Recenzie "Lola si baiatul de treaba din vecini" de Stephanie Perkins

by - aprilie 02, 2014


Editura: Epica
Data aparitiei: Ianuarie 2014
Tip coperta: Brosata
Numar pagini: 320
ISBN: 978-606-93335-7-0


Comanda aici, aici sau aici.















Despre autoare:
Stephanie Perkins a lucrat mereu cu cartile: mai intai ca librar, apoi ca bibliotecara si acum ca romanciera. Ii plac aventurile nebunesti, mocha latte, povestile cu zane, muzica la volum tare, plimbarile prin cartier, ceaiul de iasomie si somnul de dupa-amiaza. Si saruturile. Stephanie si sotul ei locuiesc in muntii din Carolina de Nord, Statele Unite.




Pe scurt:


"Lola Nolan nu crede in moda... crede in deghizari.
Cu cat mai scumpa costumatia, mai stralucitoare, mai absurda, mai neobisnuita, cu atat mai bine. Dar chiar daca stilul Lolei este scandalos, ea e o fiica ascultatoare si o prietena cu planuri mari de viitor. Totul e aproape perfect pana in clipa in care spaima vietii ei devine reali tate: gemenii Bell, Calliope si Cricket, se intorc in cartier. Cand Cricket, inventator talentat, paseste din umbra surorii lui gemene si revine in viata Lolei, ea trebuie in sfarsit sa faca pace cu sentimentele de o viata pentru vecinul de alaturi."



Parerea mea:
Lindsey-Lola-Max-Cricket-Calliope

Okay. Cartea asta a fost geniala! De ce? Pentru ca Lola e genul de fata non-conformist, ii place sa se costumeze si nu-i pasa de ce spune lumea, il are pe Max, solistul unei trupe rock, are doi tati si o super-prietena, plus un catel. Viata ei pare perfecta asa-i?



Asta pana cand apare Cricket Bell si... sora lui geamana, Calliope. Si se muta alaturi. Dupa multi ani in care a fost plecat. Pe Lola o tulbura mutarea baiatului si se gandeste din ce in ce mai mult la timpul pe care obisnuia sa-l petreaca cu Cricket.

Lola are de ales intre dorinta de a fi matura si exact asa cum - crede ca - isi doreste alaturi de Max sau sa dea o a doua sansa viitorului alaturi de Cricket. Dorintele fetei o duc dintr-o extrema in alta, ajungand sa plece de acasa alaturi de Max, dar intorcandu-se ranita si gasind ajutorul "in bratele" lui Cricket.

Ceea ce o surprinde pe Lola este si venirea mamei sale biologice, Norah, care ajunge sa locuiasca cu familia ei pentru un timp din cauza banilor. Aceasta ii aduce Lolei o noua pata de culoare in viata, ceea ce o ajuta pe fata sa incerce sa ii dea Norei o sansa de a intra in viata ei. Fiindca Norah este sora lui Nathan (unul dintre tatii Lolei), acesta se vede nevoit sa o ajute, iar Andy (celalalt tata) ii reaminteste ca Norah a avut nevoie mereu de bani pentru cautiune sau datorii. Aici intervine o oarecare clatinare de situatie in care familia poate sa sufere cateva certuri, dar totul merge de la sine si problemele se rezolva.


Revenind la Cricket si Lola? Relatia lor se contureaza, de la o prietenie, la o iubire adevarata. Lola ajunge sa se desparta de Max - din cauze evidente - si se concentreaza mai mult pe realtia ei cu "baiatul din vecini". Cand totul mergea bine intre ei, Max se intoarce in oras, iar Lola se vede nevoita sa-i vorbeasca.



Un plus mare pe care i-l dau cartii este simplul fapt ca Anna si St. Claire apar ca personaje secundare in carte. Ii mai stiti asa-i? Din "Anna si sarutul frantuzesc"? Ei bine, cei doi ajung in San Francisco: Anna colega de munca a Lolei, iar St. Claire - colegul de camin al lui Cricket.




Oare ce se va intampla intre Lola si Max? Dar cu Cricket cum ramane? Si Calliope le poate sta in cale celor doi? Si parintii Lolei ajung sa se certe din cauza Norei? Cum vor merge lucrurile? Si cum merge poveste Annei cu St. Claire?
Le veti afla citind cartea. Este superba!





 


Nota: 5/5
























Trailer (click pe imagine):


- Diana


You May Also Like

1 comments

  1. A fost prima carte citita din serie ..chiar daca nu e chiar o serie dar mi-au olacut personajele ...

    RăspundețiȘtergere