Noul la Editura CORINT!

by - aprilie 29, 2016

Corint Istorie vă prezintă o nouă carte destinată îndrăgostiților de călătorii și celor care doresc să afle mai multe despre misterele lumii arabe și despre profilul scriitoarei și lingvistei Gertrude Bell, una dintre personalitățile care au influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu:Regina deșertului. O femeie în Arabia de Gertrude Bell și Georgina Howell.

Gertrude Bell, una dintre marile aventuriere ale secolului al XX-lea şi cea care a influențat decisiv politica britanică în Orientul Mijlociu în anii de după Primul Război Mondial, a întors spatele societăţii victoriene pentru a studia la Oxford şi a vedea lumea. Pasionată de călătorii și alpinism, de arheologie și limbi străine (a învățat turca, italiana, franceza, germana, araba şi persana), scriitoare, poetă, lingvistă şi spioană, ea şi-a dedicat viaţa promovării cauzei arabe şi a jucat un rol crucial în definirea hotarelor actuale din Orientul Mijlociu.


Corint Istorie își completează colecția Istorie cu blazon cu ajutorul unei noi povești a elitelor autentice: Amărâte și vesele vieți de jupânese și cucoane. Boieroaice din Moldova și Țara Românească în veacurile XVI-XIX de Constantin Gane.

Amărâte şi vesele vieţi de jupânese şi cucoane se ocupă cu precădere de modul de existenţă a boierimii, ceea ce se spune chiar începând cu titlul cărţii. Cuvântul «jupâneasă» nu mai are astăzi înţelesul dat odinioară femeilor aparţinând clasei suprapuse. S-a democratizat, începând chiar din secolul al XVII-lea, dispărând apoi din uz aproape cu desăvârşire. Constantin Gane îl foloseşte cu talent, spre a aduce în faţa ochilor noştri «vieţi» care, fără el, ar fi rămas cu totul uitate.” - Mihai Dim. Sturdza


Corint Istorie vă prezintă o nouă carte potrivită pentru adulții interesați nu doar de perioada stalinistă, ci în general de istoria secolului al XX-lea: Stalinismul de fiecare zi. Viața cotidiană în Rusia sovietică a anilor 1930.

Sheila Fitzpatrick și-a asumat cu îndrăzneală să schimbe perspectiva asupra modelului totalitar, oferind în această lucrare clasică o interpretare provocatoare, „revizionistă”. Autoarea descrie modul în care cetățenii sovietici au încercat să ducă un trai obișnuit, în condițiile neobișnuite ale regimului stalinist. Ni se propune o explorare temerară și originală a comunismului sovietic, a acelei laturi invizibile pe care propaganda oficială a ascuns-o cu grijă. Destine de victime și torționari, anonimi și oameni celebri, defavorizați și privilegiați ne sunt înfățișate în contextul tenebrosului deceniu al patrulea, la apogeul Marii Terori.


Editura Corint adaugă o nouă capodoperă colecției Clasici ai literaturii universale, dedicată adulților: Duelul. Dramă la vânătoare de Anton Cehov.

Cehov a fost un scriitor polivalent [...]. Proza scurtă i-a permis în mod special să construiască o imagine mozaicală a lumii moderne. [...] Nu întâmplător, particularitățile inovatoare ale artei narative cehoviene sunt probate de impresionantele portrete psihologice ale personajelor, realizate, de obicei, într-o manieră care permite folosirea mai multor perspective, a mai multor puncte de vedere (pe de o parte, viziunea naratorului, pe de altă parte, reflectarea contradictorie a protagonistului în conștiința celorlalte personaje, precum și autocaracterizarea cu numeroase retractări). [...] Duelul (1891) este unul dintre cele mai lungi texte cehoviene. [...] La Cehov, duelul este prezentat ca un anacronism și determină un discurs cu conotații grotești și tragicomice. [...] Dramă la vânătoare poate fi interpretată ca o alternativă parodică și polemică la unele motive dostoievskiene fundamentale din Crimă și pedeapsă, Frații Karamazov și Visul unchiului.. [...] În ansamblu, Dramă la vânătoare este o combinație și o sinteză a mai multor clișee culturale și forme narative, un produs unic al timpului său.” - Camelia Dinu


Corint Books vă invită la o călătorie printr-un Paris antrenant și plin de savoare, perfect pentru adulții doritori de a redescoperi o destinație clasică: Parisul meu. Din jurnalul unui francez prin adopție de Horea Porumb.

Aşa cum există un Paris al lui Apollinaire şi al lui Proust, al lui Pallady şi al Marthei Bibescu, al lui Prevert sau Jacques Brel, al lui Camus, cu soarele lui negru prin cenuşiul zilelor de toamnă din Montmartre, aşa există şi un Paris al lui Horea Porumb, foarte personal, pentru un profesor care a predat ştiinţă în oraşul unde există liceul Louis le Grand şi College de France, şi nu a fost un simplu turist, ci un trăitor de zi cu zi al marelui oraş. Al tuturor şi al fiecăruia. Poate că nu vom apuca ziua cand lângă Notre‑Dame sau în Place Vendome se va construi o geamie. Parisul a fost şi a rămas, pentru noi, Place Dauphine, cheiurile Senei, clipa de azi şi Lumea de Apoi. ” - Bedros Horasangian


Corint Junior continuă seria „Eu, haios!” cu cea de-a patra parte – „Eu, haios la TV”, destinată copiilor îndrăgostiți de glume și de aventuri.

Ai auzit bine! O să am propriul meu sitcom la TV, inspirat din întâmplările haioase din viaţa mea...voi fi faimos, iar lumea mă va cunoaşte drept Jamie Haioşenie. Pare grozav, nu-i aşa? Doar că avem o mică problemă: peripeţiile dintr-o şcoală generală de provincie s-ar putea să nu fie chiar aşa de amuzante pentru producătorii de la Hollywood, dornici să dea lovitura. Dacă n-o să fiu îndeajuns de haios pentru ei, dacă o să mă fac de râs în direct?

Ce ziceţi, să mă retrag? Sau să le arăt cine-i HAIOS LA TV?

Primele trei volume:



Corint Junior pornește o nouă serie dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 7 și 12 ani: Războiul vrăjitoarelor de Sibéal Pounder.

Vrăji și incantații, bătălii crâncene, chiar și pe pantofi...

Vai, RĂZBOIUL VRĂJITOARELOR a început.

În labirintul de conducte al orașului trăiește un neam de vrăjitoare puse pe fapte mari...

Dar Tiga Nusovtorov, eroina poveștii noastre, habar nu are de asta. Sau cel puțin habar nu avea până când o zână de basm îi spune că este vrăjitoare și o trimite în Ritzy City pentru a lua parte la Războiul Vrăjitoarelor, o competiție de ghicitori, la care iau parte cele mai caudate concurente... și un pantof uriaș!

Oare să aibă Tiga toate calitățile necesare pentru a câștiga? Hmm...

PUȚIN PROBABIL.


Sincer, dintre toate aceste noi apariții, singurele care-mi stârnesc interesul sunt cele istorice. Mereu mi-a plăcut istoria și am fust curioasă de cum sunt prezentate faptele istorice în colecțiile de la Corint :) Voi ce ziceți?




You May Also Like

0 comments