In curand la Editura RAO!

by - aprilie 29, 2014


"Inventatorul primului ceas este pedepsit pentru că a încercat să măsoare cel mai mare dar al lui Dumnezeu. Este exilat într-o peşteră timp de mai multe secole şi obligat să asculte vocile celor care vin la el în căutarea mai multor zile, mai multor ani. În cele din urmă, cu sufletul aproape frânt, Tatăl Timp este eliberat împreună cu clepsidra magică şi cu o misiune: o şansă de a-şi spăla păcatele şi de-ai învăţa pe primii oameni adevărata măsură a timpului. El se întoarce în lumea oamenilor, dominată de ticăitul ceasului marcând trecerea orelor şi începe o călătorie alături de nişte tovarăşi neobişnuiţi: o adolescentă care vrea să renunţe la viaţă şi un om de afaceri bătrân şi bogat care vrea să trăiască veşnic. Pentru a se salva pe sine, el trebuie să-i salveze pe amândoi. Si să oprească lumea de la a-i salva."








"Din momentul în care Sonia Ocampo sosi pe lume, vânătă şi tremurând, speranţele, visele şi temerile celorlalţi au cântărit greu pe umerii săi. Dacă încrederea sa în sine ar fi atât de puternică precum credinţa lor în ea! Aceasta este o poveste despre schimbare în vremuri dificile. Este o poveste despre sacrificiu. Si, mai presus de toate, este despre lupta pentru un viitor mai bun - pentru dragoste. Un roman pătrunzător din partea unei voci noi şi puternice."












"Nimeni, până la Augustin Buzura, şi nici după el, nu a sondat atât de adânc şi cu atâta curaj estetic abisurile şi amploarea ravagiilor dedublării şi ambivalenţei fiinţei într-o lume ea însăşi purtând pecetea unei psihopatii generalizate. Proba acestui curaj este, în primul rând, construirea întregului roman pe suportul unui personaj atât de ambiguu cum este Ioana Olaru. Prudent şi subtil, cu acea prudenţă a romancierului veritabil, pentru care personajele nu sunt marionete mânuite mai mult sau mai puţin abil, ci hieroglife ale misterelor existenţei, Augustin Buzura nu pune nici un diagnostic. Dar nici nu elimină semnele şi indiciile care fac din patologia ambiguităţii şi a ambivalenţei autentica temă a romanului său." Mircea Iorgulescu "Insolitul acestui roman este dat de nivelul paroxistic la care este împinsă arta prin presiunea nemaiîntâlnită a realului. Astăzi este greu de închipuit la ce riscuri etice, estetice, dar şi existenţiale se expunea un scriitor ce literaturiza imediatul ajuns la un nivel inimaginabil de absurd." Nicoleta Sălcudeanu



"După ani în care a fost dat dispărut fără urmă, Asad Khalil, terorist libian poreclit "Leul", s-a întors la vânătoare pe continentul american, lăsând în urmă numai sânge şi cadavre. Vrea să-şi încheie socotelile cu cei care-i omorâseră familia cu două decenii înainte şi să lase amintiri de neşters în conştiinţa americanilor, detonând simbolic o bombă pe locul unde se ridicaseră, până pe 11 septembrie, Turnurile gemene. John Corey, poliţist NYPD în divizia de antiterorism şi ţintă principală a Leului, este decis să rişte totul, carieră şi viaţă, pentru a-l găsi şi a-l ucide pe Khalil. Fiecare dintre eroii cărţii este pradă şi victimă, în acelaşi timp, într-un ritm trepidant care inundă cu adrenalină sutele de pagini ale romanului. Un nou roman marca Nelson DeMille în care acţiunea şi complexitatea personajelor creează dependenţe."




Lady Tressilian, o doamnă în vârstă, nevoită să stea mai mult în pat şi lipsită de simţul umorului, invită, pentru două săptămâni, câţiva oaspeţi la reşedinţa Gull's Point de pe litoral, la sfârşitul verii. Jucătorul de tenis Nevile Strange, protejatul soţului decedat al lui Lady Tressilian, este mustrat de aceasta când le aduce sub acelaşi acoperiş pe actuala sa soţie, Kay, precum şi pe fosta, Audrey, creând o situaţie jenantă. Lucrurile iau o întorsătură neaşteptată atunci când L ady Tressilian este ucisă, iar ofiţerul de poliţie Battle, care îşi petrecea vacanţa în casa nepotului său, inspectorul James Leach, descoperă o încrengătură complicată de indicii şi înşelăciuni. "Mi s-a părut interesantă ideea ca nişte oameni din locuri diferite să se apropie de crimă, în loc să încep cu crima şi să dezvolt de aici." - Agatha Christie








În timp ce executa pedeapsa pentru uciderea mamei sale - o crimă pe care nu a comis-o, după cum susţine el -, Jacko Argyle moare de pneumonie în închisoare. Doi ani mai târziu, un bărbat care confirmă alibiul lui Jacko îşi face apariţia pe neaşteptate. Se pare că tânărul era nevinovat... iar ucigaşul face parte din familie. "O idee care mi-a venit cu ceva vreme înainte de a începe să lucrez la carte." - Agatha Christie







You May Also Like

9 comments

  1. Ce frumoasa este prima coperta <3 Chiar vreau sa citesc o carte scrisa de Agatha Christie deoarece am vazut cateva episoade din serialul "Agatha Christie: Poirot" si m-a atras acest gen.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ai dreptate, prima copertă e frumoasă, dar descrierea pare puțin..îhî, nu știu, dar totuși coperta și titlul sunt superbe!

      Ștergere
  2. Nu sunt fana Agatha Christie si din pacate, nu am fost niciodata. Si nu vreau sa fiu:)) Stiu doar ca scrie carti politiste, daca nu ma insel. In rest, nu ma atrage. Imi plac titlurile cartilor si copertile, caci sunt extrem de inspirate. Ce m-a atras de acolo, din toate, a fost Fata care a imblanzit vantul. Pare interesanta si am sa-i dau o sansa.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cartea aia m-a atras si pe mine, îmi place și titlul și coperta ei, mi se par interesante.

      Ștergere
    2. Si eu cred ca o sa ii dau o sansa acelei carti.

      Ștergere
    3. Aia pare cea si cea mai interesanta, cu toate ca "imaginea" a fost "furata".

      Ștergere
  3. Mi se par interesante cărțile (ce să mai zic de coperțile lor, mai puțin cea de la „Refugii”). Îmi place cum sună „Fata care a îmblânzit vântul”, mă atrage într-un mod ciudat. Editura RAO m-a surprins în mod plăcut de data aceasta, la cât mai multe cărți :D

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi plac mult cartile Agathei Christie!! Ador romanele politiste si abia astept aparitia lor!! :)
    E foarte draguta coperta celei de-a doua carti si mi se pare chiar interesanta. :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu nu am citit, dar chiar vreau sa le incerc. Am 2 vvolume in biblioteca, de la Adevarul.

      Ștergere