Nou la Editura LITERA!

by - iulie 08, 2016

Paris, iulie 1942: Sarah, o fetiță evreică în vârstă de zece ani, este arestată în toiul nopții, împreună cu părintii ei, de poliția franceză, dar nu înainte de a-şi încuia fratele în ascunzătoarea lor secretă, convinsă fiind că se va întoarce după numai câteva ore pentru a-l elibera.

Paris, mai 2002: Julia, o jurnalistă americană, stabilită de mulți ani la Paris şi măritată cu un francez, trebuie să scrie un articol despre razia de la Vel’ d’Hiv, cu ocazia comemorării a şaizeci de ani de la acest eveniment de tristă amintire în istoria Franței. În timpul investigației sale, Julia descoperă întâmplător o serie de secrete de familie adânc îngropate, care o leagă de Sarah, şi simte nevoia de a reconstitui destinul tragic al fetei. Pe măsură ce se adânceşte în trecutul ei, lucrurile pe care le află o tulbură şi o fac să-şi pună întrebări cu privire la propria existență.

Se numea Sarah este povestea înduioşătoare a două familii unite de un secret teribil, dar şi o tulburătoare pagină de istorie: Tatiana de Rosnay descrie o întâmplare reală din Franța aflată sub ocupație şi rupe tăcerea care înconjoară un subiect dureros, uneori chiar tabu, din istoria francezilor.

O lectură tulburătoare... O carte care-ți merge la suflet încă de la primul capitol, iar scenele și personajele descrise îți rămân în minte mult timp după ce ai terminat de citit.” - Publishers Weekly

Carte publicată în 40 de țări


În New Yorkul anilor ’30, Billy Bathgate, un puști de cincisprezece ani din Bronx, pătrunde în banda lui Schultz Olandezul, un gangster extrem de charismatic. Billy este fascinat de lumea violentă și coruptă a lui Schultz, o lume a banilor, a sexului și a crimei, și ajunge chiar să aibă o legătură sentimentală cu iubita acestuia.

Împletind elemente fictive și reale, E.L. Doctorow, unul dintre scriitorii cei mai admirați ai Americii, a surprins cu măiestrie romantismul lumii gangsterilor, care continuă să fascineze și astăzi.

Povestea inițierii în lumea crimei organizate a adolescentului Billy este o lectură extraordinar de incitantă, dar și o mare operă de artă.” — Washington Post Book World

PEN/Faulkner Award

William Dean Howells Medal

Clasici moderni Litera pune laolaltă scriitori moderni ale căror opere au devenit deja repere clasice. Cele mai importante, mai provocatoare, mai emoționante, mai revoluționare opere din ultimii 125 de ani – cărți care vor continua să fie citite de la o generație la alta.



You May Also Like

1 comments