Nou la Editura LITERA!

by - aprilie 29, 2016

Lydia este copilul favorit al lui Marilyn şi al lui James Lee; o fată care a moştenit ochii albaştri luminoşi ai mamei şi părul negru întunecat al tatălui. Părinţii ei sunt hotărâţi ca Lydia să realizeze visurile pe care ei nu au putut să şi le împlinească – Marilyn îşi doreşte ca fiica ei să devină medic, mai degrabă decât o gospodină; James vrea ca Lydia să fie populară la şcoală, o fată cu o viaţă socială bogată şi aflată în centrul tuturor petrecerilor. Dar Lydia este supusă unor mari presiuni, care nu au nimic de-a face cu viaţa într-un orăşel din Ohio, în anii ’70. Tatăl ei este un american născut din prima generaţie de imigranţi chinezi, iar etnia lui, şi a ei, îi face să fie remarcaţi oriunde. Când trupul neînsufleţit al Lydiei este găsit în lacul din localitate, James este consumat de vinovăţie şi porneşte pe un drum nesăbuit care i-ar putea distruge căsnicia. Marilyn, devastată şi răzbunătoare, este hotărâtă să facă pe cineva răspunzător, cu orice preţ. Fratele mai mare al Lydiei, Nathan, este convins că Jack, băiatul rău din vecini, este implicat într-un fel. Însă cea mai tânără membră a familiei – Hannah – este cea care observă mult mai mult decât poate vedea 
oricine şi ar putea fi singura care ştie ce s-a întâmplat cu adevărat.


Adam și Cynthia Morey sunt cuplul perfect. Inteligenți, fermecători, frivoli, trăiesc clipa, fără ca nimic să le stea în cale. Au puțin peste douăzeci de ani, și căsătoria li se pare ocazia perfectă pentru a rupe legăturile cu părinții. Adam este un băiat atrăgător, Cynthia este frumoasă și vanitoasă. Șase ani mai târziu, locuiesc într-un cartier de lux din Manhattan și au devenit cuplul tipic de aspiranți la un statut social la care mulți doar visează. El lucrează în domeniul investiţiilor de capital de dimineața până seara, este favoritul șefului (pe care îl disprețuiește) și a început să câștige o mulțime de bani, nu întotdeauna în mod legal. Ea stă acasă cu copiii, iar efortul de a petrece aceleași zile repetitive ce par să nu se mai sfârșească a ajuns să o obosească. Cei doi au o singură mare ambiție: să devină și mai bogați, să ajungă, prin orice mijloace, la o poziție socială și mai înaltă. Și norocul este de partea lor: într-o bună zi Cynthia și Adam câștigă o sumă uriașă de bani... Copiii, la rândul lor, învață să profite de tot ce-i înconjoară: dacă au probleme, știu că vor reuși întotdeauna să scape, ca toți bogații din lume.

Privilegiații este odiseea unui cuplu atins de noroc, schimbat de timp și călăuzit, mai presus de toate, de o dragoste nemărginită. Lirică, provocatoare și strălucit scrisă, cartea este o meditație de actualitate despre familie, avere și despre vremurile în care trăim.


În munții pitorești din Squaw Valley, Colorado, visurile unei fete sunt pe cale să fie spulberate.

La doar șaptesprezece ani, Lily Thomas este deja campioană la schi și se antrenează pentru Jocurile Olimpice, hotărâtă fiind să câștige medalia de aur. Dar într-o clipă, viitorul lui Lily se schimbă pentru totdeauna, speranțele ei de a triumfa la Olimpiadă fiind spulberate într-un tragic accident. Tatăl ei, Bill, refuză să accepte soarta lui Lily, în timp ce neurochirurgul fetei, dr. Jessie Matthews, este convinsă că încă există speranță. Dar atunci când Jessie suferă ea însăși o tragedie, ajungând să-și crească singură cei patru copii, spiritul ei este pus cu adevărat la încercare. Alte vieți se vor întrepătrunde cu ale lor: Joe, un director financiar, se confruntă cu o carieră ruinată din cauza unui partener necinstit. Carole, psiholog la Spitalul General Massachusetts, este o supraviețuitoare a unui cancer la sân, cu trupul și sufletul plin de cicatrici. Teddy, cu o leziune a măduvei spinării mai gravă decât cea a lui Lily, visează la colegiu și să devină artist. Din cenușa propriilor vieți, șase oameni luptă să își schimbe cursul destinului și refuză să fie înfrânți. Iar când Bill decide să construiască un centru de reabilitare pentru fiica sa, transformă nenumărate alte vieți, fiecare dintre cei implicați devenind un învingător.


ACEASTĂ POVESTE ÎNCEPE LA FEL CA MULTE ALTELE:

A FOST ODATĂ CA NICIODATĂ… ÎNTR-UN LOC ÎNDEPĂRTAT, DINCOLO DE STELELE CE STRĂLUCESC PE CERUL NOPȚII.

Pe vremea Vechii Republici, sute de sisteme stelare conviețuiau în pace și bunăstare, protejate de un vechi ordin de luptători: cavalerii Jedi. Dar un val de întuneric a străbătut galaxia, terifiant și de nestăvilit, nimicindu‑i până și pe cei mai puternici luptători. Acum, un imperiu malefic stăpânește lumile galaxiei, zdrobind încet‑încet rămășițele luminii și ale speranței. Aceasta este povestea unei prințese, a unui netrebnic și a unui băiat de la o fermă. Trei oameni care se află în locul nepotrivit la timpul potrivit, dar care, poate, sunt eroii de care galaxia avea nevoie.


AȘADAR, TE-AI HOTĂRÂT SĂ DEVII CAVALER JEDI?

Pare cool. Să poți mișca obiecte cu forța minții. Să poți controla oameni cu puterea gândului. Ah, și să nu uităm de săbiile cu laser! Da, sunt foarte tari! Dar, ia aminte: nu e vorba doar despre forța gândurilor și despre săbiile luminoase! Să fii cavaler Jedi presupune foarte multă muncă. Și să ai de-a face cu băieți răi. Foarte mulți băieți răi. Care vor să te ucidă.

ÎNCĂ MAI VREI SĂ FII CAVALER JEDI?

Ei bine, în această carte vei găsi povestea unuia dintre cei mai mari cavaleri Jedi ai tuturor timpurilor. Este o lecție despre cum poți deveni cavaler Jedi. Poate că nu ai nevoie să înveți cum să levitezi sau cum să simți obiectele care te înconjoară, în timp ce ești legat la ochi. Și poate nu vrei să auzi o poveste despre săbii cu laser, bestii de zăpadă ucigașe și nave spațiale. Sau poate vrei. Ei bine, în acest caz, cartea asta a fost scrisă pentru tine. Alegerea, tânărul meu prieten, se află în mâinile tale. La propriu!


ÎNTOARCEREA CAVALERULUI JEDI AȘA CUM N-AI MAI CITIT-O NICIODATĂ!

Jabba, Boba, Wicket, Rebo, Salacious Crumb, Nien Nunb, Luke făcând un salt și prinzându-și din zbor sabia cu laser, speedere, Yoda, fantoma lui Yoda, Rancorul, Falconul, Wedge, Lando, Luke, Leia, Han, Chewie, C-3PO, R2... Dar și o a doua Stea a Morții, rânjetul malefic al împăratului și confruntarea finală dintre Luke și Darth Vader!

E MULT. DAR OARE E PREA MULT?

Sigur că nu! Și tu, și eu IUBIM STAR WARS. Așa că deschide cartea și ține-te bine! Urmează să zburăm cu viteza luminii!




* un moment de reculegere pentru aceste coperți decente *

Pe bune că la ce bazaconii de coperți scot unele edituri sau pentru unele cărți, încep să mă minunez de orice copertă mai reușită. Nu sunt un fan „Star Wars” și niciodată n-o să fiu, așa că nu mă tentează chiar atât de mult să citesc cărțile. Data trecută vă spuneam de noua colecție de la Litera, Blue Moon, și se pare că au revenit cu o altă carte în colecție - care sincer nu mă dă pe spate. Acum, au lansat o altă colecție, Buzz Books, care are momentan două cărticele promițătoare aș zice eu. Până acum, dintre toate cele de mai sus, „Tot ce nu ți-am spus” sună al naibii de bine și abia aștept să o citesc! #wishlist *deși la ea se putea o copertă mai bună :D *

Vouă vă face ceva cu ochiul?




You May Also Like

2 comments

  1. Mie îmi face cu ochiul „Tot ce nu ți-am spus”. Arată superb, iar sinopsis-ul e destul de intrigant.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ai dreptate, coperţile de la Star Wars sunt absolut geniale! La un moment dat voiam să-mi cumpăr ediţia veche de la un anticariat (fiind singurul loc unde o mai puteam găsi), dar nu aveau primele volume aşa că am zis că o să am alte oportunităţi de a le cumpăra (şi uite că s-au ivit).
    Prima carte pare foarte interesantă, chiar aş vrea să ajung să o citesc la un moment dat. Sper doar să nu fie un YA clişeic, ci ceva cât se poate de alert.

    RăspundețiȘtergere