Recenzie "THOR" #8

by - februarie 21, 2016



Pe scurt:

Thor este înlãnțuit. Gorr domnește suprem. Nu mai e nicio speranțã pentru zei. În vreme ce timpul se scurge necruțãtor de repede spre momentul exploziei unei bombe uriașe, iar zeii stau cu ochii la cer în așteptarea unui salvator, își fac apariție... Fetele Tunetului?

Multumesc mult de tot, Lex Comics pentru aceasta banda desenata - poate fi comandata de aici.






Parerea mea:


Thor este, poate, cel mai veridic "supererou". De ce? Pentru ca Thor a existat. Thor este zeul tunetului si fiul lui Odin in mitologia nordica. Un fel de Zeus la greci si de Jupiter la romani. Imi place la nebunie mitologia - mai ales acum cu "Percy Jackson" -, iar "Thor" pot spune ca s-a ridicat la nivelul lui "Deadpool Killustrated".


Imaginati-va trei universuri: cel trecut, prezentul si viitorul. Va aduceti aminte cum ati aratat, stiti ce faceti in prezent si banuiti cum ar arata viitorul. Dar daca toate alter-egourile s-ar intalni intr-un singur univers? Thor cel tanar a fost smuls din trecut si fortat de carte Gorr, zeul macelar, sa devina un sclav. Gorr vrea sa omoare toti eroii care au existat vreodata in istorie, dar pentru aceasta, a avut nevoie de ajutorul lor mai intai. A fortat cativa eroi sa-i fie sclavi si sa-i construiasca bomba care poate aduce pieirea tuturor.

Acum, Thor din prezent si cel din viitor sunt intr-o calatorie in "oceanul negru al spatiului cosmic" in cautarea lumii in care Gorr ii tine captivi pe zei, mai ales pe Thor cel tanar. Dar din cate universuri provin zeii capturati de Gorr?


O rascoala este pe punctul de a se porni. Toti eroii se aliaza impotriva lui Gorr si se hotarasc sa iasa de sub sclavie. Cu ajutorul unui plan bine gandit, bomba facuta de eroi avea sa ajunga la adapostul unde Gorr tinea bomba sa. Asa, cea din urma ajungea sa fie distrusa inainte sa fie terminata. Thor, insa, vrea sa-si dovedeasca vitejia si adevaratele puteri si porneste intr-o misiune sinucigasa - ia bomba facuta de eroi si fuge cu ea, trecand de garzile de la adapost si provocand o explozie de proportii.


Mi-a placut mult aceasta banda desenata, mai ales din cauza povestii. Ideea unirii mai multor universuri de geniala, iar Thor este genul acela de erou clasic, veridic si cu o mare putere mitologica care te face sa indragesti fiecare pagina, fiecare replica si fiecare personaj. Grafica a fost putin diferita, iar tonurile alese pastreaza un aer intunecat, magic, fantastic. Se aseamana putin cu "Deadpool Killustrated" prin ideea asta a personajului negativ de a omori toti eroii, de a-i eradica din istorie, de a sterge orice urma de bunatate. Nu stiu daca as fi vrut sa schimb ceva, proababil prezenta celorlalte doua alter-egouri pe care as fi facut-o mai dinamica putin. Stiu sigur ca o sa se revanseze in celalalt numar!


Reuseste tanarul Thor sa iasa cu viata din aceasta intamplare? Celelalte doua alter-egouri care inca se afla in spatiu reusesc sa gaseasca la timp lumea lui Gorr? Ce se intampla cu ceilalti eroi? Reuseste Thor sa distruga bomba care avea sa aduca eliberarea eroilor? O banda desenata dinamica, cu o grafica ce mentine misterul povestii si personaje neasteptate. O recomand oricui vrea sa se relaxeze, intr-o zi intunecata alaturi de o ciocolata cu lapte. Nu trebuie sa fii fan al mitologiei sau al benzilor desenate ca sa-ti placa "Thor". Dar daca esti, atunci chiar trebuie s-o citesti!


Nota:

 WOW! RECOMAND :)




Celelalte numere:





Diana


You May Also Like

8 comments

  1. Am vazut filmul dar nu am citit cartea , vad ca sunt si benzi desenate pe acest subiect cu Thor ..Si cum ai spus si tu as putea sa o citesc intr-o zi intunecata alaturi de o cana de ceai ( ciocolata mai rar) , cititind-o. Frumoasa recenzie si esti obsi.de benzie desenate si imi place asta... Felicitari inca o data .

    RăspundețiȘtergere
  2. Si eu am vazut filmul. Nu stiam ca au facut si benzi desenate pe acelasi subiect. Vad ca acum BD sunt din nou la moda. Nu-mi vine sa cred ca spun asta dar sunt asa de curioasa, incat cred ca le voi incerca si eu.
    Felicitari pentru recenzie! Stii cum sa ne ispitesti.

    RăspundețiȘtergere
  3. N-am mai citit o banda desenata de la Witch sau Rahan. Imi este putin dor. Thor este preferatul meu dintre toti, dar nu stiam despre benzile desenate. Cred ca este, de asemenea, si un cadou super de facut prietenilor. Frumoasa recenzie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte draguta recenzia, Thor este unul dintre preferatii mei, am citit cateva benzi cu el in engleza dar mi-ar placea sa le incerc si pe acestea in romana.

    RăspundețiȘtergere
  5. Si eu am vazut filmul cu Thor acum ceva timp si imi amintesc ca imi plăcuse destul de mult!
    Ar trebui sa ma apuc si de benizi desenate! :)
    P.S.Minunata recenzie! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Cred că sunt una dintre singurele persoane care nu a văzut filmul Thor :)) Am timp să recuperez, nu-i bai! Cu toate că benzile desenate cu acesta nu mi s-au părut așa de interesante :D

    RăspundețiȘtergere
  7. E draguta recenzia ta, parca atunci cand citesc ce scrii ma faci sa vreau si eu sa le citesc :))

    RăspundețiȘtergere