Carti si ecranizari - partea a II-a

by - februarie 02, 2014

Divergent - 21.03.2014 





















Filmul:
Într-un Chicago distopic, societatea este împărţită în cinci facţiuni separate, fiecare dintre ele cultivând o anumită virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegaţia (cei altruişti), Neînfricarea (cei curajoşi), Prietenia (cei paşnici) şi Erudiţia (cei inteligenţi). În fiecare an, într-o zi anume, tinerii în vârstă de şaisprezece ani trebuie să-şi aleagă facţiunea cărora se vor alătura pentru tot restul vieţii. Eroina, Beatrice, face o alegere care va surprinde pe toată lumea, inclusiv pe ea însăşi.

Cartea:
Tradus in peste 25 de limbi
Declarat de Publishers Weekly si Amazon unul dintre cele mai bune 100 romane ale anului 2011
In curand film produs de Summit Entertainment (producatorii Twilight)
O singura alegere iti hotaraste prietenii
O singura alegere iti defineste idealurile
O singura alegere iti determina credinta pentru totdeauna
O singura alegere te poate transforma radical
Intr-un Chicago distopic, orasul in care traieste Beatrice Prior, societatea este impartita in cinci factiuni, fiecare dintre ele cultivand o anumita virtute: Candoarea (cei sinceri), Abnegatia (cei altruisti), Neinfricarea (cei curajosi), Prietenia (cei pasnici) si Eruditia (cei inteligenti). In fiecare an, intr-o zi anume, tinerii in varsta de saisprezece ani trebuie sa-si aleaga factiunea careia ii vor fi devotati pentru tot restul vietii. In ceea ce o priveste pe Beatrice, ea trebuie sa hotarasca daca ramane alaturi de parintii ei sau alege factiunea care considera ca i se potriveste cel mai bine. In cele din urma, alegerea pe care o face va surprinde pe toata lumea, inclusiv pe ea insasi.
In timpul initierii care urmeaza, marcata de o puternica rivalitate, Beatrice isi ia un alt nume, Tris, si se straduieste sa afle cine sunt cu adevarat prietenii ei si, de asemenea, daca o poveste de dragoste cu un baiat uneori fascinant, alteori enervant, isi poate gasi locul in viata pe care ea si-a ales-o. Dar Tris are un secret pe care l-a ascuns de toata lumea deoarece fusese prevenita ca i-ar putea aduce moartea. Si, pe masura ce descopera un conflict care ia treptat amploare, amenintand sa destrame societatea aparent perfecta in care traieste, afla ca secretul ei ar putea-o ajuta sa-i salveze pe cei dragi… sau ar distruge-o.
Un pasionant thriller distopic, din care nu lipsesc decizii majore, tradari sfisietoare, consecinte uimitoare si o neasteptata poveste de dragoste.

Cast:

Kate WinsletKate WinsletJeanine Matthews
Ashley JuddAshley JuddNatalie Prior
Maggie QMaggie QTori
Ray StevensonRay StevensonMarcus Eaton
Shailene WoodleyShailene WoodleyBeatrice 'Tris' Prior
Jai CourtneyJai CourtneyEric
Tony GoldwynTony GoldwynAndrew Prior
Mekhi PhiferMekhi PhiferMax
Zoë KravitzZoë KravitzChristina
Justine WachsbergerJustine WachsbergerLauren
Miles TellerMiles TellerPeter

Trailere:


You May Also Like

0 comments