În curând la Editura NEMIRA!

by - aprilie 10, 2016

Cel mai ingenios space opera al anilor ‘90, câștigător al Premiului Hugo.

La mii de ani în viitor, mai multe rase populează un univers în care potențialul unei minți este dat de locul ei în spațiu, de la entități superinteligente de la marginea galaxiilor până la mințile limitate din mijlocul lor, acolo unde nu poate funcționa decât o tehnologie simplă. Nimeni nu cunoaște motivul pentru această împărțire ciudată a spațiului în „Zone Gânditoare“ și „Adâncuri Negânditoare“, dar atunci când oamenii de știință din Domeniul Straumli încearcă să trezească la viață un artefact vechi din Transcendent, ei eliberează fără să știe o putere atât de monstruoasă, încât mii de lumi sunt în pericol.

Fugind de amenințare, o familie de cercetători naufragiază pe Planeta Stiletelor din Zona Lentă, unde o rasă cu o cultură medievală dură se află în mijlocul unei lupte sângeroase pentru putere. O misiune contracronometru trebuie să recupereze copiii familiei și un secret care ar putea fi salvarea tuturor celorlalte civilizații din spatiu.

O poveste ce arde cu energia celui mai bun space opera din epoca de aur a genului. Vinge a creat o galaxie pe care cititorii o vor iubi... imensă, veche, plină de informație și presărată cu miracole.“ - John Clute


Seria MAREA SFĂRÂMATĂ a devenit una dintre seriile mele favorite din toate timpurile.“ - James Dashner

Câteodată o fată este atinsă de Mama Razboi.

Thorn este acea fată. Hotărâtă să răzbune moartea tatălui ei, trăiește doar pentru luptă. Dar atunci când este acuzată de uciderea unui om în ring, trebuie să lase totul în urmă.

Câteodată o femeie devine razboinic.

Prinsă în planurile Părintelui Yarvi, preotul șiret al Gettlandului, Thorn va trebui să străbată jumatate de lume pentru a găsi aliați împotriva Marelui Rege și va învăța lecția dură a sângelui și a trădării.

Câteodată un razboinic devine o armă.

Alături de ea în călătorie îl are pe Brand, un tânăr râzboinic care nu vrea să ucidă, un om slab în ochii lui și ai ei, dar care poate fi singura salvare.

Iar armele au un singur scop.

Oare Thorn va fi mereu un pion în mâinile celor puternici sau va putea să își croiască propria cale?

Prima carte:






You May Also Like

0 comments