pe Pământ. Pe urmele lui se află un coleg de breaslă, care vrea să fure rețeta şi să folosească Focul pentru înlăturarea regelui Carol de pe tronul Angliei. Când Maestrul Benedict simte că este în pericol de moarte, îi încredințează ucenicului său Christopher Rowe misiunea de a salva rețeta şi, totodată, viața şi tronul lui Carol, precum şi soarta Angliei.



Încă o poveste delicioasă din seria Clubul fetelor dependente de ciocolată, alături de Pasiunea

lui Cherry şi Cufărul lui Skye. Summer s-a visat dintotdeauna dansatoare şi, când apare un loc la şcoala de balet, şi-l doreşte dureros de tare. Gimnaziul se termină şi începe vacanța dar, spre deosebire de geamăna Skye şi de celelalte surori, Summer nu are timp de petreceri pe plajă. Concursul de balet devine noua ei obsesie, iar lucrurile încep să scape grav de sub control... Cu cât încearcă mai mult să atingă perfecțiunea, cu atât se pierde mai tare. Va realiza Summer – cu ajutorul băiatului care vrea să-i fie mai mult decât prieten – că visurile vin în tot felul de forme şi mărimi?

Primele doua volume:


You May Also Like

4 comments

  1. Stau Si Ma Minunez, Una Mai Faina Ca Alta :)) Marc Levy Sigur, Il Ador, Imi Plac Povestile Lui Si Ce Teme Abordeaza. Are Un Stil Aparte De A Combina Genurile Dar Dragostea E Punctul Lui Forte. Mi-o Placut Tare Mult De La El Sapte Zile Pentru O Eternitate.

    Altfel Si Totusi Alice - Am ToT Auzit De Ea, Am Vazut Ca Este Si Film Cu Julian Moore ( Pe Care O Ador ) Dar Inca Nu L-am Vazut. Imi Doresc Sa Citesc Cartea Prima Oara Si Dupa Sa Ma Uit La Film.

    Toate Ma Intereseaza Si Par Super In Afara De Ultima Cu Cherry Sau Ce O Fi :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm.."Altfel si totusi Alice" si "Ea&el" imi cam fac cu ochiul si de abia astept sa apara ca sa le adaug in biblioteca mea, mai ales ca am vazut filmul "Still Alice" si a fost S.U.P.E.R.!! :3

    RăspundețiȘtergere
  3. Pfff, aici nu stiu cu ce sa incep. Le vreau pe toate!!!! Serios acum, Second life - o astept de muuult timp, Ea si el, de Marc Levy (clar, imi plac toate cartile lui), Cheia maestului, Criptograful, Altfel si totusi Alice, dar si celelalte... Offff, mereu am o lista mult prea mare de carti pe care mi le doresc. Mi-ar placea sa am un permis de librarie, sa imi iau tot ce vreau de acolo.

    RăspundețiȘtergere
  4. Am vazut filmul Still Alice si a fost ok. Nu mi s-a parut chiar unul dintre cele mai bune, insa povestea te atinge. Este un subiect sensibil si dureros, si nu doar pentru ca vezi cum are loc degradarea rapida a unei persoane, ci pentru ca acest lucru se intampla in viata reala, si mai ales celor dragi noua.

    RăspundețiȘtergere