Jeff Kinney vine in Romania!

by - noiembrie 30, 2015

Veste fantastică pentru fanii lui cunoscutului personaj Greg Heffley și ai seriei "Jurnalul unui puști": Jeff Kinney vine la București, între 5-7 decembrie, împreună cu echipa de la Abrams Books.

Evenimentul face parte din "OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR", turneu mondial de promovare al volumului 10 al seriei, intitulat "Ca pe vremuri", publicat în luna noiembrie de Editura ARTHUR, în traducerea Andrei Matzal. Turneul este unul dintre cele mai ambițioase proiecte de promovare și include 15 orașe de pe 5 continente.

Întâlnirea cu autorul va avea loc de Moș Nicolae, duminică, 6 decembrie. Evenimentul se va desfășura la ora 10:00 la Biblioteca Națională a României, in Atrium, holul central al bibliotecii, și va dura două ore. Intrarea este liberă! În acest interval autorul va prezenta seria de cărți, iar apoi va răspunde întrebărilor fanilor săi. După prezentare autorul va sta la dispoziția copiilor pentru o sesiune de autografe. Accesul la eveniment se poate face începând cu ora 9:30. Pentru cele 200 de locuri pe scaune, rugăm fanii să-și anunțe prezența prin e-mail, la adresa jup10@editura-art.ro.

În aceeași zi, începând de la ora 12:00, Biblioteca Națională București a pregătit o serie de evenimente conexe în jurul seriei "Jurnalul unui puști", la sala pentru copii și tineret și la American Corner. Copiii vor putea descoperi secretele scrierii unui jurnal, se vor delecta cu benzi desenate și vor afla mai multe lucruri despre istoria acestora. 


Jeff Kinney este cu siguranță cel mai celebru și cel mai important autor de cărți pentru copii ai ultimilor zece ani. Seria „Jurnalul unui puști”, care reușește să îmbine într-un mod creativ și haios benzile desenate și scriitura tip jurnal, și-a făcut milioane de fani pe tot globul, din Statele Unite ale Americii până în Japonia sau India. Cifrele și popularitatea seriei stau mărturie în acest sens: 150 milioane de exemplare din serie vândute în 51 de țări din toată lumea, 500.000 exemplare vândute doar în România!

În 2009 Jeff Kinney este ales de revista Time în topul celor mai influente 100 de personalități din lume, între 2010-2012 sunt ecranizate primele trei volume ale seriei „Jurnalul unui puști”. În 2015, autorul începe unul dintre cele mai ambițioase proiecte de promovare de carte, turul mondial "OLD SCHOOL GLOBAL TOUR FAN FERVOR", la care au participat deja zeci de mii de copii care au reușit să-l cunoască pe autorul lor preferat. Pare că nimic nu poate sta în calea succesului fenomenal al lui Greg Heffley, iar copiii sunt fascinați de peripețiile acestuia și se regăsesc în fiecare pagină, chiar dacă locuiesc în diferite părți ale lumii.

Dincolo de granițe, de diferențe culturale sau de obiceiuri, Greg Heffley îi conectează și îi aduce într-un loc comun pe toți copiii. Iar aceștia mai că nu pot să se dezlipească de paginile cărților și ajung, aproape de necrezut, să fie îndrăgostiți de lectură.


Vrei să câștigi un tur al Bucureștiului alături de Jeff Kinney?

Ești super-fan Jurnalul unui puști? Îți dorești să te plimbi prin București în London Bus, alături de inventatorul lui Greg Heffley, Jeff Kinney?

Demonstrează-ne asta printr-un text, o imagine, o prezentare de carte, un clip video sau o invitație (scrisă sau video) la evenimentul de pe 6 decembrie de la Biblioteca Națională a României și poți câștiga un tur de poveste al Bucureștiului, împreună cu autorul tău preferat – Jeff Kinney.

Trimite-ne materialul sau link-ul către pagina unde ai publicat lucrarea pe adresa jup10@editura-art.ro, cu subiectul “Fanclub Greg Heffley” și poți fi un copil fericit chiar de ziua Sfântului Nicolae.

Așteptăm materialele până pe data de 3 decembrie.

Mult succes!

You May Also Like

1 comments

  1. N-am citit cartile lui, insa am vazut ca cei mici sunt incantati de ele. Sunt sigura ca se vor bucura tare mult ca vine in Romania :)

    RăspundețiȘtergere