In curand la Editura PALADIN!

by - februarie 24, 2016

Ce pericole ar mai putea pândi în spaţiul cosmic după ce umanitatea reuşeşte să colonizeze o mare parte din sistemul solar, iar lupta pentru apă, aer şi hrană trebuie purtată în fiecare zi?

Cu milioane de ani în urmă, fiinţe necunoscute din Univers au lansat asupra Pământului un virus cu o inteligenţă superioară, menit să reconfigureze planeta şi pe locuitorii ei. Dar protomolecula îşi ratează ţinta şi călătorește prin spaţiu aşteptând să fie trezită la viaţă. Când virusul cade în mâinile unor sociopaţi, sute de mii de oameni îşi pierd viața, iar sistemul solar este ameninţat de izbucnirea războiului civil. În haosul care se stârneşte, două personaje cu principii antagoniste – James Holden, ofiţer pe un transportor de gheaţă, şi detectivul Miller – vor porni împreună într-o cursă pentru salvarea omenirii. 





Elantrisul, orașul solar al oamenilor-zei, își pierde măreția atunci când, pe neașteptate, este lovit de blestemul Reodului, iar semizeii se transformă în cadavre vii. Povestea ia o întorsătură și mai sumbră atunci când însuși prințul moștenitor al Arelonului, Raoden, cade pradă blestemului și este închis în orașul decăzut. Între timp, Sarene, prințesa care urma să-i devină soție, sosește în Arelon, unde i se spune că alesul inimii ei este mort. Niciunul dintre ei nu este însă dispus să-și accepte soarta, așa că vor porni separat într-o luptă pentru aflarea adevărului și a naturii Reodului, fiind ajutați de ființe cu puteri supranaturale. Când se vor întâlni, îl va mai recunoaște Sarene pe Raoden? Soarta Elantrisului este în mâinile lor.

You May Also Like

8 comments

  1. Cat de diferite. Elantris mi se pare muult mai interesant, dar si primul e okay.
    Mersi de veste!

    RăspundețiȘtergere
  2. De la editura Paladin nu am citit nimic pana acum. Totusi, descrierea primei carti este foarte interesanta si mi-ar placea sa aflu mai multe. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Încearcă 'Oceanul de la capătul aleii' de Neil Gaiman, poate o să-ți placă, mie cel puțin mi s-a părut destul de emoționantă!

      Ștergere
  3. Sincer,poate o sa radeti de mine,dar eu nici nu am auzit pana acum de aceasta editura :))
    Anyway..cartea suna destul de bine!Poate e timpul sa vad ce e cu editura asta :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Mmmm.... Carti noi din pacate nici eu nu am auzit de editura insa daca tu o recomanzi inseamna ca e buna si abia astept o recenzie despre cartile mentionate mai sus .. + ca Copertele sunt frumoase si sper sa apuc sa le citesc si eu... Cine stie poate le primesc cadou..

    RăspundețiȘtergere
  5. Elantris parcă sună mai bine ca cealaltă, cu toate că nu sunt deplin convinsă că mi-ar plăcea. Parcă îmi amintește de Cavalerii mesei rotunde și poveștile ce se conturau undeva prin Evul mediu :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Leviathan pare interesant, imi plac SF-urile cu subiecte de genul asta, cealalta insa nu ma atrage. Pana acum nu mi-a ramas nimic in cap de la Paladin, sa pot spune "uite ce carte super tare am citit de la editura asta". Acum nu stiu ce sa zic, poate am cam evitat-o eu...

    RăspundețiȘtergere